POSTED IN Helse

UNICEF advarer om omdisponering av helseressurser:

Vil drepe flere barn enn gamle som reddes.

0
Print Friendly, PDF & Email

Alle forstår at når en disponerer en begrenset ressurs så vil en omdisponering av den måtte gå utover noe annet. Det er det denne artikkelen under handler om. Omdisponering av av helsetjenester for å møte Covid-19 vil ramme andre helsetiltak.

Vi har på denne bloggen allerede offentliggjort en britisk studie som hevder at inntil 18 000 briter med kreft (i alle aldre) vil kun risikere å dø eller få forkortet livene sine som følge av at helseressurser er omdisponert til å møte Covid-19.

Meldingen under forteller om det samme. Omdisponering av helseressurser for å møte Covid-19 kan få dramatiske konsekvenser for andre – i dette tilfellet for barn – som vil kunne føre til en økning i tallet på dødsfall i denne gruppen globalt vil langt overstige dødsfallene som følge av Covid-19.

Når vi vet at gjennomsnittsalderen for døde av Covid-19 tilsvarer levealderen i befolkningen blir denne meldingen under uhyggelig. Vi omdisponerer altså helseressurser for å redd folk med en fot i graven på bekostning av kanskje flere barn som har livet foran seg.

At det allerede dør tusenvis av barn daglig i de samme landene som følge av dårlig helsetilbud gjør ikke vår ressursbruk særlig mer aktverdig, det bare understreker vår elendige prioritering globalt sett.

Knut Lindtner

Mer enn 6000 barn kan komme til å dø HVER DAG i områder som er minst forberedt på å bekjempe Covid-19. Det sier en studie fra FN og John Hopkins.

Mer enn en million barn under 5 år står i fare for å bli ofre på grunn av forebyggende tiltak mot Covid-19 i de neste seks månedene, så lenge utviklingen av epidemien fortsetter å svekke landene der viruset finnes. Dette tror UNICEF og John Hopkins.

Foto: Yannis H

Denne grusomme spådommen kommer etter at John Hopkins Bloombergs School of Public Health har sett på hvordan koronaviruset vil kunne påvirke 118 land med lav eller middels inntekt rundt omkring i verden.

Forskere ved John Hopkins som publiserte sin studie i det velrennomerte Lancet Magazine, antyder at i det verste scenario vil man kunne se at i tillegg kan 1,2 millioner barn under 5 år dø i løpet av et halvt år – dersom livreddende helseservice blir forstyrret på grunn av kampen mot Covid-19.

Dette dramatiske tallet er på 6000 barn som kan dø hver dag, slik United Nations Children Fund (UNICEF) peker på.

Det kommer i tillegg til de 2,5 millioner barn under 5 som allerede dør i løpet av samme periode i de samme 118 landene.

Til og med det laveste scenario spår at antatt 1400 barn vil dø hver dag, advarer de. Når UNICEF kommenterer disse forferdelige tallene så kommer det av at Covid-19 allerede påvirker tilgangen på medisin. 

Besøkene på sykehusene har gått ned på grunn av unntakstilstand og forstyrrelse av transport.

Lederne i UNICEF har allerede slått alarm på bakgrunn av spådommene fra John Hopkins.

«I de verste scenarioer vil antallet barn som dør før sin 5. fødeselsdag i verden øke for første gang på flere tiår», sier UNICEFs administrerende direktør Henrietta Fore.

«Vi kan ikke la mødre og barn lide på grunn av kampen mot Covid-19.

Verdenssamfunnet må ikke la mødre og barn bli skadelidende i kampen mot viruset», argumenterer hun med. 

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Dexter Chatuluka

Tidligere publisert på derimot.no

https://www.rt.com/news/488536-coronavirus-more-children-deaths/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Presidentvalget i USA:

Et mirakel. Biden klarte det umulige.

Forrige innlegg

Kina damper avsted:

Mens EU synker ned i håpløshet.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.