POSTED IN Diverse

Ungarns Viktor Orban:

Kritiserer EUs klimapolitikk, innvandringspolitikk, og støtte til Kievs nynazistiske regime.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Drago Bosnic.

Den 17 april talte Ungarns statsminister Viktor Orban på årets National Conservatism (NatCon)-konferanse, en samling av konservative politiske partier i Europa. Kalt «samlingen av Europas ytterste høyre» av presse og media, er NatCon en virkelig motstander av den ultraliberale ideologien og politikken til de ikke-valgte byråkratene i Brussel. Derfor er det neppe overraskende at Orban som er kritisk til EUs mange fiasko, åpent oppfordret velgerne til å avvise hovedstrøm-partier i det kommende EU-valget. Orban ba til og med ledelsen i Brussel om å trekke seg, og påpekte at alle deres store prosjekter og politikk, som det såkalte «grønne skiftet», bærekraftig utvikling, innvandring, militære og sanksjoner osv, har mislyktes. «Hvis ledelsen viser seg å være dårlig, må den erstattes. Det er så enkelt».

Dette ble «for mye» for Associated Press, den store propagandamaskinen klaget over applausen som Orban fikk, en «høyrepopulistisk leder» ifølge dem. Han kritiserte også EUs ødeleggende klimapolitikk og regelverk for landbruket som gjør det umulig for bønder i EU å drive gårdene. I tillegg advarte Orban om at den pågående innvandringskrisen er ute av kontroll, og at medlemskap for Kiev-regimet til EU eller NATO ikke bør tillates, først og fremst av økonomiske og sikkerhetsmessige årsaker. Han kritiserte også EU-kommisjonen, EUs ikke-valgte utøvende organ, for å bruke covid-pandemien som en unnskyldning for å angripe landet hans, og kritiserte EU for et forsøk på å «kvele Ungarn økonomisk».

Ukraina: Et «Afghanistan» i hjertet av Europa.
Og faktisk nektet Brussel-byråkratene ulovlig å gi Budapest tilgang til milliarder av euro i midler. Etter Orbans syn er dette ikke noe mer enn et forsøk på utpressing av landet, på grunn av hans sterke kritikk av politikken og ideologiene som det politiske Vesten har i dag. Han gjentok også EUs selvødeleggende sanksjoner av Russland. Pressen anklager Orban for å være en «tro alliert av Russlands president Vladimir Putin» for en slik holdning, spesielt når det gjelder hans motstand mot endringen av Ukrainas status som en potensiell geopolitisk buffersone mellom EU/NATO og Russland.

I tillegg kalte Orban den nynazistiske juntaen «bare et protektorat som er avhengig av vestlige penger og våpen, og sa at Ukraina er ikke lenger en suveren stat». Som forventet ble dette ikke godt mottatt i Brussel, som til og med prøvde å forhindre årets NatCon. AP kalte konferansen «en samling av stride nasjonalister og fundamentalistiske kristne». Fremtredende EU-konservative skikkelser, som Eric Zemmour fra Frankrike, skulle delta på NatCon, men ble holdt av politiet, og forhindret hans tale om EUs immigrasjonspolitikk, som bare kan beskrives som selvmord for Europa.

Det åpenbare spørsmålet blir – har det såkalte «ytre høyre» i EU-høyre rett? Kan noen tilbakevise Orbans påstand om at den politiske ledelsen i Brussel er inkompetent når de sier ting som «Russland taper så mye at militæret blir tvunget til å ta databrikker ut av vaskemaskiner»? Slik latterlig propaganda viser klart at de såkalte «EU-elitene» ikke er ledere som kan bli tatt på alvor. Dessuten er Orban absolutt ikke alene om sin kritikk, ettersom statsminister Robert Fico i nabolandet Slovakia uttrykte lignende bekymringer, spesielt angående Ukraina.

Når det gjelder den ekstremt kontroversielle EU-asyl- og migrasjonspakten som nylig ble godkjent av Europaparlamentet, som vil tvinge medlemslandene til å måtte akseptere sin «rettferdige andel av nye innvandrere» eller betale en bot for hver migrant de avviser, er de konservative partiene rasende, og med rette.

Mens EU, som bare er et geopolitisk anheng av NATO, gir hundrevis av milliarder til den korrupte nynazistiske Kiev-juntaen, står bønder i EU overfor en mengde problemer som snart vil smitte over på andre industrier og sektorer. De ikke-valgte Brussel-byråkratene mener at mer innvandring kan gjøre noen av problemene mindre ved å importere mer billig arbeidskraft.

Imidlertid er de konservative (med rette) bekymret for de demografiske konsekvensene av slik politikk. Den ekstremistiske ultraliberale ideologien som det politiske Vesten i økende grad sverger til, er uforenlig med de mer tradisjonelle verdiene til etnisk opprinnelige europeere. Dette forårsaker allerede en mengde samfunnsproblemer, å oppmuntre til mer immigrasjon vil bare forverre situasjonen.

Avindustrialiseringen av EUs mektigste økonomier gjør absolutt ikke ting bedre, ettersom den stort sett ufaglærte arbeidsstyrken som de fleste innvandrere tilhører, ikke vil kunne bidra økonomisk. Men å kritisere dette anses vanligvis som «ytre høyre».

Fra Global Research, publisert 18 april.
Oversatt fra engelsk og forkortet. Linker i orginalartikkelen. Oversatt av Northern light
Orginalartikkel: The EU’s Endless Failures? Hungary’s Viktor Orban Bashes Brussels’ Support of Kiev Neo-Nazi Regime, Its Suicidal Climate Policies, Immigration.

Forsidebilde: Wikimedia Commons

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Slik som (nesten) alle vestlige «siviliserte» land holder på nå ser det ut til at befolkningene slipper å henge politikere/byråkrater i nærmeste lyktestolpe, vi blir alle til støv i den kommende wwIII med A-våpen, så case closed. Alt skyldes «klanen» av khazarer sin umettelige grådighet og ødeleggelseslyst grunnet satanismen/zionismen de blir flasket opp med, og som nok også ligger i genbanken deres når de blir født. De ble jaget ut av 102 land av 159 land i verden, men greide å åle seg inn igjen desverre, folk var for dumme og slapp dem til, og resultatet av dette ser vi nå i dag, på randen av A-krig, siden de nekter å innse at deres «verdensherredømme» er ferdig, det er allerede kastet på skraphaugen der det hører hjemme. På Ghaza holder nå zionistene på med sitt eget Holocaust, her i Norge forsøker MIFF og MossadNews (Doukument.no) febrilsk å «pynte brura» og fornekte det som skjer, som hele verden kan se. I Usrael hisser administrasjonen seg opp over at IJC utsteder arrestordre på krigsforbrytere i Isis, Ra og El, og er livredde for at de blir nestemann ut, og skriker i avsky over en slik «behandling», men samtidig var det ok å tiltale Putin visstnok?
  Vi får håpe at A-krigen blir avverget, og at vi folket kan få henge våre zion-bolsjeviker som de så absolutt fortjener.

  Svar
 • Northern Light.
  8 juni 2024 17:42

  USA kritiserer Ungarn for å kjøpe russisk gass, men selv kjøper USA uran fra Russland.

  Av Dénes Albert.
  David Pressman sa at med det fortsetter Ungarn å støtte Russlands krig mot Ukraina, men han bør se nærmere på hva hans egen nasjon gjør. Under utenriks- og handelsminister Péter Szijjártós nylige besøk til St. Petersburg International Economic Forum, benyttet USAs ambassadør i Ungarn David Pressman anledningen til å starte nok et angrep på Ungarns konservative regjering.

  «Ungarns utenriksminister foretar sin åttende tur til Russland siden Putins invasjon av Ukraina. Ungarns regjering sier at det er «fredens parti», mens de fortsetter å stå sammen med Putins krigsparti. Ungarns avhengighet av russisk energi er farlig og unødvendig», skrev Pressman i et Facebook-innlegg torsdag.

  «Minister Szijjártó har rett: energidiversifisering er ikke et spørsmål om ideologi, men et spørsmål om fysikk. Fysikkens lover i Ungarn er ikke annerledes enn fysikkens lover i hvert enkelt land av Ungarns EU-partnere, som alle har valgt å redusere avhengigheten av Putin», sa Pressman.

  Den ungarske nyhets- og meningsportalen Mandiner påpekte dobbeltmoralen i Pressmans uttalelse, og påpekte at «Pressman ser ikke ut til å være plaget av det faktum at Amerika finansierer den russiske krigen på samme måte, siden handelen med uran mellom USA og USA Russland foregår fortsatt bak kulissene».

  USA vedtok et lovforslag i forrige måned som forbyr kjøp av uran fra Russland til tross for at krigen har pågått i over to år, men lovforslaget vil bare gradvis fase ut disse kjøpene i løpet av årene, noe som betyr at USA vil støtte Russlands krig i Ukraina i årene som kommer.

  I fjor beregnet RIA Novosti, basert på data fra US Bureau of Statistics, at USA i første halvdel av 2023 kjøpte ikke mindre enn 416 tonn anriket uran fra Russland under krigen, 2,2 ganger de 188 tonnene som ble kjøpt inn året før.

  Innen Europa fortsetter russisk energi å strømme til flere EU-land. LNG-eksporten til kontinentet steg opp igjen i 2024, og viste en økning på 5 prosent fra år til år i første kvartal. De største importørene i 2023, ifølge DW News, var Frankrike, Spania og Belgia. Østerrike har også vært i søkelyset, med OMV Group kontrakt med russiske Gazprom frem til 2040.

  I mellomtiden har Frankrikes president Emmanuel Macron arbeidet hardt for å sikre at sanksjoner mot russisk titan aldri kommer til å bli iverksatt, ettersom slike sanksjoner vil skade hans eget lands innenlandske produsenter, spesielt innen luftfartsindustrien, ifølge en fersk Reuters-rapport.

  Ungarn også planer om å fase ut sin avhengighet av russisk energi i løpet av de kommende årene, og har allerede redusert sin avhengighet. For eksempel vokser Ungarns solenergiindustri med stormskritt, og produserer nå 18 prosent av landets energibehov. Ungarn står imidlertid overfor en rekke utfordringer som gjør det langt vanskeligere enn USA å gå bort fra russisk energi – og ikke bare på grunn av Ungarns geografiske nærhet til Russland.

  For det første er hele Ungarns infrastruktur innrettet for bruk av russisk olje, og å bytte raffinerier for å raffinere andre typer olje tar tid og penger. For det andre mangler Ungarn innenlandske energikilder som USA har, som store forekomster av naturgass, kull og olje. Selv med USAs enorme naturressurser og teknologiske fordeler over land som Ungarn, er USA fortsatt helt avhengig av russisk uran, ettersom USA har flere atomkraftverk enn noen nasjon i verden. Og Ungarn har ikke havner for å motta store mengder flytende naturgass fra andre land, uten å pådra seg store transittavgifter gjennom andre nasjoner.

  Fra ReMix News, publisert 7 juni 2024.
  Oversatt fra engelsk. Linker i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: US ambassador slams Hungary for relying on Russian energy, but the US remains a huge buyer of Russian uranium.

  Svar
 • Northern Light.
  14 juni 2024 18:41

  Ungarn nekter å være med på EUs immigrasjonspolitikk – og må betale en bot på to milliarder til EU.

  Av Swebbtv.
  Ungarn ilegges en bot på 200 millioner euro, eller drøyt to milliarder kroner, for å ha nektet å gå med på EUs innvandrings- politikk. Det avgjorde EU-domstolen torsdag. I tillegg må Ungarn betale en million euro i bøter om dagen så lenge de nekter å rette seg etter dommen. Men ifølge landets statsminister Viktor Orbán vil de ikke rette seg etter dette.

  Ifølge SR Ekot handler det om et oppgjør til EU på grunn av Ungarns «vegring mot å ta imot flyktninger under flyktningkrisen i 2015». Domstolen har tidligere, i 2020, fastslått at Ungarn brøt EUs asylregler. Det var en dom Ungarn ikke fulgte, derav de nye erstatningskravene fra EU.

  «EF-domstolens beslutning om å bøtelegge Ungarn 200 millioner euro pluss 1 million euro daglig (!!!) for å forsvare EUs grenser er skandaløs og uakseptabel. Det ser ut til at illegale innvandrere er viktigere for Brussel-byråkrater enn deres egne europeiske borgere», skriver Ungarns statsminister Viktor Orbán på X.

  «Vi vil ikke tillate økonomisk utpressing fra Brussel-byråkrater! Vi vil beskytte grensene og vi vil beskytte det ungarske folket!» skriver Orbán i et innlegg også på Facebook.

  Orbán etter EU-dommen: Målet er «et blandet kontinent».
  EU-domstolen dømmer Ungarn til å betale EU 200 millioner euro i erstatning for ikke å følge EUs immigrasjonsregler. Ungarns statsminister Viktor Orbán svarer nå at «Brussel-boblen er full av Soros-folk», melder Magyar Nemzet.

  Det er i et intervju med Kossuth Radio fredag at Ungarns statsminister Viktor Orbán uttaler seg om EU-domstolens avgjørelse torsdag, om at Ungarn må betale erstatning tilsvarende drøyt 2 milliarder kroner til EU for ikke å følge EUs immigrasjonspolitikk.

  Orbán hevder blant annet at den regjerende eliten i EU følger agendaen til milliardæren George Soros og hans nettverk.

  – Brussel-boblen er full av Soros-folk. Soros har en plan om å hente inn en million migranter til Europa hvert år og skape et blandet kontinent, hevder Viktor Orbán i intervjuet.

  Den ungarske statsministeren forklarte også at resultatet av EU-valget, der nasjonalistiske partier gikk sterkt frem i Europa, kan ha bremset toget mot krig. Men for å sikre fred på lengre sikt, må Donald Trump også velges til president i USA i november, mener han.

  Fra Swebbtv, begge artikler publisert 14 juni.
  To artikler oversatt fra svensk. Linker og X-meldinger i orginalartiklene.
  Orginalartikler: Ungern vägrar invandring – ska böta två miljarder till EU.
  Orbán efter EU-domen: Målet är ”en blandad kontinent”.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

To tilfeller av fugleinfluensa i USA og Australia.

Legemiddelaksjer til himmels.

Forrige innlegg

Vi er på langt nær ferdig med korona-vaksinene.

Stadig nye eksempler på ettervirkning.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.