POSTED IN Endring av politikken, EU

Ungarns statsminister:

Det finnes viktigere ting enn penger.

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det er ikke tilfeldig at Ungarns statsminister, Victor Orban er meget populær i eget land, men ikke i korridorene i Brussel. Årsaken er svært enkel. Han forsvarer sitt lands interesser og ikke EU-ledelsens. Dette står i sterk kontrast til vår statsminister som oppgir våre nasjonale interesser til fordel for EU-ledelsens. Det beste eksemplet er den norske kraftpolitikken som nå styres fra EU med svært negative følger for landets befolkning og næringsliv.

Den ikke-valgte EU-lederen? Hvem er det hun representerer?

Det er påfallende at ingen i vest kobler hans enorme valgseire med den politikken han fører. For det er her hans popularitet ligger. Han representerer Ungarns befolkning og ikke bare eliten i landet. Men EUs ledelse er rasende, for hva ville kunne skje hvis noen andre statsledere begynte på den måten. Den nye regjeringen i Slovakia har tilløp til en lignende politikk og hvis det skulle smitte til andre land innad i EU er det kvelden for integrerings-planene med siktemålet Europas Forente Stater.

Støre er kjent som en ihuga EU-tilhenger slik også vår forrige statsminister Erna Solberg var. Men i Norge virker ikke demokratiet for etter to folkeavstemninger som sa nei til EU har vi fått en Ja-politikk med bare Ja-statsministre. Arbeiderpartiet kunne vært på vinnersporet ved å gjøre som Orban, men de gjør det stikk motsatte. Og nå kommer kvelden for partiet. God natt!

Knut Lindtner
Redaktør

«Ingen penger» kan få Ungarn til å ta imot innvandrere.

Noen ting er langt viktigere enn EU-finansiering, har Viktor Orban sagt

Ungarn vil ikke ombestemme seg om immigrasjon, kjønnsspørsmål og Ukraina-konflikten uansett, sa statsminister Viktor Orban fredag.

I et intervju med den statlige kringkasteren Kossuth Radio kom Orban inn på den pågående striden med Brussel, som hadde frosset rundt 20 milliarder euro (nesten 22 milliarder dollar) i midler beregnet på Budapest på grunn av «rettsstaten» og «menneskerettigheter».

Ifølge statsministeren innrømmet EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen nylig at blokkens problem med Ungarn var at den nektet å ta imot innvandrere og la LHBTQ-aktivister komme inn på skolene.

«Deres påstander er tull,» sa Orban. «Vi kan ikke innrømme migrasjon, kjønn og krigen. Disse problemene er viktigere, mer verdifulle deler av livet enn penger.»

«Ingen sum penger kan få oss til å ta imot migranter eller tillate at landet vårt blir tatt fra oss,» la han til. I noen andre EU-medlemsland, sa han, har masseinnvandring resultert i terrorisme, økende kriminalitet og til og med «parallelle samfunn».

Victor Orban har vært Ungarns statsminister sammenhengende fra 2010 etter overveldende valgseire.

Han beskrev kravene fra Brussel om LHBTQ-agendaen som «ufattelige» og hevdet at «oppdragelsen av barn, spesielt deres seksuelle utdanning, tilhører familier og foreldre, ikke skoler».

Det kommende valget til Europaparlamentet, som er planlagt til juni, vil «kretse rundt migrasjon, våre familier og krigen» sa han, med henvisning til Ukraina-konflikten. I motsetning til det meste av EU, har Ungarn nektet å sende Kiev-våpen eller tillate deres transitt over sitt territorium, og gjentatte ganger oppfordret til fred med Russland.

Ungarn har også blokkert EU-forslaget om å gi 50 milliarder euro (54 milliarder dollar) til Ukraina i løpet av de neste fire årene, og krever minst en årlig revisjon av finansieringen.

Budapest skal overta det roterende presidentskapet for Det europeiske råd i juli, og Brussel ønsker «desperat» å unngå at Orban blir dets fungerende leder, rapporterte Politico tidligere denne måneden.

En gruppe medlemmer av Europaparlamentet har startet prosedyren for å frata Ungarn stemmerett i blokken. I følge den finske MEP Petri Sarvamaa er dette den eneste måten å «beskytte den europeiske livsstilen og demokratiet på».

Redaksjonen har lagt til bilder m/tekst.

Forsidebilde: Mohamed Nohassi

https://www.rt.com/news/590972-orban-hungary-immigrants-eu/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • Godt sagt, Knut!
  Ja, Viktor Orban er en av veldig få topp-politikere/statsministre som jobber for sin nasjons befolkning. I motsatt ende har vi Støre som er maktelitens flinkeste gutt i klassen.

  Svar
 • MornaJonas! Kanskje Orbans landsbeskyttende holdning mot de fullstendig forrykte EU bandittene sprer seg. Her er et utdrag av hva Argentinas nyvalgte sjef Miley leverte til Klaus og den selvoppnevnte «eliten» i Verdens Økonomiske Forum (for dem):

  «Ikke la deg skremme av den politiske kasten eller av parasitter som lever av staten. Ikke overgi deg til en politisk klasse som bare ønsker å holde seg ved makten og beholde sine privilegier. Dere er sosiale velgjørere. Dere er helter. Dere er skaperne av den mest ekstraordinære velstandsperioden vi noen gang har sett.
  La ingen fortelle deg at ambisjonen din er umoralsk. Hvis du tjener penger, er det fordi du tilbyr et bedre produkt til en bedre pris, og dermed bidrar til generell velvære.
  Ikke overgi deg til statens fremmarsj. Staten er ikke løsningen. Staten er selve problemet. Dere er de sanne hovedpersonene i denne historien, og vær trygg på at fra i dag er Argentina din trofaste og betingelsesløse allierte.
  Tusen takk og lenge leve friheten»

  Svar
 • Dgfinn Koppelow-Karlsen
  21 januar 2024 1:50

  At vi i Norge, der temperaturen ofte er minus 20 ˚C skal ha samme el.energipris som land som har pluss 20 ˚C er ganske uforståelig. Verre er det at våre politikere har godtatt dette, de har i alle fall ikke protestert på dette, eller gjort noe for å fjerne denne tåpelige bestemmelsen. Med et enklere omsetmningssystem kunn vi ha «sparket» mange som lever godt på feite lønninger i dette omsetmigsleddet. Auksjon hver dag for å fastsette en el. energipris når vi har en produksjonspris på 10 øre/kWh, hvorfor? Den siste «ærlige?» NVE-sjefen sa for noen år siden at produksjonsprisen var 3 – 5 øre/kWh. Det har kanskjevært en prisstigning siden dengangen, men nå er vel de fleste vannkraftverk nedskrevet. 10 øre/kWh gir 15 milliarder til drift og vedlikehold av alle raftverkene. I tillegg ca. samme for ledningsnettet. Det er landets innbyggere som har bygd ut aklt dette, jeg har aldri hørt noen som har krevd fortjeneste av denne investeringen, så hvorfor høyere pris på denne infrastruktur? El. avgift for å bygge ut vindkraftverk kan enkelt fjernes, er det noensom vil bygge slike kraftverk kan de vel gjøre det uten å belaste oss innbyggere? Det samme gjelder jo batterifabrikker, det eneste som er kommet ut derfra er høye lønninger til sjefene og store konsulenregninger til slektninger.
  Vi kunneha fått litt glede av utenlandskablene om det hadde blitt som mange tenkte: Eksportere når vi hadde overskudd, importere ved underskudd. En passende «eksportavgift» ville regulere vannstanden i våre magasiner, høy vannstan- lav avgift, lav vannstand – høy avgift. Når Europa har overskudd av vindkraft som de må bli kvitt for at el. nettet ikke skal kollapse, kan vi være behjelpelig med å tappe noe energi fra dem for å redusere faren for at nettet kollapser, selvsagt mot en pasene «liten» avgift. Det er jo ikke så mye vi kan bidra med, men «alle monner drar». Vi skal selvsagt beholde vår lave pris, en pris som i hele mitt arbeidsliv har «subsidiert» min lønning. Har vi ikke hatt denne rimelige el. energien har nok våre lønninger vært lavere, eller vi hadde måtte arbeidere hardere for samme lønn. Nå er det slutt på dette, etter hvert må innsatsen opp, eller så går lønnen ned for å opprettholde samme relative standard.

  Svar
 • wasan Totland
  21 januar 2024 11:59

  Polen ble kuppet og er nå utsatt for meningsdiktatur.

  Svar
 • deafdumbblind
  21 januar 2024 19:07

  Orban må være klarsynt, som har skjønt det, absolutt min/vår mann.

  Svar
 • Northern Light.
  31 januar 2024 17:59

  Utpressing: EU planlegger å sabotere Ungarns økonomi hvis Orban blokkerer bistand til Ukraina.

  En EU-diplomat sier at planen er å skade «arbeidsmarkedet og vekst» i Ungarn, og innrømmer at det er «utpressing».

  Av Dave DeCamp.
  EU planlegger å sabotere Ungarns økonomi, hvis Ungarns president Viktor Orban blokkerer en bistandspakke på 50 milliarder euro til Ukraina, på et toppmøte med EU-ledere som vil finne sted på torsdag, rapporterte Financial Times mandag.

  Planen som er skissert av EU-tjenestemenn i et dokument innhentet av FT ser ut til å utnytte Ungarns økonomiske svakheter, skade valutaen, og skremme investorer for å skade «arbeidsmarkedet og vekst» i landet.

  Hvis Orban ikke opphever sitt veto mot Ukraina-bistandspakken, planlegger EU å kutte alle overføringer til Ungarn. Uten den finansieringen, sier dokumentet, «kan finansmarkeder og europeiske og internasjonale selskaper være mindre interessert i å investere i Ungarn», og det kan «raskt utløse en ytterligere økning i finansieringskostnadene for det offentlige underskuddet, og et fall i valutaen».

  En EU-diplomat som snakket med FT innrømmet at planen om å presse Ungarn er «utpressing».

  Som svar på rapporten sa Ungarns utsending til EU, Janos Boka, at Budapest ikke «gir etter for press» og vil fortsette å forhandle om saken. «Ungarn etablerer ingen forbindelse mellom støtte til Ukraina og tilgang til EU-midler, og avviser andre parter som gjør det», sa han.

  Ungarn har vært under kraftig kritikk fra andre EU-stater og USA for sin holdning til stedfortreder-krigen i Ukraina. USAs ambassadør i Ungarn, David Pressman, kritiserte Orban forrige uke for det han kalte en «utenrikspolitikk basert på fantasi».

  EU har i flere måneder forsøkt å få igjennom bistandspakken på 50 milliarder euro, som er ment å bli utbetalt over fire år for å finansiere den ukrainske regjeringen. President Biden sliter også med å få nye hjelpepakkerer til Ukraina. Kiev har sagt at ukrainske statsansatte kan få forsinkelser i utbetalingen av lønn eller pensjon, dersom USA og EU ikke godkjenner nye hjelpepakker snart.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Sannheten er ødeleggende for politikere og medier.

Ny studie som viste omfanget av vaksinedødsfall ble fjernet.

Forrige innlegg

Aftenposten er ekspert på det:

Å snu virkeligheten på hodet.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.