POSTED IN NATO, Ukraina

Ungarn kritiske til ny NATO-støtte til Ukraina

Ungarn vil forhindre NATOs foreslåtte 5-års fond for Ukraina på 100 milliarder dollar

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Tyler Durden.

NATO-medlemmene har blitt enige om å begynne å planlegge militær støtte til Ukraina på langsiktig basis, som sikrer både en eskalering i krigen med Russland, og at krigen vil trekke ut i flere år fremover.

Onsdag kunngjorde NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg, at allierte har «enes om å gå videre med planlegging for en større NATO-rolle i koordinering av militær hjelp og trening.» Men det vil fortsatt være en kamp for få noen av medlemmene om bord.

Han sa også at Ukrainas regjering og militære styrker fortsatt har «pressende behov», og at «enhver forsinkelse i å gi støtte har konsekvenser på slagmarken».

«Vi må sikre pålitelig og forutsigbar hjelp til Ukraina på lang sikt, vi stoler mindre på frivillige bidrag og mer på NATO-forpliktelser, mindre på kortsiktige tilbud og mer på flerårige løfter», sa Stoltenberg. «Grunnen til at vi gjør dette er situasjonen på slagmarken i Ukraina. Den er alvorlig. Vi ser hvordan Russland avanserer, og vi ser hvordan de prøver å vinne krigen ved å bare hale den ut».

Stoltenbergs ord kommer dagen etter at han avduket planen for et femårig fond på 100 milliarder dollar for Ukraina, som han deretter presenterte for alliansens utenriksministre da de møttes onsdag. Det er ment å både tette gapet, etter at Bidens foreslåtte 60 milliarder dollar pakke har blitt hindret av republikanere i den amerikanske kongressen, og i fremtidig forventning om en mulig Trump-seier etter november.

Stoltenberg sa at en endelig avgjørelse om fondet på 100 milliarder dollar ville bli tatt på et toppmøte mellom NATOs medlemsland i juli; Det store hinderet vil imidlertid være å oppnå den nødvendige konsensus blant de 32 medlemmene.

Ungarn har allerede kunngjort sin «motstand mot å øke NATOs koordinerende rolle i våpenleveranser og trening av ukrainske styrker, og nekter å delta i planlegging, operasjoner eller finansiering», ifølge en uttalelse fra det Ungarske utenriksdepartementet.

Dermed står Brussel foran nok en kamp med sitt egensindige Ungarske medlemsland ledet av Viktor Orban, som gang på gang har sverget å avvise ethvert tiltak som kan bane en vei for en eskalering til en tredje verdenskrig med Russland.

Men Stoltenberg prøver allerede å roe Budapests frykt og bringe dem om bord. «Det vi diskuterer er ikke et NATO med stridende styrker i Ukraina. Vi diskuterer hvordan vi kan koordinere og levere støtte utenfra til Ukraina slik NATOs allierte gjør», sa Stoltenberg. «Og nå når vi starter planleggingen, er jeg sikker på at vi også kan ta opp bekymringene som Ungarn har reist, og finne en måte hvor vi kan bli enige».

Fra ZeroHedge, publisert 4 april 2024.
Oversatt fra engelsk. Linker og X-melding i orginalartikkelen. Oversatt av Northern Light
Orginalartikkel:Hungary Vows To Thwart NATO’s Proposed $100BN, 5-Year Fund For Ukraine.

Forsidebilde: Wikimedia Commons

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Vesten kan ikke tape i Ukraina. Da vil bakmennene heller ha en nukleær konfrontasjon som samtidig desimerer verdens befolkning. Taper Vesten denne gangen også er det slutt for det gjeldsbefengte Anglo-Amerika, og hele stasen forsvinner inn i solnedgangen. Vi vil derfor se stadig mer desperate tiltak for å knekke Russland. Her blir det alt eller ingenting.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  13 april 2024 10:40

  Pensjonert norsk Nato-offiser Hans Petter Midttun skriv i Kyiv Post i dag at Russland ikkje må få lov å vinna. Han vil med andre ord at krigen skal halda fram.

  Avisa skriv sjølv at krigen går dårleg for Kiev-styret.

  Torsdag vedtok Kiev-styret nye mobiliseringslover. Fleire skal inn, og dei som er inne, skal ikkje demobiliserast før krigen er over.

  https://www.rt.com/russia/595839-ukraine-conscription-law-no-return/

  Svar
 • «…. de prøver å vinne krigen ved bare å hale den ut», påstår Jens, men legger selv en 5-års plan; er det noen med vett som tror løgnene som velter ut av den kjeften?: «uprovosert», «Putins krig», «han vil ta HELE Europa», «demokrati og selvstendighet», «Det vi diskuterer er ikke et NATO med stridende styrker i Ukraina», løgn fra ende til annen. Landet avfolkes på kjøttkvern-metoden og selges billig til verdensverstingene så det beste jordbrukslandet kan produsere GMO-korn sprayet med RoundUp fra Monsanto. De stakkars lutfattige som måtte bli igjen av ukrainerne blir CBDC-slaver etter den nye verdensorden, det var visst planen, og WEFs lille skuespiller Soldat Zelensky, som later til å ikke ha råd til en dress, den puslingen er satt på oppgaven. Schwabs stab av YGLere utmerker seg med ett talent og ikke særlig flere: en grandios overvurdering av seg selv og en utenom-det-vanlige slett karakter: Trudeau og Ardern er kanskje de ekleste nest etter vår egen null-toleranse-null-talent-berte, vesten og EU er gjennomsyret av digital-føydalister, og legg merke til hvor mange adelige og kongelige de har i sine rekker.

  Svar
 • Northern Light.
  19 april 2024 17:45

  Ungarns Viktor Orban kritiserer EUs klimapolitikk, innvandringspolitikk, og støtte til Kievs nynazistiske regime.

  Av Drago Bosnic.
  Den 17 april talte Ungarns statsminister Viktor Orban på årets National Conservatism (NatCon)-konferanse, en samling av konservative politiske partier i Europa. Kalt «samlingen av Europas ytterste høyre» av presse og media, er NatCon en virkelig motstander av den ultraliberale ideologien og politikken til de ikke-valgte byråkratene i Brussel. Derfor er det neppe overraskende at Orban som er kritisk til EUs mange fiasko, åpent oppfordret velgerne til å avvise hovedstrøm-partier i det kommende EU-valget. Orban ba til og med ledelsen i Brussel om å trekke seg, og påpekte at alle deres store prosjekter og politikk, som det såkalte «grønne skiftet», bærekraftig utvikling, innvandring, militære og sanksjoner osv, har mislyktes. «Hvis ledelsen viser seg å være dårlig, må den erstattes. Det er så enkelt».

  Dette ble «for mye» for Associated Press, den store propagandamaskinen klaget over applausen som Orban fikk, en «høyrepopulistisk leder» ifølge dem. Han kritiserte også EUs ødeleggende klimapolitikk og regelverk for landbruket som gjør det umulig for bønder i EU å drive gårdene. I tillegg advarte Orban om at den pågående innvandringskrisen er ute av kontroll, og at medlemskap for Kiev-regimet til EU eller NATO ikke bør tillates, først og fremst av økonomiske og sikkerhetsmessige årsaker. Han kritiserte også EU-kommisjonen, EUs ikke-valgte utøvende organ, for å bruke covid-pandemien som en unnskyldning for å angripe landet hans, og kritiserte EU for et forsøk på å «kvele Ungarn økonomisk».

  Ukraina: Et «Afghanistan» i hjertet av Europa.
  Og faktisk nektet Brussel-byråkratene ulovlig å gi Budapest tilgang til milliarder av euro i midler. Etter Orbans syn er dette ikke noe mer enn et forsøk på utpressing av landet, på grunn av hans sterke kritikk av politikken og ideologiene som det politiske Vesten har i dag. Han gjentok også EUs selvødeleggende sanksjoner av Russland. Pressen anklager Orban for å være en «tro alliert av Russlands president Vladimir Putin» for en slik holdning, spesielt når det gjelder hans motstand mot endringen av Ukrainas status som en potensiell geopolitisk buffersone mellom EU/NATO og Russland.

  I tillegg kalte Orban den nynazistiske juntaen «bare et protektorat som er avhengig av vestlige penger og våpen, og sa at Ukraina er ikke lenger en suveren stat». Som forventet ble dette ikke godt mottatt i Brussel, som til og med prøvde å forhindre årets NatCon. AP kalte konferansen «en samling av stride nasjonalister og fundamentalistiske kristne». Fremtredende EU-konservative skikkelser, som Eric Zemmour fra Frankrike, skulle delta på NatCon, men ble holdt av politiet, og forhindret hans tale om EUs immigrasjonspolitikk, som bare kan beskrives som selvmord for Europa.

  Det åpenbare spørsmålet blir – har det såkalte «ytre høyre» i EU-høyre rett? Kan noen tilbakevise Orbans påstand om at den politiske ledelsen i Brussel er inkompetent når de sier ting som «Russland taper så mye at militæret blir tvunget til å ta databrikker ut av vaskemaskiner»? Slik latterlig propaganda viser klart at de såkalte «EU-elitene» ikke er ledere som kan bli tatt på alvor. Dessuten er Orban absolutt ikke alene om sin kritikk, ettersom statsminister Robert Fico i nabolandet Slovakia uttrykte lignende bekymringer, spesielt angående Ukraina.

  Når det gjelder den ekstremt kontroversielle EU-asyl- og migrasjonspakten som nylig ble godkjent av Europaparlamentet, som vil tvinge medlemslandene til å måtte akseptere sin «rettferdige andel av nye innvandrere» eller betale en bot for hver migrant de avviser, er de konservative partiene rasende, og med rette.

  Mens EU, som bare er et geopolitisk anheng av NATO, gir hundrevis av milliarder til den korrupte nynazistiske Kiev-juntaen, står bønder i EU overfor en mengde problemer som snart vil smitte over på andre industrier og sektorer. De ikke-valgte Brussel-byråkratene mener at mer innvandring kan gjøre noen av problemene mindre ved å importere mer billig arbeidskraft.

  Imidlertid er de konservative (med rette) bekymret for de demografiske konsekvensene av slik politikk. Den ekstremistiske ultraliberale ideologien som det politiske Vesten i økende grad sverger til, er uforenlig med de mer tradisjonelle verdiene til etnisk opprinnelige europeere. Dette forårsaker allerede en mengde samfunnsproblemer, å oppmuntre til mer immigrasjon vil bare forverre situasjonen.

  Avindustrialiseringen av EUs mektigste økonomier gjør absolutt ikke ting bedre, ettersom den stort sett ufaglærte arbeidsstyrken som de fleste innvandrere tilhører, ikke vil kunne bidra økonomisk. Men å kritisere dette anses vanligvis som «ytre høyre».

  Fra Global Research, publisert 18 april.
  Oversatt fra engelsk og forkortet. Linker i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: The EU’s Endless Failures? Hungary’s Viktor Orban Bashes Brussels’ Support of Kiev Neo-Nazi Regime, Its Suicidal Climate Policies, Immigration.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Nasjonalstatene styres av overnasjonale organ.

Det er ikke Stortinget som bestemmer lenger.

Forrige innlegg

Medieovervåkerne:

«Vil vi overleve må vi fri oss fra USAs militære okkupasjon av Norden».

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.