POSTED IN USA

Ukrainske tilstander i USA?

Oligark kjøper Det Demokratiske Partiet.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Oligark kjøper politisk parti – vil bli president.

Fra Moon of Alabama

Mike Bloomberg er verdens niende rikeste person. En oligark kjent for sterk rasisme og fornæmende sexisme og som en gang var republikansk borgermester i New York City. Han har siden da bestemt seg for at han ønsker å bli president.

Han så at han ikke hadde sjanse til å stille for det republikanske partiet. De er fornøyd med Trump. Derfor har han meldt seg på som kandidat for det demokratiske partiet.

Michael Rubens «Mike» Bloomberg er en amerikansk forretningsmann og politiker. Han er grunnleggeren av Bloomberg L.P., og var den 108. borgermesteren i New York City. Bloomberg er kandidat til å bli demokratenes kandidat ved presidentvalget i USA i 2020. Wikipedia

Bloomberg har etter det kjøpt det demokratiske partiet i alle stater, inkludert demokratenes nasjonale komite.(DNC)

DNC fortalte til Mike Gravel at de ikke ville endre på debatt-reglene for noen kandidat. «Det er vår regel nummer én – vi kan ikke forandre på reglene for noen».

Få måneder senere endret de debattreglene for å slippe oligarken Bloomberg til i debattene … etter at han ga DNC 300 000 dollar.

Hans politiske taktikk er svært enkel. Han snakker ikke om enkeltsaker – det kunne jo hende at folk ikke likte det han hadde å si – han bruker simpelthen tonnevis med penger.

Han har allerede brukt enorme pengesummer – på personale og ressurser, på TV-reklame og på annonser på Facebook, der Trump i lang tid har dominert.

Og han prøver å overvinne sitt kjedelige offentlige utseende ved hjelp av en hær av hjelpere. Og han bruker flotte kampanje-møter som er designet slik at han vil overbevise velgerne at livet under en velstående teknokrat slett ikke vil bli så ille.

«Jeg synes det er stilig», sa en tilhenger til Times under et kampanje-møte i Philadelphia. Der var det en komplett drikke-stasjon og et utvalg av flotte smørbrød, småsnacks med brie og fiken. «Det er akkurat som en nattklubb her. Det er dette han trenger for å komme i gang».

Milliardærer burde ikke få lov å kjøpe valg.

Fram til i dag har Bloomberg brukt mer enn 350 millioner dollar til sin kampanje. Og han er villig til –  og han har råd til å bruke flere milliarder på den. 

Gjennom årene har Bloomberg brukt  mer enn 10 milliarder dollar for å bygge opp et politisk og filantropisk imperium. Og han bruker penger på å undertrykke stemmer som er kritiske mot han.

Tulsi Gabbard. Det demokratiske partietes eneste fredskandidat, men ingen ville endre reglene for henne.

I 2015 skrev forskere på Center for American Progress (CAP) en rapport om islamofobi i USA. Et kapitel på 4300 ord handlet om Bloomberg-perioden i New York.

Da rapporten ble publisert var det kapitlet borte. Før det  hadde Bloomberg gitt CAP 1,5 milliarder dollar. Og det taller stiger.

Det som er verst er at det virker.

For 3 måneder siden kom en meningsmåling som viste at Bloomberg var «allment mislikt« med de høyeste negative tall så langt. Men så er han altså på tredje plass nå når presidentkandidaten for det demokratiske partiet skal utpekes.

En av de rikeste mennesker noensinne prøver å snu opp ned på hele prosessen. Og det er bare det vi har fått vite.

Det demokratiske partiet og en hel del av deres betalte funksjonærer ser ut til å være glade for det. De bryr seg ikke noe om at det får USA til se verre ut enn Ukraina.

Er et valg mellom to milliardærer, Trump eller Bloomberg, demokrati?

Ja, politikken i USA er alltid korrupt. Men rett ut  – det å kjøpe seg til president-embetet overgår det vi har sett så langt.

Men kan Bloomberg, med Hilary Clinton som medspiller, virkelig være i stand til å skaffe seg de stemmene som behøves for å slå Trump? Jeg tviler iallfall på det.

Atrios (amerikansk blogger) er forferdet over hele planen, men faller allikevel for den:

Bloomberg er ille av flere grunner. Og en av dem er at folk burde ikke være så villige til å omfavne en milliardær som kjøper (ikke bare reklame, men folk) valget med sin absurde formue.

Ok, jeg mener, hvis jeg må velge mellom Bloomberg eller Trump, da velger jeg Bloomberg.

Men hvorfor ser folk på dette som et valg? Det er absurd. Den eneste personen som kan slå en drittsekk av en milliardær er en annen drittsekk av en milliardær. Det finnes ikke håp,

«Dersom valget står mellom Bloomberg eller Trump velger jeg Bloomberg» er mitt syn. Dessverre er det det gale reaksjonen på denne kidnappingen av et parti og et valg. Og allikevel er det  slik Bloombergs trekk er mulig.

Ethvert godt svar på milliardærens kidnapping av valget må være at folk demonstrerer mot en kampanje fra rike folk slik at e mislykkes. 

Å stemme på et tredje parti, eller å avstå fra å stemme, er den eneste ansvarlige reaksjonen på det.  

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.moonofalabama.org/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Mission impossible: Demokrati
  18 februar 2020 13:12

  På en skala fra 1 til 10 for å bli nominert er Bloomberg nærmere 10 enn 5. Ellers ville han aldri stilt opp og investert milliarder dollar. Når det gjelder å vinne valget er han imidlertid nærmere 5 enn 10.

  Spørsmålet er hva han har med i «den sorte kofferten». Det må være noe med mer substans enn «kvinnehistorier» og «vennskap» med Putin.

  Trumps ømme punkt befinner seg muligens innenfor hans selvangivelse, i form av lav/ingen skattedeltagelse. Problemet for Bloomberg kan være at hans egen selvangivelse er en blåkopi.

  Svar
 • Presidentene har i flere tiår vært i lomma på den globale storkapitalen. Det som er nytt her, er at milliardærene selv stiller opp som presidentkandidater. Trump har aldri vært globalistenes, den globale storkapitalens, de amerikanske milliardærenes, foretrukne kandidat, så kanskje derfor stiller Bloomberg, som også dessuten satser hardt på «klimakrisen» fordi han kanskje vil ha sin del av potten som nå supes ut av Europas nasjonalstater i klimaløgnens navn.

  Svar
 • Noen burde ta utgangspunktet i og tegne om karikaturen av Adolf Hitler der han står med karakteristisk heil-hilsen med håndflaten opp og sier «millionen stehen hinter mich.» Bak ham står en svær, feit finansfyrste som legger en tjukk bunke dollarsedler i førerens hånd. Vedkommende tegner ville nok aldri mer få fred for utskjelling for antisemittisme, men denne gangen er det altså finansfyrsten selv som må stille opp fordi hitlerfiguren er indisponert.

  Svar
 • Ifølge CNN gjorde Bloomberg det usedvanlig dårlig i den første debatten han stilte opp i. Muligens er Bloomberg allerede ute av dansen.

  https://edition.cnn.com/2020/02/19/politics/who-won-democratic-debate/index.html

  Svar
 • Det tragiske er at Bloomberg så til de grader blottlegger demokratiets svakheter, eller sågar evig innebygde utilstrekkeligheter.

  «Demokratiet er det merkelige ide at om nok likegyldige mennesker stemmer, så vil deres samlede beslutning bli intelligent og riktig».

  Demokratiet har alltid (i sin nåværende form i vesten) vært en konkurranse om å manipulerer massene. Bloomberg bare eksponerer dette litt mer enn det vi har vært vant til.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Knivene slipes:

Julian Assange skal til slaktebenken. Han er mørnet etter psykisk tortur.

Forrige innlegg

Russisk TV:

Rapporterer fra Libya.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.