POSTED IN Krig-fred, Ukraina

Ukrainske offiserer:

Det er nå fare for militær kollaps.

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Meldingene kommer nå stadig hurtigere om en kommende ukrainsk nederlag på slagmarken. Men i vestlige medier opptrer politikere og «militæreksperter» som om dette ikke er ferd med å skje. Årsaken er naturligvis at det skal bevilges mer penger til en tapt krig – til fordel for våpenindustrien med helt ødeleggende for den gjenværende befolkningen i Ukraina.

I USA er de fleste politikerne i Kongressen og Senatet sponset av våpenindustrien. Og da skal de ha tilbake sitt med renter. I Norge har vi også en stor våpenindustri som nå vokser voldsomt og en statsråd har måtte gå på grunn av spekulasjon med aksjer fra denne virksomheten.

Men de som har pengene har også makten slik at snakket om demokrati blir en vits i et slikt system, enten det er i øst eller vest hvis denne industrien gir privat fortjeneste og ikke er styrt av befolkningen. Politikerene gir inntrykk av det er de som bestemmer, det gir tillit hos velgerne, men i Norge har de overlatt til markedet å styre selv offentlig virksomhet (kraftindustrien).

Det betyr at aksjonærene til Kongsbergruppen sin økonomiske interesse er evig krig. Og det var det USAs regjering annonserte etter 9/11: Evig krig mot en terror som de sjøl stod bak. Med evig krig blir det evig fortjeneste helt til verden ødelegges for all evighet.

Knut Lindtner
Redaktør

Ukrainske militæroffiserer sier at frontlinjene står i fare for å kollapse

I møte med nederlag på slagmarken truer ukrainske etterretningstjenestemenn med et nytt angrep på Kerch-broen.

av Dave DeCamp

Høytstående ukrainske militæroffiserer har fortalt POLITICO at frontlinjene i Ukraina står i fare for å kollapse og at det ikke finnes noen våpen Vesten kan gi for å hjelpe situasjonen.

Offiserene, som tjenestegjorde under tidligere øverstkommanderende Valery Zaluzhny, sa at ukrainske linjer kan kollapse uansett hvor Russland bestemmer seg for å fokusere sin offensiv. Russiske styrker har oppnådd jevn fremgang i det østlige Ukraina helt siden de tok Donetsk-byen Avdiivka.

«Det er ingenting som kan hjelpe Ukraina nå fordi det ikke er noen seriøse teknologier som kan kompensere Ukraina for den store massen av tropper Russland sannsynligvis vil kaste mot oss. Vi har ikke disse teknologiene, og Vesten har dem ikke like godt i tilstrekkelig antall, sa en av offiserene.
En annen offiser sa at vestlige våpen raskt blir ineffektive når Russland lærer å motarbeide dem. «Våpensystemer blir overflødige veldig raskt fordi de raskt blir motarbeidet av russerne. For eksempel brukte vi Storm Shadow og SCALP kryssermissiler [levert av Storbritannia og Frankrike] med suksess – men bare for en kort stund. Russerne studerer alltid. De gir oss ikke en ny sjanse. Og de lykkes med dette, sa offiseren.

Ettersom Ukraina har tapt på slagmarken, har dets etterretningstjenester økt angrepene inne i Russland, som risikerer en betydelig eskalering siden Russland ser på dem som NATO-støttede operasjoner. Tjenestemenn i Ukrainas militære etterretningsbyrå, kjent som GUR, truet i kommentarer til The Guardian med at de planlegger et nytt angrep på Kerch-broen, som forbinder Krim med det russiske fastlandet og har blitt angrepet av Ukraina to ganger tidligere.

«Vi vil gjøre det i første halvdel av 2024,» sa en GUR-tjenestemann, med henvisning til et angrep på Kerch-broen. GUR er sterkt støttet av CIA, som har finansiert og trent ukrainske etterretningsbyråer siden det USA-støttede kuppet i Kiev i 2014. Ifølge en rapport fra The Washington Post brukte det andre angrepet på Kerch-broen sjødroner som ble spesielt utviklet som del av en topphemmelig operasjon som involverte CIA og andre vestlige etterretningstjenester.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  6 april 2024 9:16

  Takk for innleiing frå Lindtner og artikkel frå Antiwar/de Camp.

  NRK held seg framleis snevert til å formidla informasjon stempla og godkjend av Nato og den norske regjeringa.

  Eg vert meir og meir imponert over russiske media. Her er lenkje til ein annan artikkel om krigens gang:

  https://sputnikglobe.com/20240406/natos-losing-war-and-an-empty-promise-to-ukraine–1117773465.html

  Sputnik nøyer seg ikkje med å referera russiske ministrar, men dreg inn amerikanske aviser, politikarar, ein krigsveteran, X-meldingar, BBC, og viktige opplysningar frå polsk krigsøkonomi.

  Det russiske publikummet vert betre informert enn det norske. Nato-NRK har mykje å læra om journalistikk.

  Svar
 • Northern Light.
  6 april 2024 14:36

  Er Putins manglende vilje til å erobre Ukraina veien til Armageddon?

  I det øyeblikket Ukraina blir medlem av NATO, vil Putin befinne seg i krig med NATO.

  Av Dr. Paul Craig Roberts.
  Den amerikanske regjeringen, som talte gjennom utenriksminister Blinken, trosset alle Russlands advarsler denne uken med denne erklæringen: «Ukraina vil bli medlem av NATO. Vårt formål på toppmøtet er å bidra til at medlemskapet blir en realitet».

  Ved at Putin nekter å bruke den nødvendige styrken for å håndtere den farlige situasjonen, og ved å fortsette å insistere på at konflikten ikke er annet enn en begrenset operasjon for å rydde ukrainske styrker ut av de russiske provinsene, og ikke en invasjon av Ukraina, vil Russland snart finne seg selv i krig med NATO.

  Jeg har konsekvent advart mot dette uten virkning, bare for å bli fordømt av idioter som «blodtørstig», til Putins manglende realisme om konflikten, som hans tidligere manglende realisme om Minsk-avtalen, og hans manglende realisme om styrtingen av den ukrainske regjeringen i den såkalte Maidan-revolusjonen; dette er en direkte vei til tredje verdenskrig.

  I det øyeblikket Ukraina blir medlem av NATO, vil Putin befinne seg i krig med NATO.

  Russland har bare kort tid til å slå ut Ukraina, eliminere regjeringen, okkupere landet og bygge en mur rundt det.

  Opptaket av Ukraina i NATO «er bokstavelig talt hvordan filmen om atom-apokalypsen starter», sier Elon Musk, en av de få gjenværende intelligente amerikanerne.

  Putins «begrensede militæroperasjon» har ikke oppnådd annet enn to nye NATO-medlemmer – Finland og Sverige – angrep på russiske sivile inne i Russland, med et økende antall drepte russere fra vestlige våpensystem etter våpensystem, levert til Ukraina sammen med NATOs militære personell for å betjene dem, og vestlig etterretning for å gi dem koordinatene til målene.

  Hele tiden har Putin ikke vært i stand til å innse at Russland er i krig. Putins manglende respons på økende provokasjoner har overbevist Washington om at Putins advarsler er meningsløse. Putins unnlatelse av å håndheve sine røde linjer, har fått Washington til å miste troen på at Putin har noen røde linjer.

  Akkurat som Putin ble tvunget inn i sin «begrensede militæroperasjon» av den kalde skulderen Washington ga til en gjensidig sikkerhetspakt, vil Russland bli tvunget til en større krig med NATO av at Washington trosser Putins advarsel, om at Russland ikke vil tillate NATO-medlemskap for Ukraina.

  Putin har noen måneder på seg til å erobre landet til Ukrainas eksistens opphører, et land som aldri eksisterte før Washington opprettet det, før Putins manglende evne til å handle fører til tredje verdenskrig.

  Til tross for den forferdelige situasjonen er Putin fortsatt ute av stand til å forsone seg med virkeligheten. Den russiske regjeringen fortsetter å vise svakhet og ubesluttsomhet for Washington ved å gjenta sin vilje til å forhandle. Her ser vi Putins fiasko som krigsleder. Det burde være Washington og NATO som ber Putin om å forhandle.

  Vi er på veien til Armageddon akkurat som jeg forutså. En ignorert provokasjon fører til en annen og verre provokasjon, og så til en annen, og da nås den røde linjen som Putin ikke kan ignorere. På dette tidspunktet er den eneste måten Putin kan unngå tredje verdenskrig på, å enten overgi seg eller å erobre Ukraina før Washington gir Ukraina NATO-medlemskap. Det er ikke andre valgmuligheter for Kreml.

  Fra Global Research, publisert 5 april.
  Oversatt fra engelsk. Linker i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: Putin’s Road to Armageddon?

  Svar
  • N.L.:
   » Den russiske regjeringen fortsetter å vise svakhet og ubesluttsomhet for Washington ved å gjenta sin vilje til å forhandle. Her ser vi Putins fiasko som krigsleder. Det burde være Washington og NATO som ber Putin om å forhandle.»

   En pussig uttalelse?

   Svar
 • Rolf Galgerud
  6 april 2024 16:18

  Jeg deler dessverre dr. Paul Craig Roberts synspunkter om konsekvensene av Putins tilbakeholdenhet. Det er meget sympatisk å ville unngå krig, men jeg har inntrykk av at han ser på det som skjer som en konflikt med Ukraina, ikke med USA. For utgangspunktet for hele «spillet» i Ukraina er jo å knuse Russland som en nasjon. Og det er USA som er dirigenten i dette spillet. Jeg tviler sterkt på at Russland vil slippe stadige nye terrorangrep i framtia ved å kun sikre de til nå «erobrede» områder og ha et nazi-infisert, USA-støttet regime som nabo, uansett hva som vil stå i en framtidig traktat om opphør av strid. Ord har bare øyeblikkets betydning i NATO-kretser.

  Svar
 • Vi vet jo at den russiske strategien siste månedene har vært å gå sakte frem for å redusere egne tap. Kanskje er dette en feil strategi.
  Det er lettere å forsvare seg enn å vinne nye områder. Kanskje har Russland nå fått dårlig tid.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  7 april 2024 21:10

  Finansieringa av krigen mot Russland har gått slik Steigan og nokre andre klårsynte har spådd:

  USA knip att pungen og snakkar no om lån. Noreg/Vest-Europa skal betala:

  https://www.rt.com/russia/595554-kiev-hostage-us-politics-zelensky/

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Stoltenberg bekrefter:

NATO-missiler ble brukt i angrepet på Russlands Svartehavsflåte

Forrige innlegg

En uhørt provokasjon fra USA:

Amerikanske tropper på Taiwans Kinmen-øyer bare to km fra Kina

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.