POSTED IN NATO, Ukraina

Ukrainas forsvarminister:

Vi er Natos forpost for forsvaret av «sivilisasjonen» og forventer våpen i retur.

0
Print Friendly, PDF & Email

Hva konflikten i Ukraina dreier seg om blir ganske tydelige nå med slike uttalelser. Aleksey Reznikov bekrefter i dette intervjuet det som stadig klarere trer frem. Dette er en krig mellom Nato og Russland i Ukraina. Krigen er fremprovosert fra vesten, noe intervjuene med x-kansler Angela Merkel og x-president François Hollande fullt ut bekrefter. Og da blir bildet komplett, fra oppløsningen av Sovjetunionen i 1991, til løftebruddet til ikke å utvide Nato østover og til det USA-regisserte statskuppet i Kiev i 2014.

Zbigniew Brzeziński, Jimmy Carters sikkerhetspolitiske rådgiver, beskriver i boka si «The Grand Chessboard» at USAs forutsetning for global dominans forutsetter kontroll av Eurasia (Europa og Asia) og da er kontrollen med Russland en nøkkel. Og i de lekkete Rand-dokumentene fremgår tiltakene som må til for å oppnå dette målet, altså for å svekke og deretter stykke opp Russland.

Det underliggende motivet for global dominans er plyndring av verdens ressurser og folk som er imperialismens iboende drivkraft, slik alle som regner seg som sosialister skal vite, eller…

Jeg vet ikke hvorfor ikke minst politikere på venstresiden ikke tar slikt på alvor, men fortsatt tror på Nato-propagandaen. Det er virkelig skremmende og forteller om hvor kuet og «dressert» mange er blitt. Det er ikke viktig å bli likt i mediene, tvert imot er det viktig å kjempe mot krigskreftene som fremstilles i mediene som forkjempere for «frihet og demokrati». Lenger fra sannheten kan en knapt komme med slike floskler.

Knut Lindtner
Redaktør

Ukraina handler på «NATO-oppdrag», sier forsvarsministeren

Aleksey Reznikov har hevdet at Kievs blod spilles for militærblokken og forventer våpen i retur

Kiev blodtappes for å utføre NATOs oppdag, og forventer at det «siviliserte Vesten» vil gi våpen og ammunisjon i retur, sa Ukrainas forsvarsminister Aleksey Reznikov i et intervju for en innenlandsk TV-kanal.

Oleksij Reznikov – Wikipedia
Oleksij Yurijovytsj Reznikov er en ukrainsk jurist og politiker. Han ble 4. november 2021 utnevnt til forsvarsminister i Ukraina. (Fra Wikipedia)

Reznikov viste seg på 1+1-nettverkets TSN-kanal torsdag kveld, og påpekte at NATO på toppmøtet i Madrid i fjor sommer erklærte Russland som den største trusselen mot den USA-ledede blokken.

«I dag tar Ukraina hånd om denne trusselen. Vi utfører NATOs oppdrag i dag, uten at Nato boldtappes. Vi ofret blodet vårt, så vi forventer at de stiller med våpen», sa han.

Reznikov hevdet også at hans NATO-kolleger har fortalt ham, både i samtaler og via tekstmeldinger, at Ukraina er «sivilisasjonens skjold» og «forsvarer hele den siviliserte verden, hele Vesten».

Ukrainske tjenestemenn, fra president Vladimir Zelensky og nedover ber rutinemessig om stridsvogner, missiler, artilleri og ammunisjon. Den russiske forsvarsministeren Sergey Shoigu fortalte generalstaben i desember at Moskva de facto kjempet mot det kollektive Vesten. Etter hans anslag har regjeringen i Kiev mottatt nesten 100 milliarder dollar i våpen, ammunisjon og andre forsyninger bare i 2022.

Reznikov har ledet denne innsatsen, og skrøt til det amerikanske medieorganet Politico i oktober at han hadde funnet ut av Pentagons politiske prosess. Målet hans, sa han, var å fortsette å heve innsatsen helt til Ukraina mottok hovedstridsvogner.

Mens den spesielle terskelen ennå ikke er overskredet, kunngjorde Washington fredag levering av 50 Bradley-infanteri-kampkjøretøyer, den mest moderne rustningen sendt til Kiev så langt, som en del av en våpenpakke på 3 milliarder dollar. Tidligere denne uken lovet Frankrike også en rekke «lette stridsvogner» med hjul.

Maskinoversatt, bearbeidet og forkortet av redaksjonen.

https://www.rt.com/russia/569500-reznikov-ukraine-nato-mission/

Forsidebilde: Maximalfocus

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

For at grønne prosjekter skal være lønnsomme må folk tro at det er krise.

Noen betaler for å fremme påstandene om «farlig» global oppvarming.

Forrige innlegg

Hvorfor er spesielt denne byen viktig?

Kampene om Bakhmut er Ukrainakrigens «Stalingrad».

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.