POSTED IN Ukraina

Ukrainas etterretningtjeneste:

Opererer den med drapslister?

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det er titusenvis på listene.

Ikke bare Ungarns statsminister Viktor Orban , men også den kroatiske presidenten Zoran Milanovic og en nobelprisvinner har blitt oppført på Myrotvorets, den ukrainske etterretningsdatabasen som fungerer som en drapsliste.

Sputnik beskrev mandag nettstedet som en «beryktet ukrainsk drapsliste». I april 2015 publiserte Myrotvorets, [oversatt som Peacemaker ] hjemmeadressene til den ukrainske forfatteren Oles Buzina og tidligere Verkhovna Rada-parlamentariker Oleg Kalashnikov, «bare dager før de ble myrdet,» ifølge Wikipedia.

Олесь Бузина.jpg
Oles Buzina 

Myrotvorets  har utpekt Orban som en «anti-ukrainsk propagandist». Den ungarske regjeringen har uttalt seg mot en olje- og gass-embargo mot Russland. En talsmann sa til nyhetsbyrået Reuters at Ungarn ikke har ombestemt seg i saken. Hvis dette vetoet beholdes, vil et fullstendig EU-importforbud være av bordet.

EU-tenketanken Bruegel anslo at Russland før krigen eksporterte olje verdt 450 millioner euro til EU hver dag. I tillegg til Ungarn er andre EU-land som Hellas, Italia og Spania bekymret for oljeboikott. De frykter at konsumprisene vil fortsette å stige som et resultat. Selv om det blir vedtatt embargo, er det fortsatt helt uklart når tiltakene trer i kraft.

Søndag bekreftet Gergely Gulyas, lederen av den ungarske statsministerens kontor, at minst ni europeiske land åpnet kontoer i rubler i russiske banker for å muliggjøre gassbetalinger, selv om de ikke ønsker å offentliggjøre dette, muligens av frykt for å bli lagt til dødslisten.

«Ukrainas fiender»

Den ukrainske databasen publiserer personopplysningene til Ukrainas «fiender». Sputnik rapporterte at «flere individer hvis navn har blitt lagt ut på nettstedet er blitt myrdet, og borgerrettsgrupper og regjeringer har gjentatte ganger bedt om å fjerne den».

Сайт "Миротворец" объявил о прекращении работы
Logen til Myrotvorets

«[Orban] er oppført som en «medskyldig av russiske krigsforbrytere», en «medskyldig i russiske myndigheters forbrytelser mot Ukraina og dets borgere», for sin «deltakelse i handlinger med humanitær aggresjon mot Ukraina», som en «anti- ukrainsk propagandist, og for hans generelle allsidige «samarbeid med den russiske aggressoren».

«Orbans spesifikke «forbrytelser» inkluderer hans avslag på å tillate at våpen beregnet på Ukraina sendes gjennom landets territorium, og hans avslag på å avvise russiske gassforsyninger selv på lang sikt. Statsministerens vilje til å betale for russisk gass i rubler er også nevnt.»

Sammen med Orban dukker også den kroatiske presidenten Zoran Milanovic opp på listen. «Milanovic havnet på listen for å si at Kroatia ikke på noen måte vil bli involvert i Ukraina-krisen i tilfelle den eskalerer, og at de ikke vil utplassere troppene sine der. Han har også sagt at Ukraina ikke hører hjemme i NATO og at EU utløste et kupp i Ukraina i 2014 da den pro-russiske presidenten Viktor Janukovitsj ble kastet ut, rapporterte Kroatias statlige pressebyrå HINA.

Roger Waters - Wikipedia
Står også på dødslisten

Listen inneholder rundt 187 000 navn, inkludert Pink Floyd- medlem Roger Waters, som for tre år siden sa at Russland hadde flere rettigheter til Krim enn Ukraina hadde.

Selv Kreml-kritikeren, nobelprisvinneren Svetlana Aleksijevitsj, er på listen for å nevne at noen etniske ukrainere hadde hjulpet nazister i jødeforfølgelsen under andre verdenskrig.

Omtrent 4 500 vestlige, ukrainske og russiske journalister akkreditert av myndighetene i Donbass, et obligatorisk krav for å jobbe i området, mottok senere drapstrusler. FWM-bidragsyter, Manuel Ochsenreiter, som gikk bort i fjor, var en av dem.

«Listen er veldig farlig og bør fjernes umiddelbart. Spenningen er allerede høy, og det gir bare bensin på bålet,» bemerket tidligere Human Rights Watch-tjenestemann i Ukraina Yulia Gorbunova. Fjerning av listen har blitt bedt om gjentatte ganger av FN-, G7- og EU-ambassadører samt menneskerettighetsgrupper, men til ingen nytte, påpekte HINA.

Maskinoversatt og bearbeidet av redaksjonen

Forsidebilde: Sebastian Herrmann

https://www.globalresearch.ca/hungarian-pm-croatian-president-noble-prize-winner-ukrainian-hit-list/5779397

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Ikke noe spesielt. De fleste land, antagelig også Norge, har en liste over personer som skal likvideres i tilfelle av en krise.

  Svar
  • Sveinung
   7 mai 2022 4:22

   Norge har allerede drept flere av dem de ikke «liker» De som ikke kan drepes, (vekker for mye oppmersomhet offentlig) tvangsmedisineres på lukkede institusjoner. Og rettferdiggjøres med propagandan fra NRK/ARK/MRK.

   Tenk nøye efter hva du bør mene – det kan bli dyrt å stå alene (Jens Bjørneboe)

   Svar
 • Apropos drapslister og russiske generaler som er drept.En general måtte gå av og President Kennedy var eksekutören.För Generalen gikk,spurte Kennedy om han kunne gi presidenten noen gode råd.
  Be a good butcher,sa Generalen og gikk.
  Hva mente han med det ?.Det han mente var at om den som leder en stat ser at de som er satt til å forvalte folkets interesser,gjorde det stikk motsatte,da måtte lederen väre nådelös.
  Det meldes at et stort antall russiske generaler er drept i ukrainakrigen og ryktene om hvordan de ble drept svirrer rundt i medienes fantasiverden.
  Kan hende det er en Good butcher som ordner opp,hvem kan isåfall det väre ?.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Polen redder seg på tysk gass som tyskerne har kjøpt fra Russland.

Men Polen vil straffe Tyskland for det samme gasskjøpet.

Forrige innlegg

Vi eksporterer billig energi til EU. Vi får dyr energi tilbake.

Kraftselskapene tjener og befolkningen betaler.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.