POSTED IN Atomvåpen, Ukraina

Ukrainakrigen dreier seg også om kjernekraft og atomvåpen.

Russland kontrollerer nå alle Ukrainas kjernekraftverk.

7 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Ukrainas president sa før den russiske innmarsjen at landet hans at han ønsket å skaffe seg atomvåpen. Uttalelsen var sannsynligvis en del av grunnen til den russiske invasjonen. Dette er naturligvis underkommunisert i våre medier.

Det skal ikke mye fantasi å forstille seg hva som ville skjedd om Cubas president hadde annonsert noe lignende. Men fortsatt har det ennå ikke gått opp for våre politikere og medier at den tiden er forbi hvor det er USA som bestemmer hvilke regler som gjelder. 

Det er en av årsakene til den nærmest hysteriske politiske kampanjen mot Russland som nå pågår i alle større vestlige medier. Russland gjør noe lignende som USA har hatt enerett til i over 30 år. Løsningen er et nytt internasjonalt regelverk som alle overholder. Det gamle er gjennomhullet av USAs «humanitære kriger» for lenge siden. Kriger som de fleste politikere i Norge enten åpent eller stilltiende har støttet.

Det møter seg sjøl i døren nå.

Redaksjonen.

Ukraina og atom-saken.

Fra Voltaire Network.

Energatom, Ukrainas nasjonale atomkraft-selskap, har innrømmet via sin styreleder Petro Kotin at Ukraina, helt lovlig, lagret anriket uran til militære formål fram til 2012.

Etter det ble lagrene overført til Russland med hjelp av International Atomic Energy Agency (IAEA).

Fram til nå påstår de ukrainske myndighetene at de hadde overlevert hele lageret til Russland etter at de ble uavhengige i 1991.

Helt fra begynnelsen av den russiske militære operasjonen mot nynazister i Ukraina, har president Volodymyr Zelensky påstått at russiske tropper har okkupert det tidligere sivile atomkraftverket i Tsjernobyl, og bombet et annet i Zaporizhia.

What Is Chernobyl Like Today? - Scientific American
Hvem er interessert i en ny Tsjernobyl-ulykke. I hvert fall ikke de som bor i landet og nabo-landene.

For sin del har den russiske hæren nektet for disse påstandene.

De gikk inn i Ukraina fra Hviterussland. Flere russiske enheter har faktisk gått forbi Tsjernobyl, en ruin som ikke er av noen strategisk interesse.

De okkuperte ikke stedet, men de sikret det.

Den russiske hæren bombet ikke det sivile kraftverket i Zaporizhia. De hadde allerede vært der i to dager da ukrainske spesialstyrker dukket opp for å provosere fram en hendelse. De var ikke inne på kraftverket men i et tilliggende laboratorium.

De russiske militære har nå overtatt Ukrainas 15 atomkraftverk. Elektrisiteten har aldri blitt kuttet. Men den russiske hæren vil sikre at de ukrainske nynazistene ikke kommer nær disse sensitive installasjonene igjen.

President Volodymyr Zelensky, som har innlemmet nynazistiske enheter i landets hær, innrømmet før krigen at landet hans ønsket å skaffe seg atomvåpen.

Ukraina har undertegnet Avtalen om Ikke-spredning av Atomvåpen. 

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Romain Chollet

https://www.voltairenet.org/article215943.html

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

7 kommentarer. Leave new

 • Av de tre er vel Putin den mest tilregnelige og tillitvekkende av de tre stormannsgale, for Zelensky er stinn av kokain, mens Biden er senil. Men Putin spiller med på det farmasøytiske folkemordet, som kommer til å ta livet av milliarder i alle aldre, når piggproteinene i økende grad skaper en kreftepidemi som vil få tidligere folkemord til å blekne. Mye står på spill når en har med umennesker å gjøre som er i full sving med å redusere menneskearten ned til et minimum. Hvor de som overlever blir digitalstyrte slaver. Det er planen. Ingen å stole på i denne sammenhengen. Massemordere med lakeier i alle regjeringer. Løgnaktige og godt betalte «nyhetsformidlere». Politi og militær og helsevesen som lar seg bestikke. En høyst ugudelig tid å leve i. Desto større grunn til å holde hodet kaldt og ikke hisse til krig. Jeg mistenker at det hele er en del av plandemien, så om det er for å ha en tilsiktet biovåpen-lekkasje for å skape et nytt helsehysteri, eller et mindre atomangrep som gir stråling de trippeldoserte ikke har noe forsvar mot, så kreften tar av uten hindring i det som ikke lenger er en naturlig kropp. Noe sånt i den dur. Vi får se. Den som lever får se.

  Svar
  • Putin er bare president i Russland. Dumaen har makt den også. Covid ble tatt hånd om av egne deler av den Russiske administrasjon. Putin sa bare at vaksinasjon burde være en frivillig sak, men han bestemte det ikke.
   Det bilde norsk media tegner av Putin som autoritær og eneveldig diktator stemmer bare ikke.

   Og ja Tsjernobyl ble sikret av Russiske styrker i de første dager av invasjonen. Og det var kamper om det. Det andre var en av de falsk flagg operasjonen som Ukraina har prøvd å dytte over på Russland.
   Ett atom kraftverk kan gjøres til en veldig skitten radioaktiv bombe, og bør sikres.

   Svar
   • Ja, hvorfor i all verden skulle Russland bombe/ødelegge atomkraftverk i Ukraina, eller Tsjernobyl?
    Media må være bomba av ett eller annet, – som ikke kan ha vært er helsebringende.

  • Ja, – og :

   I en lekket epost skrev USAs tidligere utenriksminister Colin Powell at Israel har 200 kjernefysiske våpen.
   ‘ «Iranerne kan ikke bruke én om de endelig lager en. Gutta i Teheran vet at Israel har 200, alle rettet mot Teheran, og vi har tusener», står det i eposten. ‘
   https://www.dagen.no/Nyheter/midt%C3%B8sten/Powell-i-lekket-epost-%E2%80%93-Israel-har-200-atomv%C3%A5pen-387718

   Svar
  • Wasan Totland
   12 mars 2022 16:55

   Det du skriver her kan jeg stille meg 100% bak. Når jeg ser fjolsene rundt meg er jeg ganske så sikker på at de færreste vil koble dødsfallene som kommer til jabene. Enkle søk på nettet viser oss at folk allerede faller som fluer. Jeg tror ikke de annonserer det nye viruset før WEF styrte WHO får kontroll over pandemistyringen i landene. Jeg tror heller ikke vesten slipper denne konflikten i Ukraina så lett. det kaqn godt komme en false flag og i USA sitter det noen som tror de kan vinne en atomkrig.

   Svar
 • Bernhard Pedersen
  12 mars 2022 21:52

  Større sprøyt har jeg skjelden eller aldri lest. For et nakkverk

  Svar
  • Større sprøyt av en kommentar har jeg aldri lest … Hva er det som ikke passer deg? Gi oss en forklaring …

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Problemet vårt er ikke mangelen på billig kraft.

Problemet er at vi mangler politikere som prioriterer det norske folk og ikke EU-ledelsen.

Forrige innlegg

Film fra Hemali

Beretninger etter vaksinering

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.