POSTED IN Tyrkia

Ukraina:

Vil Tyrkia forsyne landet med jihadister?

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Stoltenberg, en tragisk figur

Av Jan Hårstad

Om man går gjennom alt hva Nato sjef Jens Stoltenberg har sagt i de siste månedene, har en sentral oppgave vært å smigre og kose med tyrkiske Erdogan. Som vi nå alle skulle vite er hans store drøm å bli Sultan over den nye tyrkisk-ottomanske Imperiet som også har ambisjoner om europeisk makt. Erdogans folk sier uavlatelig at Tyrkia vil inn i EU og det vil også Tyskland bare Tyrkia blir bedre på menneskerettigheter, sier de.

Takket være sitt langvarige medlemskap i Nato har Tyrkia klart å bygge seg opp som en militær verdensmakt på lik linje med Iran. Årsaken til at Stoltenberg ligger på kne foran Erdogan er at i de nye krigene i Midtøsten og LilleAsia, trenger Nato Tyrkia.

Tyrkia, offisielt Republikken Tyrkia, er en stat som strekker seg over den anatoliske halvøya i det sørvestlige Asia/Midtøsten og Balkanhalvøya i det sørlige Europa. Wikipedia. Landet har rundt 83 millioner innbyggere.

Som de kurdiske webbene skriver mye om: hvorfor islamsk terrorisme har tatt seg ekstremt opp i Irak og Syria skyldes at den Tyrkias etterretningstjenesten MIT organiserer og finansierer gruppene som nå ikke lenger heter IS-Qaida men har fått nye havn. Provinsen IDLIB i Syria er totalkontrollert av Tyrkia via sine Jihadleisoldater. Og det anslås at at MIT har sendt inn 14 000 Jihadist tropper til borgerkrigen i Libya.

Tyrkia er vel det land i verden som i dag minner om tradisjonell nazisme. Fengslene er fulle av journalister og opposisjonelle av alle slag og hadde verden vært normal, skulle Nato-sjefen ha sagt: Tyrkia er ekskludert fra Nato.

Men det omvendte skjer: EU og Nato-lederne fjesker for Erdogans diktatur og faktisk påminner det meg om hvordan Quisling i forkant av 9 april 1940, fjesket for Hitler.

Nå sist fredag 9 april var da Ukraina-sjefen Zelinsky til samtaler med Erdogan i Ankara. Da het det i tyrkiske media at det strategiske samarbeidet Tyrkia-Ukraina skulle oppgraderes på alle nivåer – også militært. Og etter møtet sa Erdogan: Tyrkia skal gjøre Svartehavet til et fredens hav. 

Herregud, tenkte jeg. Innen geopolitikk har jo alltid Svartehavet vært regnet som et russisk dominert område selv om nå destroyerne fra USA, Donald Cook og Roosevelt er på vei inn i det.

Men det er da opplysninger fra israelske Debka som får meg i gang med denne artikkelen for her melder de nå at avtalen mellom Erdogan og Zelensky går ut på at Tyrkia skal stille 7000 Jihadist leiesoldater stand by om krigen bryter ut i Ukraina. Og disse Jihadist leiesoldatene vil bli langt bedre betalt enn normalt i krigsbransjen: 4000 dollar. Av hvem da? Norge og Nato velter jo militære penger inn i Ukraina.

Fra før av vet vi at det nordlige Bosnia er et oppkjøpt treningsområde for globale Jihadister. Fra Erdogans synspunkt ville det være et stort steg for ottomaniseringen av Øst-Europa,om man i Natos regi fikk på plass sine 7000 jihadister i krig mot Russland i Ukraina.1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 325 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • Kjell Aasen
  12 april 2021 6:53

  USANATO går over ethvert lik for å ta Russland uansett hvilken ideollgi det til enhver tid tilhører. «Vi må bare ha det».
  Politisk elite burde vært tatt ut av sin eksistens.
  Personlighetsforstyrrelse heter det muligens.

  Svar
 • Russofobi er dessverre mer utbredt enn islamofobi. Russland bryr seg om hvordan russere blir behandlet i øst Europa og var ikke fornøyd med hvordan russere ble behandlet i de baltiske land. Men der reiste russerne til Vest Europa ved hjelp av EØS. Balterne sa at nå var det blitt bedre for de kriminelle hadde reist vestover.
  Russland og Persia( Iran) angrep og tok ut jødiske Khazari og Israel planlegger hevn over Iran. USA støtter Israel.
  Jihadister fra hele verden ønsker militær opplæring og stiller seg til disposisjon for USA og USA bruker dem flittig. Skuddene i Donbass kan få samme konsekvens som skuddet i Sarajevo.

  Svar
 • Rob Normann
  13 april 2021 10:42

  Russerne vet å hanskes med jihadist pakk, de har nå god erfaring med å eliminere slike fra Syria.

  Svar
 • Ukraina har ingen styrke overlegenhet over de russisk talende separatistene. I krigen i 2015 brukte de ukrainske troppene mobilene sine flittig. Da separatistene merket det sendte de sine russiske missiler målrettet mot mobiltelefon signalene når de ble brukt. Det ble et blodbad blant de ukrainske troppene og de overga seg.
  Erdogan har nok en baktanke og vil bruka Ukraina krigen som en trojansk hest for å få Al Quaida, Is og andre muslimske jihadist organisasjoner inn i Europa.

  Svar
  • » Erdogan har nok en baktanke og vil bruka Ukraina krigen som en trojansk hest .»
   Det er nok også at vesten/Nato vil bruke konflikten i Ukraina, som likner veldig på Polen/Tyskland- konflikten i 1939. Der Tyskland ville forsvare tyskere i landområder som ble frarøvet Tyskland etter 1. verdenskrig.
   Og /men ønsket fred og kom med fredsforslag for å lande konflikten og beskytte folk og land.
   Men noen VILLE krig, fordi de trodde de kunne gruse Tysklands nasjonalisme og selvråderett. ( Som ville true de som styrer verdensvalutaen og handelen.- Libya og Gadaffi som ett annet eksempel.)
   Da som nå vil vi nok få media-demonisering, og konstruerte påskudd for krig.
   Folk vil ikke bry seg. De har nok med tryllekunstnernes «pandami».

   Svar
 • Russland har opplevd revansjisme, nasjonalisme og russerfobi i øst Europa etter okkupasjonen 1945- 1989. Men på ingen måte så sterkt som Tyskland og tyske kollaboratører som var maktesløse og forsvarsløse. Motivet til landene som nå blander seg inn i Ukraina borgerkrigen er er mange blant annet hevnen over Russland som snøt dem for et lett bytte i Syria.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

4-åring drept av ukrainsk drone:

Terroren mot befolkningen i øst fortsetter.

Previous Post

Kapitalismen i dag:

Det samme vesen, men med ny form?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.