POSTED IN Terrorisme, Ukraina

Ukraina-sjef:

Vi vil drepe russere over hele verden.

9 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Vi presenterer denne saken fordi den sier noe om de folkene som leder Ukrainas regjering, hvilke holdninger de har og hvordan de tenker. At de omfavnes av norske medier og politikere sier dermed sitt om dem også. Naturligvis gjengir ikke våre ledere eller våre medier slike uttalelser. Da vil de svekke oppslutningen om våpen til Ukraina.

Med slike holdninger i den ukrainske ledelsen må en konkludere at siden Norge ikke tar avstand fra drap av sivile som politisk metode, forsvarer vi stilltiende internasjonal terrorisme. Terrorisme er noe alle norske politiske partier tar sterkt avstand fra i teorien, men altså ikke når det rammer Russland.

Knut Lindtner
Redaktør

Ukrainas militære Intel-sjef: «Vi vil fortsette å drepe russere» hvor som helst i verden.

Generalmajor Budanov kom med kommentarene da han ble spurt om drapet på Darya Dugina

av Dave DeCamp 

Sjefen for Ukrainas militære etterretning, kjent som HUR, sa til Yahoo News i et intervju publisert fredag at «vi vil fortsette å drepe russere» hvor som helst i verden.

Generalmajor Kyrlo Budanov kom med den provoserende uttalelsen da han ble spurt om bilbomben i august 2022 utenfor Moskva som drepte Darya Dugina, datteren til den fremtredende russiske filosofen Alexander Dugin.

Generalmajor Kyrlo Budanov

«Ikke fortsett med det emnet. Alt jeg vil kommentere er at vi har drept russere, og vi vil fortsette å drepe russere hvor som helst på jordens overflate frem til Ukrainas fullstendige seier,» sa Budanov.

HUR tar ikke offisielt æren for drapet på Dugina eller andre angrep inne i Russland, men Budanov og andre tjenestemenn antyder sterkt sitt ansvar. Amerikanske tjenestemenn sa til The New York Times at de tror den ukrainske regjeringen sto bak Dugina-drapet, men at de ikke nevnte HUR spesifikt.

Kreml svarte mandag på Budanovs kommentarer. «Dette er en virkelig monstrøs uttalelse. Denne uttalelsen, og det Mr. Budanov sa, er en direkte bekreftelse på at Kiev-regimet ikke bare sponser terroraktivitet, men er en umiddelbar arrangør av denne aktiviteten, sa Kreml-talsmann Dmitry Peskov.

I helgen ble en annen fremtredende russer rammet av en bilbombe inne i Russland. Zakhar Prilepin, en romanforfatter og ivrig talsmann for Russlands krig i Ukraina, overlevde angrepet, men sjåføren hans ble drept. Budanov ble intervjuet av Yahoo 24. april, omtrent to uker før forsøket på å drepe Prilepin.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

9 kommentarer. Leave new

 • Freeeedooom
  11 mai 2023 7:46

  Denne Kyrlo Budanov høres like sinnssyk ut som de mest hardbarka nazistene som på slutten av krigen fortsatt gikk og snakket om den endelig seieren. Selv da den røde armé sto utenfor Berlin så gikk mange av de mest hjernevaskede nazistene rundt og trodde at de kunne seire. Historien gjentar seg.

  Svar
 • «…siden Norge ikke tar avstand fra drapt av sivile som politisk metode, forsvarer vi stilltiende internasjonal terrorisme.»

  Vi kan jo ikke ha lov om/for alt/alle situasjoner.
  Norge har lover som sier at det er forbudt å drepe; annet enn i selvforsvar.
  Vi har tilogmed forbud mot dødstraff. ( Som ble brutt i Norge etter 1945, av vårt nåværende regjeringsparti. – Som de også vedtok/brukte lover som fikk tilbakevirkende kraft selv om dette var ulovlig etter norsk grunnlov. )

  Viktigere er det at lovene vi har OGSÅ skal gjelde for politikere og statsadministrasjonen.
  Og brudd skal etterforskes.
  Blir et land truet har nasjonen(e) rett til å ta liv. – Hvis ønske om (freds-)forhandlinger blir avslått og trusselen ikke opphører.
  At Russland hadde grunn til å oppleve seg som truet av USA/vesten/Nato, også fordi avtaler om ikke militær oppbygging i nabolandet hadde blitt brutt, er det vel få som er uenig i.
  Men når vår tidligere statsminister og hans nåværende regjeringsparti bombet og drepte 30 000 mennesker OG statslederen i en nasjon som ikke truet noe annet land ( altså dermed ikke noe Nato-land heller) ikke blir stilt for retten for dette, viser det at lovene i Norge bare er skinn-lover.
  – Og når vår administrasjon og våre politikere bryter en så fundamental lov OG misbruker vårt militære forsvar til dette ( nok et grunnlovsbrudd) uten at vår ‘rett-stat’ reagerer. – Da har vi ingen rett-stat.
  Da har disse selvoppnevnte våpengale maktmisbrukerne kun liten selvinnsikt og stor dobbeltmoral. ( Selvfølgelig en farlig kombinasjon; og burde tilsi årevis med innesperret rehabilitering.)
  Norske innbyggere bør derfor IKKE ha respekt for norske lover, – som ikke gjelder for politikere. Det være seg drap eller tyveri.
  – Eller for norske politikere og vår administrasjon generelt.
  Når vårt Storting/Løvebakken har blitt en røverhule bør vi behandle den som en
  røverhule med røvere.
  Noe annet er uforstålig. Og helt ødeleggende for vår nasjonale moral.

  Svar
  • -Og når norske innbyggere blir ‘innbudt’ til å lytte til røvere, tyver og drapsmenn. – Og stemme på noen av disse i et /deres røverhule-‘valg’.
   Da bør vi bare riste på hodet og snu oss bort i forakt.
   Vi har ikke råd, hverken moralsk eller materielt, til å fø disse lengre. Vi skal bygge landet.

   Svar
 • Grimelund
  11 mai 2023 8:53

  Ukrainerne lever med trusselen å bli utslettet som nasjon, identitet, kultur og språk osv. Putin med jernhjerte kan bare bruke atomvåpen hvis han ikke vinner. For ukrainerne er situasjonen desperat.

  Svar
  • «Putin med jernhjerte kan bare bruke atomvåpen hvis han ikke vinner. For ukrainerne er situasjonen desperat.»

   Så er det slik:
   1. USA/Nato var i gang med å bygge atomvåpen i Ukraina.
   2. Bakmennene i USA har brukt atomvåpen tidligere, ‘ for å avskrekke’, – og har allikevel ingen regel/lov om å ikke bruke det på nytt til angrep.
   3. Russland har regel/lov om IKKE å benytte atomvåpen, hvis de ikke blir angrepet med atomvåpen.
   4. Tidligere avtaler om ikke-angrepsoppbygging i Ukraina er brutt av ‘de desperate ukrainerne’ ; – som lar seg bruke av bakmennene i en farlig stormakt som har voldatt nasjon etter nasjon, både økonomisk og militært, og fjernet eller drept deres statsledere.

   Svar
 • Torfinn Slettebø
  11 mai 2023 8:58

  Fulltreffar frå Lindtner, som får sagt so mykje med so få ord.

  I den ukrainske avisa Kiyv Post fann eg ingen innvendingar mot terrorisme-programmet frå Budanov, men sterk kritikk av at Russland hadde reagert på utsegna frå Budanov.

  Noreg er i dårleg selskap.

  Svar
 • Monica Sortland
  11 mai 2023 11:52

  Gejerningsmannen bak drapsforsøket på Prilepin er tatt til fange og har innrømt det han har gjort. Den ukrainskfødde 29-åringen Aleksander Permyakov vart verva av eit uspesifisert ukrainsk etterretningsbyrå i 2018. Han plasserte to anti-tank-miner i vegkanten, og fjernutløyste dei då bilen til Prilepin passerte.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  11 mai 2023 13:25

  Kva seier Støre til at Ukraina no sjølv offisielt har utnemnt seg til terrorstat?

  Er Stoltenberg framleis like sugen på interoperabilitet med Nato frå ukrainsk side? Sidan Ukraina i praksis er teke inn i Nato, er generalmajor Kyrlo Budnov for tida topp-offiser i Nato.

  (Om det Budanov ytrar var sagt av ein fortvila menig frontsoldat i fylla, skulle eg ikkje ha sagt noko.)

  Svar
 • Jan Davidsen
  11 mai 2023 16:18

  Å drepe sivile fører ikke til fred i Ukraina, tvert imot. Det er terrorisme som må bekjempes med alle midler.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Document.no sin ferd:

Inn i den politiske tåkeheimen.

Forrige innlegg

Drag-artister og barn:

Vi får amerikanske tilstander her i Norge

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.