POSTED IN Novorussia, Ukraina

Ukraina:

Legger opp til ny krig med USA i ryggen.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email


En trenger ikke være spåmann for å forstå at det legges opp til en konflikt i Ukraina nå. USA har forsynt regjeringen i landet med nye våpen og de er trukket frem mot grensen til utbryter-republikkene. Politikere i landet snakker åpent om å «vinne tilbake» tapte områder som utbryter-republikkene Donetsk og Lugansk, men også Krim som nå er en del av Russland.

USA støtter denne konfrontasjonspolitikken og blant en del politikere snakkes det åpent om å innlemme Ukraina i Nato. Dermed vil Nato kunne trekkes direkte inn i en konflikt med Russland.

Dette er et krigsfarlig spill og skjer naturligvis fordi den ukrainske regjeringen har store indre problemer og fordi USA også trenger en konflikt for å avlede oppmerksomheten fra egne vansker.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er photo-1485738422979-f5c462d49f74-1024x661.jpeg
USA er også et land med svært dype indre konflikter nå. Frihetsgudinnen blir mer og mer en fjern drøm for svært mange USA-borgere.

Den kan dessuten brukes som enda en brekkstang for å stanse gassrørledningen  til Tyskland. I praksis kommer Tyskland i en klem i denne situasjonen. Både som en av signatarmaktene bak Minsk-avtalen som Ukraina nå nærmest åpent bryter daglig, men ikke minst fordi de blir i økende grad avhengig av russisk gass som følge av det grønne skiftet. 

Stanses gassrørledningen vil Tyskland på sikt komme i en svært klemt energi-situasjon.

Situasjonen eskalerer nå meget raskt og vi kan risikere en ny europeisk krig i nærmeste fremtid. Siden Russland her ikke hverken militært eller politisk kan gi etter og har lite å tape økonomisk på grunn av sanksjonspolitikken tror jeg de ikke vil være åpne for noen politiske kompromisser.

Ukrainas folk og menneskene i utbryter-republikkene vil naturligvis komme svært dårlig ut av det som nå bygger seg opp til en ny militær konflikt. USA kan risikere å miste Tyskland som alliert i denne situasjonen og vil tape en militær konflikt mot Russland i Ukraina, slik jeg vurderer det. Her er bare tapere på det som nå skjer. Ingen er tjent med denne utviklingen bortsett fra en konfliktkåt regjering i USA og ledelsen i Ukraina, et land i økonomisk og politisk oppløsning.

Knut Lindtner

Lavrov:  Russland håper at utenforstående ikke vil oppmuntre Ukraina til en ny krig.

Dette vil bare bety ødeleggelse av landet. «De som vil prøve å slippe løs en ny krig i Donbas vil ødelegge Ukraina».

Fra AntiWar – Donbass War.

Russland håper at Ukraina ikke vil bli oppmuntret fra utsiden til å slippe løs en het konflikt i Donbas. Dette er fylt med fare for ødeleggelse av landet, sier den russiske utenriksministeren Sergej Lavrov.

«Ifølge informasjon som stort sett er publisert i media vil det militære forhåpentlig forstå hvor skadelig enhver operasjon om de  slipper løs en hot konflikt. Jeg håper at de ikke vil bli «oppmuntret» av politikere som igjen vil være «opphisset» av Vesten, med USA i spissen» sa Lavrov i et intervju med The Big Game-programmet på Channel One.

«Presidenten i Den Russiske Føderale Republikken, Vladimir Vladimirovich Putin, sa dette for ikke lenge siden. Men denne uttalelsen er fortsatt relevant i dag, om at de som vil slippe løs en ny krig i Donbas vil ødelegge Ukraina», understreket Lavrov.

Gatebilde fra Donetsk, en by med rundt 1 million innbyggere.

Ifølge han er det nå en hel del spekulasjoner  rundt dokumenter som er godkjente av Verkhovna Rada (høyesterett i Ukraina), og underskrevet av landets president Volodymyr Zelensky.

«Hvordan viser dette landets real-politikk? Og i hvilken grad løser dette Zelenskys problemer i landet, han som stadig taper oppslutning? Jeg vet sannelig  ikke om dette bare er en bløff eller om det er konkrete planer», legger den russiske utenriksministeren til.

Fra Verkhovna Rada i Ukraina kom det en uttalelse på tirsdag som forlangte at Russland «øyeblikkelig stanser med sine fiendtligheter og at de holder seg til våpenhvilen. At de holder seg til de internasjonale forpliktelsene og trekker seg ut av Ukraina med sin hær, sine leiesoldater, sine væpnede formasjoner som de står for, som de gir støtte og som de finansierer»…

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Innlegget er hentet fra Antiwar

Forsidebilde: Michał Lis

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Spenningen i området, spesielt rundt de østre delene av Ukraina er definitivt veldig stor og vestens maktmennesker ønsker seg her en ny storkrig, potensielt en verdenskrig, NATO mot Russland.Denne spenningen/konflikten er betydelig underkommunisert i MSM/massemedia. Heldigvis har Putin svært dyktige rådgivere og mange må tenke seg nøye om nå før de velger å sette i gang noe som potensielt kan komme helt ut av kontroll.
  Vi må håpe på det beste (at dette ikke kommer ut av kontroll).

  Svar
 • Tor Larsen
  4 april 2021 16:51

  Den uavhengige russiske militæranalytikeren Pavel Felgehhauer mener at en europeisk krig eller verdenskrig godt kan bryte ut innen fire uker fra nå. Volodomyr Zelenskis erklæring 117/2021 om å ta tilbake de områdene Ukraina mistet i 2014 med makt har anmasset store russiske troppekonsentrasjoner langs grensen. Situasjonen er eksplosiv. Det er minst tre viktige momenter i saken. Det ene er at Zelenski aldri kunne ha gjort dette uten klarering med NATO fordi Ukraina alene mot Russland er en umulighet. Det andre er den tilsynelatende medietausheten i Vesten. Den tredje er at i situasjonen med corona-nedstengninger og krisene de skaper så vil sjokket av krigsutbrudd komme til å utløse det totale kaos. Har den dype indre staten i statene med dette trekket bestemt seg for å knekke Vesten totalt for sin nye verdensorden?

  Svar
 • «At de holder seg til de internasjonale forpliktelsene og trekker seg ut av Ukraina med sin hær, sine leiesoldater, sine væpnede formasjoner som de står for, som de gir støtte og som de finansierer…» ;-)

  Tja.:
  ‘ Paris har nylig sendt en av sine atomubåter over 10 000 kilometer unna moderlandet, til Sørkinahavet for en «patrulje». Dette er den nyeste utviklingen som viser hvor tynnslitt den underliggende troverdigheten til Washingtons utenrikspolitikk er når det gjelder Sørkinahavet og den voksende konflikten med Beijing. ‘
  https://midtifleisen.wordpress.com/2021/03/11/frankrike-slutter-seg-til-usas-farlige-spill-i-sorkinahavet/

  Svar
 • Godt poeng,Tor. En av grunnene til medietausheten i Vesten kan absolutt være å skape et stort sjokk for befolkningen med et evt.krigsutbrudd,midt opp i alt som har med lockdown-krisa. Ja, det kan bli litt av et kaos,men Vestens maktelite vet også at de tar en stor sjanse hvis de pusher dette (for mye).

  Svar
  • Tor Larsen
   5 april 2021 12:20

   Å skape et problem (tese) for å få til en reaksjon hos befolkningen (antitese) og så komme med løsningen (syntese) presenterer makthavere alltid slik at befolkningen aldri skal ane hva som egentlig foregår. Slik fortsetter troen på at vi lever i demokratier. Makteliten må opprettholde illusjonen om medbestemmelse eller risikere opprør, men krig anses alltid som så ekstraordinært at folket godtar midlertidig diktatur. Fiendebilder og kriser skapes og tiltak iverksettes slik at nye forordninger kan implementeres og verden aldri bli den samme som før (krigen). Vesten vil falle fullstendig i staver over krig i coronaens tid. Med de allerede uløselige problemene som eksisterte før coronaen, så kan kaoset eksistere i lang tid før eliten presenterer et forhåndsavtalt tilbud om løsning som befolkningen neppe vil avslå. Mediebildet vil sørge for at bløffen ikke avsløres. Metoden med å skape tese-antitese-syntese bruker å fungere tilfredsstillende.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Koronatiltakene:

Har gjort de rikeste rikere og skapt mer fattigdom.

Forrige innlegg

Ny spenning på den ukrainske grensen:

Troppeansamlinger på begge sider.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.