POSTED IN religion, Ukraina

Ukraina fører nå krigen inn i kirkelokalene.

Den ortodokse kirken blir troens slagmark.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Alt som smaker av russisk skal bort i Ukraina. Nå er det kirkene som står for tur. Denne korrupte og udemokratiske staten velter Norges regjering milliarder og våpen inn i fremfor å kreve at de må starte forhandlinger med Russland om en fredsavtale.

Landet har tapt krigen for lengst og holdes i live gjennom enorme penge-og våpen-overføringer fra Nato/USA og naturligvis skjødehunden Norge som gjør alt den før beskjed om: Apport! Krigen drives av utenlandske leiesoldater i økende grad og spesialister fra vest som kan betjene de kompliserte våpnene som vesten sender inn.

Angela Merkel - Wikipedia
Angela Merkel innrømmer nå at Tyskland ikke hadde til hensikt å overholde MINSK 2-avtalen. Den ble inngått for at Ukraina skulle få tid til å ruste opp. Dermed blir fremtidige avtaler vanskelig å inngå fordi tilliten er ødelagt.

En stadig stor del av landets ungdom er sendt frem til fronten hvor den i praksis rives i filler av russiske missiler. Landet fylles opp av ødelagte og drepte mennesker. Men her skal alle midler taes i bruk i en krig som aldri skulle ha startet i 2014 og som pågår ennå. Og så viser det seg at den fredsavtalen som ble inngått i 2015 bare var svindel fra vestens og den ukrainske regjeringens side. De hadde aldri til hensikt å overholde den, ifølge x-kansler Angela Merkel.

Med også det var sikkert russerne skyld som alt annet som går galt hos oss nå. Derfor må også den ortodokse kirken nå omgjøres til en troens slagmark.

Knut Lindtner
Redaktør

Ukraina slår ned på den ortodokse kirke.

Landets hjemlige sikkerhetsbyrå har raidet mer enn et dusin religiøse steder i Karkhov-regionen.

Ukrainas indre sikkerhetsbyrå SBU gjennomførte en ny rekke angrep på ortodokse kristne kirker i Kharkhov-regionen på lørdag. Angrepet gjaldt 14 religiøse institusjoner, også Ukrainas Ortodokse kirke (UCC) som er den dominerende i landet. De beskyldes for å ha lenker til Russland.

SBU-direktoratet i Kharkhov-regionen sier de har gjennomført «etterretnings-aktivitet» som del av byråets forsøk på «å hindre undergravende aktivitet fra russiske spesialstyrker i vårt land». Disse raidene er også ment «å hindre bruken av  religiøse samfunn som celler for russisk virksomhet», bemerker SBU i en post på Facebook. De legger til at de har søkt etter individer som kanskje underminerer Ukrainas suverenitet og som kan gjennomføre forbudte aktiviteter.

På fredag inspiserte SBU-agenter et lite kloster i den stengte Tsjernobyl-sonen. Der fant de 16 «mistenkelige» personer. Byrået påstår at disse var der ulovlig. En liknende operasjon ble gjennomført i de deler av Kherson-region som fortsatt er under ukrainsk kontroll. 

I løpet av raidet undersøkte de forskjellige steder i Kherson bispedømme. Der påstått SBU at de fant et uregistrert våpen, et gyldent russisk våpenskjold og mer «materiell som forherliger Russland». Ukrainske myndigheter har i flere måneder gjennomført denne kampanjen mot religiøse institusjoner som de påstår har lenker til Moskva . De gjennomsøkte Kievs Pechersk Lavra, landet viktigste kristne kloster, sent i november.

Kirke i Kiev

Disse aksjonene er støttet av Ukrainas president Volodymyr Zelensky. Forrige uke kunngjorde han nye tiltak for å kunne forby religiøse institusjoner som er mistenkte for å ha lenker til Russland. Dette skal være for å redde landets «åndelige uavhengighet». Det viktigste målet hans er Ukrainas ortodokse kirke, som historisk har vært knyttet til Russland.

De erklærte uavhengighet fra Moskva etter at de satte i gang sin militære operasjon mot Ukraina sist i februar. Ukraina har lenge opplevd religiøse spenninger. Kirken der består av et utall enheter som alle krever å være den sanne ukrainske ortodokse kirken og som utfordrer autoriteten til patriarkatet i Moskva.

De to største fraksjonene er Ukrainian Orthodox Church og Orthodox Church of Ukraina (OCU). De blir av den russiske ortodokse kirken regnet for å være skismatiske dissidenter.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.rt.com/russia/568014-ukraine-raids-churches-kharkov/

Forsidebilde: Yan Savitsky

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  12 desember 2022 12:30

  No må høgrefolk strama seg opp og kvitta seg med taskenspelar i særklasse Ine Marie Eriksen Søreide.

  Søreide har vorepå stortinget sidan 2001. No brusar ho med fjøra, slik ho òg gjorde i 2018, og vil ha russiske krigsforbrytarar dømde. Vestlege krigsforbrytarar nemner ho ikkje.

  Hillary Clinton seier at stoda i Afghanistan er vorten verre etter 20 år med nato-krigføring. Har Søreide eit medansvar her? Kva gjorde ho då Noreg bomba Libya?

  Definisjonen av ‘krigsforbrytar’ omfattar både militære og sivile. Har ho tenkt gjennom at ho sjølv kan vera ein god kandidat for ei straffesak? Kva meiner rettskafne høgrefolk? Er krigsbrotsverk noko berre folk på utsida av nato-imperiet kan straffast for?

  -Den norske milliardstøtta til krigen i Ukraina luktar ikkje godt. Partiet Venstre vil senda 75 milliardar. Kor mykje vil dei senda til Assad og Syria, som stadig vert angripe og plyndra av våre allierte? «Values and principles»?

  Svar
  • «-Den norske milliardstøtta til krigen i Ukraina luktar ikkje godt. Partiet Venstre vil senda 75 milliardar. Kor mykje vil dei senda til Assad og Syria, som stadig vert angripe og plyndra av våre allierte?»

   Ja, stem Venstre! 😉
   Det er ikke bare Ap og Sp som graver sin egen grav for tiden, visst.

   Og/men Høyres Ine Marie Eriksen Søreide har jo vært krigslysten lenge. :

   ‘Våre tropper skal hjem, slår Trump fast.– Det burde ikke være USAs oppgave å erstatte regimer rundt om i verden.
   Norges utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) var blant dem som sammen med Storbritannia og Frankrike advarte om risikoen ved å trekke seg ut av Syria ..’
   aftenposten.no/verden/i/L0bzmR/Trump-Tyrkia-lover-a-utradere-IS

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Midler for å svekke offentlig økonomi:

Ikke-integrerbar masseinnvandring, plandemi og «klimakrise»

Forrige innlegg

Ufarlig virus som middel:

Forandring av våres samfunn var hele tiden det egentlige målet

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.