POSTED IN Demokrati, Media

Ukraina er nå i praksis et diktatur.

Ingen opposisjonspartier er tillatt og mediene er under statlig kontroll.

0
Print Friendly, PDF & Email

Ukraina var før krigen et av Europas mest dysfunksjonelle og korrupte  land. Landet var i praksis styrt av oligarker som sørget for at  de økonomiske hjelpepakkene til landet havnet alle andre steder (lommer) enn hos en nødlidende befolkning.

Landet som er svært rikt er nå blant de fattigste i Europa på grunn av vanstyre.

Nylig har president Zelenskij forbudt alle opposisjonspartiene i landet unntatt ytre høyre-partiene (nasjonalistene). Og nå følger denne meldingen om styring og kontroll av mediene.

Men rett skal være rett. Når våre medier fremstiller mannen som en helt tar ikke slike meldinger seg ut på trykk og derfor kommer de heller ikke på trykk. Det dreier seg ikke om å formidle virkeligheten til vår befolkning, men å fremstille en versjon av virkeligheten som en er politisk tjent med.

Våre medier som dekker krigføringen i landet bruker ukrainske kilder som sannhetsvitner. De er nok enda mere tvilsomme som troverdige etter det denne meldingen fortelle om. 

Men kanskje denne meldingen egentlig dreier seg om at rottene forlater den synkende skuta og fjerner alt av «korrupsjonsbevis» de kan komme over.

Knut Lindtner
Redaktør

Alle ukrainske medier er nå kontrollert av «Sikkerhets- og Forsvarsrådet».

Alle ukrainske medier, uten unntak, har blitt satt under kontroll av Det nasjonale Sikkerhets- og Forsvarsrådet» (National Security and Defense Council), kunngjorde president Zelensky 20. mars 2022.

Det er utført ransakinger i hjemmene til de mest kjente journalistene, spesielt de som har etterforsket korrupsjonssaker. Noen av dem er sporløst forsvunnet og det er ikke kjent om de ble arrestert eller kan ha gått under jorden.

1+1 Media Group, eid av Ihor Kolomoyskyi (beskytteren til president Zelensky og gudfaren til den ukrainske mafiaen), ser ut til å ha ansvaret for å overvåke dette kvelertaket på all kommunikasjon.

Det samtidige forbudet mot politiske opposisjonspartier motsier tolkningen av konflikten at en en står overfor et diktatur, Russland, mot et demokrati, Ukraina.

Oversatt av Knut Lindtner

https://www.voltairenet.org/article216213.html

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Det er slik det fremstilles:

Vi trenger mikrobene.

Forrige innlegg

Farlige drømmer:

Om den fredelige imperialismen.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.