POSTED IN Endring av politikken, Sanksjoner

Ukraina brukes for alt det er verdt.

Sanksjonèr hadicappete russere, kunstnere, døde forfattere, alt vi kommer på som er russisk!

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Lavrov sin kommentar har et viktig poeng. USA mister nå sin dominerende stilling i verden, men bruker krigen i Ukraina for å klamre seg til sin tidligere posisjon som verdensledende. Men det er som å klamre seg til masten på en synkende skute.

Tiltak som total isolasjon av alle russere og alt russisk vil ikke endre på dette. Det vil motsatt slå tilbake på de som står bak slike tiltak fordi de avsløres som det de faktisk er: Ikke tilhengere av samkvem mellom menneskene over hele verden, men av vestlig dominans.

Nå forandrer verden seg uansett hva en ønsker i vesten og det skyldes at utviklingen går i ulikt tempo i de forskjellige landene. Kinas økonomiske fremvekst kombinert med de nye alliansene mellom Kina/Russland og andre land i Asia (f.eks. SCO) er realiteter som tvinger frem nye relasjoner.

Det er noen ganger nesten rørende å se hvordan folk i vest stritter imot å ta innover seg den nye virkeligheten som vokser frem. USA/Nato får bare med seg gamle allierte i disse tiltakene. Stort sett alle afrikanske land, landene i Midt-Østen og i Asia (med noen få unntak) vil ikke følge opp straffetiltakene overfor Russland. Selv Nato-allierte stritter imot (Ungarn). (Avhengig som de er av den russiske gassen)

Det skal bli interessant å se om Tysland velger økonomisk selvmord i solidaritet med USAs sanksjons-politikk overfor Russland.

Knut Lindtner
Redaktør

«Vesten bruker Ukraina for å opprettholde sin dominans over verden»

Den russiske utenriksministeren Sergei Lavrov sa på en pressekonferanse 22. mars 2022 at Vestens enestående sanksjoner mot alt russisk ikke har noe å gjøre med hendelser i Ukraina, men med fremveksten av en multipolar verden.

Han inviterte først hver journalist i rommet til å vurdere ulovligheten av de gjeldende sanksjonene innenfor rammen av internasjonal lov.

Hans overordnede poeng var imidlertid at sanksjonene ikke er rettet mot å skade den russiske regjeringen, men å feie vekk russisk kultur som helhet.

Det hele startet med forbudet mot russiske idrettsutøvere fra å konkurrere i Paralympics, selv om lekenes ånd er å skille idrett fra politikk. Da ekskluderte idrettsforbundene de russiske lagene. Denne prosessen fortsatte mot russiske selskaper og russiske statsborgere i utlandet. Det er videre utvidet og strekker seg nå til russiske artister, dirigenter, dansere, sangere, osv. Selv forfattere som Dostojevskij eller Solsjenitsyn har blitt fjernet fra universitetets læreplaner.

Ingenting av dette har noe å gjøre med «aggresjonen» mot Ukraina. Vesten viser sitt sanne ansikt, fortsatte han. Den (vesten) trekker frem alt den kan for å blokkere konstruksjonen av en multipolar verden og for å bevare vestlig herredømme over andre.

Oversatt av Knut Lindtner

Forsidebilde: Bannon Morrissy

https://www.voltairenet.org/article216214.html

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Ja det ser faktisk ut som «White Supremacy», men det er den judeo-kristne verdens arroganse og skylapper.

    Og andre steder skjer det også ting. En Kinesisk minister gjør narr av vesten som snakker om «The international community» og viser frem «verdenskartet» over dem de snakker om. Altså US canada, europa minus Russland men med Australia & NZ. Det ser litt stusslig ut på blå bakgrunn.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Beslutninger må bygges på observasjoner av virkeligheten, ikke på ønsketenkning.

Nato oppleves av Russland som en dødelig trussel.

Forrige innlegg

USA vil presse Tyskland å kutte russisk gass.

Det er å kutte strupen til tysk industri.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.