POSTED IN Helse

Uenighet om AstraZenika-vaksinen.

Norske eksperter knytter tilfellene med blodpropp til den.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Siden jeg hverken har kompetanse til å vurdere de tre tilfellene som har fått blodpropp i etterkant av vaksinen og heller ikke kjenner til disse tilfellene, er jeg som de fleste andre i Norge henvist til å forholde meg til de som vurderer saken i Norge. I motsetning til det en er kommet frem til i andre land mener det norske ekspertteamet at det er sannsynlig at det var vaksinen som utløste blodproppen hos de tre innlagte.

Jeg finner det imidlertid påfallende hvordan medier og enkeltpersoner prøver å bagatellisere det som har skjedd i etterkant av vaksineringen i Norge. Jeg minner om at vi har lagt ut en lenke som viser at bivirkningene av disse vaksinene er kanskje opp til 20 ganger mer omfattende en de en fant da befolkningen ble skremt til å ta vaksinen mot svineinfluensaen.

Jeg vil også vise til den usedvanlige streke økningen av dødsfall i Tyskland blant eldre og på pleiehjem som har funnet sted etter at vaksineprogrammet ble startet ved nyttår. Vi har også lagt ut lenker på denne bloggen hvor leger advarer mot faren for nettopp denne typen reaksjoner i tilknytning til det vaksineprogrammet som er iverksatt, også i Norge.

Kommer det flere enkelthendelser tilsvarende den vi har sett i tilknytning til AstraZenica – vaksinen i forhold til Pfizer og Moderna- vaksinene står vi overfor en helsepolitisk skandale. La oss håpe at det ikke skjer.

Knut Lindtner

«Ingenting annet kan forklare det»: Norske forskere sier AstraZenica VAR skyld i blodproppene, selv om britiske og nederlandske eksperter avviser teorien.

Norske forskere har knyttet AstraZenica-vaksinen og blodproppene sammen. Det er et forhold man kan se hos noen personer – og som har ført til at land rundt om i hele verden har bestemt seg for å utsette bruken.

Men britiske og nederlandske medisinere sier at det ikke finnes bevis på en slik lenke.

«Vi har nå funnet årsaken til tilfellene hos våre pasienter», fortalte Pål Andre Holme, sjef for en forskergruppe ved Oslo Universitetssykehus til den norske avisen VG.

Han refererte til saken der tre helsearbeidere, alle under 50 år, hadde fått alvorlige blodpropper etter å ha tatt AstraZenica-vaksinen. En av disse døde på mandag.

Blodproppene hos disse pasientene ble forårsaket av en svært spesiell, men «sterk immun-reaksjon» som sannsynligvis skyldtes AstraZenica-vaksinen, forklarte Holme.  Sammen med Universitetssykehuset i Nord-Norge har Holmes team oppdaget spesielle anti-stoffer som «aktiverte» blodplatene, og i noen tilfeller førte til blodpropp.

Han ble spurt av VG om vaksinen «høyst sannsynlig» var årsaken til disse spesielle immun-reaksjonene.

Holme svarte at han tror «det ikke er noen andre ting» i historien til disse tre individuelle pasientene som kunne føre til en slik reaksjon. Ingen av de tre pasientene hadde en historie med lignende helseplager før, sa han.

«Jeg er ganske sikker på at det er disse anti-stoffene som er årsaken. Jeg kan ikke se noen annen forklaring enn at det er vaksinen som utløser dem». 

Professoren innrømmer allikevel at slike bivirkninger er svært sjeldne, siden «vi snakker om svært spesielle antistoffer».

Norge stanset bruken av AstraZenica- vaksinen i sin vaksinasjons-kampanje, sammen med mange andre europeiske nasjoner.

Omtrent 120 000 nordmenn har allerede fått denne vaksinen produsert av det britisk-svenske selskapet.

Ifølge norske medier så er det rapportert «svært få» bivirkninger så langt i vaksinasjonsprogrammet.

Men noen nordmenn var tilsynelatende klare til å ta sjansen, dødelige bivirkninger eller ikke, for å redde menneskeheten. 

Tidligere denne uken erklærte journalist Linn Wiik at hun ville «Love to die» fra AstraZenicas Covid-19-vaksine om hennes offer kunne hjelpe menneskeheten til å vinne krigen mot viruset.

De norske forskerne avslørte resultatet av sine analyser akkurat da det britiske Medical Regulator, MHRA sa at de ikke fant bevis som kunne binde Oxford-AstraZenica-vaksinen til blodpropp.

«Denne typen blodpropp kan forkomme naturlig hos personer som ikke er vaksinert, også de som kan ha fått Covid-19», sier administrerende direktør i MHRA dr. June Raine i en uttalelse. Og hun legger til at hennes kontors «grundige og nøyaktige undersøkelser» har vist at blodpropp i blodårene til berørte personer skjer like ofte som de «uten vaksinasjon».

Uavhengig av dem har det nederlandske Dutch Lareb Center studert bivirkninger av AstraZenica-vaksinen. Også de rapporterer at «de har ingen bevis» på noen sammenheng mellom vaksinen og blodpropper.

Senteret sier de har mottatt «noe få dusin rapporter» om tromboser (på norsk blodpropp. overs,)og lungeembolismer i forbindelse med vaksinen. De legger til at «rapportene ga ingen grunn til å tro at disse trombosene var en bivirkning av koronavaksinen»

Tidligere utsatte en gruppe nasjoner i Europa og andre steder, inkludert Tyskland, Frankrike, Italia og Spania bruken av AstraZenica-vaksinen midt i rapportene om potensielle farlige blodpropper.

Nylig sa det svenske Medical Products Agency at en ellers frisk kvinne i helsevesenet hadde dødd på grunn av blodpropp én uke etter hun hadde tatt AstraZenica-vaksinen.

Nyhetene har også fått det europeiske medisinalbyrået EMA til å starte sine egne undersøkelser av alle relevante tilfeller.

På torsdag sa de at de bedømmer vaksinen som «trygg og effektiv», noe som fikk flere nasjoner, inkludert Italia, Kypros og Irland til å gjenoppta bruken av AstraZenica-vaksinen.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.rt.com/news/518531-norway-astrazeneca-link-blood-clots/

Forsidebilde: Roger Bradshaw

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Noen eksempler:

En regel for oss. En helt annen for dere.

Forrige innlegg

Vaksinene:

Her er noe du trenger å vite.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.