POSTED IN Endring av politikken

Udemokratiske tiltak:

Gjennomføres i ly av forsamlingsforbudet i flere land.

0
Print Friendly, PDF & Email

Til tross for Covid-19-krisen: det provoseres og provoseres og…

Covid 19-krisen skaper samhold hos noen, mens andre misbruker anledningen til infame handlinger. Et ekkelt eksempel fra Praha.
Ivan Konev (Bilde:Christian Müller)

Av Christian Müller

Hundretusenvis av mennesker over hele verden er syke, titusenvis av mennesker dør, spesielt eldre og mennesker som allerede lider av andre sykdommer. Hele land har stoppet hverdagen og lammet økonomien. Millioner av mennesker er allerede blitt arbeidsledige – over 10 millioner bare i USA. Covid 19-krisen er nå den harde virkeligheten.
_____________________________________________________________________________
Innlegget er hentet fra Midt i Fleisen
_____________________________________________________________________________

Egentlig burde man forvente at krisen ville gi anledning til ettertanke. Å tenke på gjensidig hjelp, solidaritet med de som er verre stilt, kanskje til og med fredsinitiativer. I det nære, i det private miljøet til mange mennesker, ser det også ut til at det er slik. Det er derfor desto underligere at ingen slik nytenkning kan observeres når det gjelder geopolitiske emner. Tvert imot, der ser man ytterst ubehagelig stridslyst og åpenbar misbruk av situasjonen. USA sverter Kina kontinuerlig. EU skal øke budsjettet for anti-Russland-propaganda med et par millioner.

Ondřej Kolář

Et eksempel fra Praha viser hvordan hatet mot Russland gir konkrete utslag i EU. For to dager siden, fredag morgen 2. april 2020, midt under Covid 19-krisen, fikk ordføreren i Prahas 6. distrikt, Ondřej Kolář, et monument over general Ivan Stepanovitsj Konev fjernet med en kran. Ivan Konev var den sovjetiske generalen som ledet troppene som frigjorde Auschwitz fra nazistene i slutten av januar 1945 og noen uker senere bidro også til å frigjøre Praha fra nazistene.

Ondřej Kolářs fremgangsmåte må beskrives som spesielt sleip fordi han fjernet monumentet akkurat nå, under Covid 19-krisen, ettersom det er portforbud også i Tsjekkia. Så selv de menneskene som ikke var enig i å fjerne monumentet – som pikant inkluderer president Miloš Zeman – kunne ikke dra dit for å gi uttrykk for sin mening. Ansvaret for denne aktive og spesielt motbydelige provokasjonen mot Russland lå juridisk utelukkende hos Ondřej Kolář.

Hendelsen ble også lagt merke til i utlandet. Selv New York Times rapporterte fredag om det på nettet, om enn uten kommentar.

General Ivan Konev kan selvfølgelig diskuteres og bedømmes annerledes. Men må en slik provoserende handling virkelig finne sted i disse ukene med en global helsekrise?

(Bildet over viser monumentet for Ivan Konev den 11. desember 2019 for snaut fire måneder siden. Siden det allerede var snakk i Praha om at Ondřej Kolář hadde til hensikt å fjerne monumentet, tok forfatteren av disse linjene et bilde av statuen – bare i tilfelle. Nå er det en realitet.)

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Etter koronaen:

Legges det opp til en verdensregjering?

Forrige innlegg

Israel Shamir:

Døden er like naturlig som livet. Ingen er udødelige.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.