POSTED IN Venezuela, Økonomi

Tyveriet fra Venezuela fortsetter:

USA gir forræderen Guaido tilgang til Venezuelas bankkonti.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Dette har vært en sak vi har omtalt tidligere. Bank of England har holdt tilbake gull Venezuelas regjering har deponert der fordi Storbritannia ikke anerkjenne landets valgte president som landets lovlige. På den måten stjeler de direkte fra staten Venezuela.

people walking on snow covered field near brown concrete building during daytime
Saudi-Arabia er et middelaldersk monarki der landet er kongens eiendom

Den saudiske regjeringen er Saudi-Arabias lovlige regjering selv om den ikke er valgt og ingen griper inn overfor den. Det er de som kontrollerer et lands territorium som er landet lovlige regjering etter vanlige internasjonale regler. Lovlighet har ikke noe med valg å gjøre.

Problemet er at Venezuela fører sin egen politikk som går på tvers av USAs interesser. Derfor destabiliserer nå USA landet og prøver å fjerne landets valgte president. Venezuela deponerte midler som USA nå overfører til deres mann, Guaido, som forsøkte seg på et mislykket statskupp for et år siden.

Etter vanlig språk er han en landsforræder som har gått i et annet lands tjeneste for å fjerne en lovlig valgt president. USA går nå et skritt lenger. De stjeler penger fra Venezuela og overfører disse til denne mannen.

Knut Lindtner

Venezuelas Guaido tapper landets fond for 152 millioner dollar, stjålet av USA.

Biden-administrasjonen har ingen planer om å forandre USAs Venezuela-politikk, og landet lider fortsatt under knusende sanksjoner.

Av Dave DeCamp

Venezuelas Juan Guaido planlegger å begå sitt største uttak fra Venezuelas bank-kontoer som har vært frosset av sanksjoner fra USA.

Guaido har makt til å få tak i disse pengene fordi USA anerkjenner han som Venezuelas president – til tross for at det i virkeligheten er fplkevalgte Nicolas Maduro som sitter i president-setet i Caracas.

Guaido tar nå ut 152 millioner dollar fra disse kontoene. 100 millioner sies det skal gå til å skaffe vaksiner via Verdens Helseorganisasjon.

Det er ikke klart hva resten av pengene skal brukes til. Ifølge Bloomberg vil minst 23 millioner dollar bli brukt på den han kaller «å forsvare demokratiet», og 2,3 millioner vil bli brukt på «rådgivning, sikkerhet og reisekostnader» for Guaidos «indre sirkel».

Juan Guaidó – Wikipedia
Juan Guaido

USA godkjente Juan Guaido som president i Venezuela. i januar 2019, Denne godkjenningen kom samtidig som USA kom med de knusende økonomiske sanksjonene mot landet – sanksjoner som har vært ødeleggende for Venezuelas sivile befolkning.

Guaido var aldri en sannsynlig kandidat til å erstatte Maduro. Etter et mislykket kuppforsøk, og gjentatte etterlysninger om innblanding fra USAs side, har han mistet den lille støtten han hadde i landet.

Til og med USAs allierte, som støttet forsøket på regimeskifte, har nå trukket sin støtte til Guaido.

Etter at han mistet plassen sin i Venezuelas nasjonalforsamling sier EU at de ikke lenger anerkjenner Guaido som president.

Men Biden-administrasjonen ser ikke ut til å være interessert i å gjøre forandringer på Trumps Venezuela-politikk eller å lette på sanksjonene mot landet.

Utenriksminister Antony Blinken snakket med Guaido i mars, og gjentok nok en gang at USA anerkjenner han som president.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 351 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Kjell Aasen
  25 april 2021 7:55

  Hvor er norske utenriksreportere?
  Hvor er NRK?
  Hvor er norske UD – avmønstret fra Verden – dukker kun opp i kantinen til USA og EU.
  Etter at den norske sjømannstand ble regulert vekk av politikere og redere – representanter fra de siste satt på NRK og grein over hvor jævlig de hadde det med altfor dyre norske sjøfolk, er det kun back parkere og pensjonister med god råd som drar utenlands. De øvrige holder seg hjemme eller overvintrer i Puerto Rico på GK eller I norske feriehjem i Spania.

  Svar
 • […] Oversatt av Ingunn Kvil Gamst for Derimot.no. […]

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

USA forlater Afghanistan i høst.

Men vil leiesoldatene deres forlate Afghanistan?

Previous Post

Drømmenes teater vant første akt. I andre omgang styrker kapitalen laget:

Illusjonene om kjærlighet blir knust

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.