POSTED IN Krig-fred, NATO, Russland

Tysklands utenriksminister Annalena Baerbocks uttalelser gir Russland rett til å angripe baser i Nato-land.

Ønsker Norge krig mot Russland?

11 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

U.S.A. og Nato ser ut til å ville starte en åpen krig med Russland.

Av Larry Johnson

Larry Johnson er x-CIA-analytiker

La meg gi deg et scenario. Det amerikanske militæret okkuperer Irak og prøver å stoppe en islamsk opprørsstyrke. Vi oppdager da at Iran gir våpen, kjøretøy og eksplosiver til disse islamske opprørerne. Tror du at USA vil se det som en casus belli (krigserklæring, red.) til gjengjeldelse overfor Iran? Du kan vedde ræva på at Washington ville sett på dette som en krigshandling mot USA. George W. Bush-administrasjonen begynte å gi finansiering og støtte til en terrorgruppe i Iran, MEK, og trappet opp sin fordømmelse av Iran som en terrorstat.

Så hvorfor i helvetes verden tror USA og NATO at de kan sende avanserte våpen til Ukraina med det formål å drepe russere. Hvis vi bruker prinsippet USA fulgte i Irak, har Russland full rett til å behandle USA og NATO som tilhengere av terrorisme. Dette er prinsippet om «Det som gjelder for den ene, gjelder også for den andre».

M1A2 Abrams

Dagens mediebegivenhet: USA og Tyskland kunngjør at de skal sende stridsvogner – henholdsvis M1 Abrams og Leopard 2 – til Ukraina. Men de maskinene kommer ikke med det første. Tyskerne kan kanskje levere Leopard 2 til Kiev innen utgangen av mars, men det betyr ikke at de er klare for slagmarken. Den amerikanske hæren krever at potensielle besetningsmedlemmer på en tank gjennomgår 22 ukers trening (det vil si fem og en halv måned). Selv etter en slik trening, trenger det nye stridsvognmannskapet minst to måneder til med enhetstrening for å lære å bruke stridsvognen i et kompani (det er 14 stridsvogner i en slik avdeling i den amerikanske hæren) og i en bataljon (det finnes 3 tankkompanier i en bataljon).

Det er ikke noe sted i Ukraina hvor tanktreningen kan utføres som er utenfor rekkevidden av Russlands missiler. Det betyr at de ukrainske soldatene som vil bli opplært til å betjene disse stridsvognene, vil være borte fra Ukraina i minst seks måneder, om ikke lenger. Dagens kunngjøring betyr at M1 Abrams og Leopard 2s ikke kan brukes i kamp i Ukraina før neste september med mindre de blir bemannet av trente NATO-soldater.

Joe Biden insisterer på at dette kun er en gest for å hjelpe Ukraina til å forsvare seg og at det ikke er en trussel mot Russland. Hvilket forvirrende tull!! Fortell det til en russisk soldat eller tankmannskap som møter en NATO-levert tank med et NATO-tankteam inni.

Tysklands utenriksminister, Annalena Baerbock, sa at Europa er i krig med Russland:

«Men det viktigste er at vi ikke skylder på hverandre [i Europa] fordi vi kjemper en krig mot Russland, og ikke mot hverandre.»

https://t.me/sonar_21/395

Baerbocks erklæring om at «vi kjemper en krig mot Russland», gir Moskva den juridiske begrunnelsen under folkeretten til å angripe stridsvognstreningsbasene i Polen, Tyskland og USA. Jeg tror ikke at Russland kommer til å gjøre noe overilet. De har tid til å planlegge og veie alternativer.

Det som virkelig er forbløffende er at USA og deres NATO-allierte snakker så åpent om hva de gjør. Normalt vil et land som vurderer krig eller eskalere en krig skjule hva de gjør inntil et angrep eller en kampanje settes i gang. Ditto for bedrag og finter. NATO-publikummet unngår disse prinsippene og er mer fokusert på å spille PR-spillet – for eksempel late som du gjør noe meningsfullt som kan endre det strategiske bildet på bakken for Ukraina. Hvis Las Vegas eller bookmakerne i London ser etter et nytt spill for å tiltrekke seg gamblere, vil de kanskje tilby en sjanse til å satse hvor lenge en M1 Abrams eller Leopard 2 vil overleve på bakken i Ukraina. Jeg vil sette pengene mine på to dager. Hva tror du?

Hvis vi fortsetter på denne banen vil øyeblikket komme når Russland bestemmer seg for å stenge sine diplomatiske oppdrag i USA og Europa. Hvis det skjer, vil skuddkrigen i Ukraina utvide seg til andre land. Et fryktelig prospekt.

Brian Berletic gir en utmerket diskusjon om dette problemet:

Et siste viktig poeng. USA har ikke lenger muligheten til å produsere flere M1 Abrams-tanker i noen meningsfull mengde:

Den amerikanske hæren planla å avslutte produksjonen ved Lima Army Tank Plant fra 2013 til 2016 i et forsøk på å spare over 1 milliard dollar; den ville bli startet på nytt i 2017 for å oppgradere eksisterende tanker. General Dynamics Land Systems (GDLS), som driver fabrikken, motsatte seg flyttingen, og hevdet at stans av driften ville øke de langsiktige kostnadene og redusere fleksibiliteten. [61] [62] Spesifikt estimerte GDLS at det ville koste 380 millioner dollar å stenge anlegget og å starte produksjonen på nytt ville koste 1,3 milliarder dollar.[63] . . .

På slutten av 2016 hadde tankproduksjon og oppgraderingen falt til en hastighet på én per måned med færre enn 100 arbeidere på stedet. I 2017 beordret Trump-administrasjonen militærproduksjonen å øke, inkludert Abrams produksjon og sysselsetting. I 2018 ble det rapportert at hæren hadde beordret 135 stridsvogner gjenoppbygd til nye standarder, med sysselsetting på over 500 arbeidere og forventet å stige til 1000. [66]

https://en.wikipedia.org/wiki/M1_Abrams

Redaksjonen har maskinoversatt og bearbeidet teksten.

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

11 kommentarer. Leave new

 • Schwabs YGL-skolejente Annalena Baerbock virker litt for dum for taktisk spill; der plumpet hun ut med det med sitt snørrhovne skolepikefjes og nesa i sky. Antagelig uten å tenke konsekvens. Dumme, despotiske YGLere med mye makt og lite talent over hele «den frie verden». For Schwab er de nok verdifulle bare så lenge de er det, og gravlundene er fulle av uerstattelige.
  En egen evne til å overvurdere seg selv og sin egen viktighet inntil det helt imponerende tror jeg må være kriterium for opptak på Schwab-kursene, kombinasjonen middelmådig og fullstendig stormannsgal, skrekkeksempler: Emmanuel Macron, Justin Trudeau, Jacinda Ardern, Sanna Marin, Ida Auken, for ikke å snakke om Zelensky; på video i går i intervju var han tydelig høy på kokain. Pinlig. Kalte Putin en «nobody», frekt, tittelen kler ham selv bedre. Han brenner seg ut og er snart ute av bildet. Tror jeg.

  Svar
 • I kokainrusens manglende dømmekraft og psykopatiske paranoia ser Zelensky ingen hindring i å sette medarbeidere på dødsliste eller styrte de som sist falt i unåde i helikopterkræsj;
  han er i ferd med å vippe over i grandios og paranoid galskap, ikke lenger nyttig idiot, den utspilte rollen er nå en utilregnelighet og en plage, lett å fjerne, som Biden, han er også snart ute.

  Svar
 • Utenriksminister Blinken har signalisert et fredsforslag ( krigspause?) som stod i WaPo for noen dager siden.Blir garantert diskutert hos the Duran gutta idag.

  Svar
 • Skyggefolket trenger Elendigskiy for å få i gang WW3 på ordentlig. Hvis han ble «tatt ut» og forsvant fra den grønne skjermen sin tror jeg at hele «Ukraina-krigen» hadde falt sammen som en våt sokk. Ser ingen andre som kan overta propaganda-ropingen i Ukraina for øyeblikket, og dermed ville «støtten» forsvinne raskt.
  Dermed ville Skyggefolket bli tvunget til enten:
  1. Å ta den fullt ut og la SNATO erklære full WW3 krig mot Russland (som de vil tape).
  2. Eller de måtte ha slikket dritten sin av leggene og tusket avgårde med halen mellom beina, men det ville også ha skapt større press mot deres NWO (som ikke er mulig uten Russland’s råvarer og ressurser)
  Det er enten vinne eller forsvinne for skyggefolket nå, enten får de drept nesten hele jorden befolkning så de kan kontrollere de resterende slavene, eller historien vil i fremtiden vise at 2023 var det året hvor det ble åpnet fri jakt på skyggefolk (og det er jegere nok der ute – uten alle sauene som står og breker).
  Kineserne har et gammelt ordtak: «Måtte du leve i interessante tider», men noen ganger skulle man kanskje ønske at de ikke var fullt så «interessante» som de nå har blitt.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  27 januar 2023 18:43

  KVA SEIER STØRE TIL BAErbocks klåre tale? Noreg er med?

  Svar
 • «NATO-publikummet unngår disse prinsippene og er mer fokusert på å spille PR-spillet »

  Og Pr-spillet går også for fullt i norsk media.
  Russiske idrettsutøver må selvfølgelig boikottes. Den som sier noe annet blir angrepet.

  Jammen bra at Norges bombing av Libya ikke ble gjort under noen idrettsleker og at det gikk så fort å slippe 600 bomber fra 10 fots høyde. ( Da drepes 30 00 mennesker raskt. )
  Eller hvordan var det i perioden Norge kriget i Afghanistan? Norske idrettutøver ble utestengt?
  For USA ble vel utestengt under Irak-krigen ? 😉

  ‘ Da tok han til orde for at russiske utøvere ikke burde få konkurrere, så lenge det pågikk krig. ‘
  nrk.no/sport/astrid-uhrenholdt-jacobsen-sendte-e-post-til-utoverne-etter-nrk-sak-_-fikk-klart-svar-fra-golberg-1.16274535

  Svar
 • ‘Zelenskyj hardt ut mot IOC
  Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj inviterer presidenten i IOC, Thomas Bach, til å besøke frontlinjebyen Bakhmut.
  – Jeg inviterer herr Bach til Bakhmut slik at han selv kan se at nøytralitet ikke eksisterer, sier Zelenskyj i sin daglige tale.
  IOC har åpnet opp for å diskutere om russiske og belarusiske idrettsutøvere skal få delta igjen.
  Det er i denne striden utøverkomité-leder Astrid Uhrenholdt Jacobsen har stått de siste dagene.’
  nrk.no/nyheter/krigen-i-ukraina-1.11480927?festet=1.16274671#festet

  Svar
  • 😉

   ‘… at han ikke skylder på komiteleder Uhrenholdt Jacobsen.
   – Hun er nok en brikke i et større spill. ..
   – Hva mener du med at hun er brikke i et større spill?
   – Hun tilhører jo en stor organisasjon og som hun fint sier det selv, så har hennes meninger ingenting å si. Hun skal klare å se flere synspunkter. Det trenger ikke jeg. Jeg kan si akkurat hva jeg mener.’
   nrk.no/sport/beklager-til-norske-utovere-etter-russland-utspill-1.16274938

   Ja, ‘ større spill.- Jeg kan si akkurat hva jeg mener.’ 😉

   ‘Jeg velger å være tro mot meg selv, sier russeren i et videointervju delt på Twitter.

   Det er helt natta. Det bare sier hvor skrudd noen er i hodet. VI lever i 2023 liksom, sier tidligere NHL-spiller Espen «Shampo» Knutsen til NRK. ‘
   nrk.no/sport/russisk-nhl-spiller-nektet-a-delta-pa-pride-markering_-_-fullstendig-skandale-1.16261274

   Ja, helt i natta i Norge, når noen velger å tenke sjøl og være tro mot seg sjøl.

   Svar
   • ‘Striden rundt russiske idrettsutøvere og IOC betyr slutten for Astrid Uhrenholdt Jacobsens tid som leder for den norske Utøverkomiteen ‘
    nrk.no/sport/se-ilden-slukne-1.16277212

    Rekkene skal holdes . Vi skal gå i takt. De som ikke danser med men tenker egne tanker ( i demokratiet?) skal ut.
    Frie (?) Norge er tydeligvis i krig. – Etter ordre fra bakmennene i USA/Israel/Eu.

 • Norge må aldri innlate seg på krig mot Russland. Vi har ikke et forsvar som er i nærheten av å kunne påvirke utfallet. Som i Ukraina vil de ikke ha behov for å okkupere hele landet. De vil ta de posisjonene som behøves f.eks. fra Senja og Nordkyn. Ikke for å rane norske ressurser, men flytte ut sitt forsvar for sitt strategiske basekompleks på Kola. Rygge og Ørland nøytraliseres med Iskander-M fra Kaliningrad. Vardø-radar, GP og de stående styrkene i Troms slås også ut med missiler fra Kvitsjøen. Samtidig tar de 4-5 posisjonene på kysten de behøver. Norge får beskjed at styrkene og anleggene er midlertidige og vil fjernes når avtale er på plass. Hvor mange soldater skal Norge da ofre for å ta tilbake disse forblåste fjellknausene på kysten?

  Svar
  • «Norge må aldri innlate seg på krig mot Russland.»

   Nei, det er bedre med en krig mot Libya og Afghanistan.
   – I godhetens tjeneste .

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Nato skraper bunnen i våpenlagrene.

Den industrielle produksjonen bestemmer utfallet av krigen.

Forrige innlegg

Bivirkninger

Ekspertgruppe bekrefter at det er «covid-vaksiner» og ikke infeksjoner som er årsaken bak myokarditt

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.