POSTED IN Olje-Energi, Sanksjoner, Tyskland

Tyskland til Gazprom:

Hvorfor leverer dere ikke gassen vi sanksjonerer?

8 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

De som sanksjonerer får selv smake sin egen pisk.

Av redaksjonen

I en artikkel i Russia Today den 15. juni fremgår det at den tyske finansministeren klager til Russland over at gassmengden som leveres til Tyskland er redusert med 40%. 

Russland har begrunnet denne reduksjonen med tekniske problemer. Det har levert utstyr til Canada for reparasjoner og oppgradering, men får ikke returnert det reparerte utstyret på grunn av sanksjonspolitikken som er iverksatt fra vestlige land. Den tyske visekansleren og næringsministeren, Robert Habeck, sier at reduksjonen i gassleveringen er politisk motivert:

«Jeg har det inntrykk at det som skjedde i går er politisk motivert og ikke kan rettferdiggjøres med teknisk begrunnelse», sier Robert Habeck.

Energigiganten fra St. Petersburg sier på sin side følgende:

«På grunn av tiden for overhaling er utløpt (i samsvar med instruksjonene fra Rostekhnadzor og tatt i betraktning den tekniske tilstanden til enheten), stopper Gazprom driften av en annen Siemens gasspumpeenhet ved kompressorstasjonen i Portovaya,»

Det er naturligvis umulig for oss å avgjøre om begrunnelsen fra den russiske siden er reell eller ikke og uttalelsene fra den tyske finansministeren er såpass uklare at det ser ut til at ikke han heller vet dette.

Det er imidlertid noen vesentlige poenger her som en kan merke seg.

Bündnis 90/Die Grünen – Wikipedia

Det første er at Habeck representerer partiet die Grünen (De Grønne) som har lenge arbeidet for å få bort bruken av fossilt brensel i Tyskland, men også kjernekraft. Naturgass er et produkt som slipper ut CO2 når det brennes. Han får på en måte drahjelp i denne saken fra Russland, drahjelp til en raskere omstilling til «det grønne skiftet».

Problemet er naturligvis at det nå går opp for stadig flere politikere at dette ikke er mulig. Det som skjer er at Tyskland mister livsviktig energi til å drive landet. «Grønn energi» kan ikke erstatte fossil energi. Tyskland vil stoppe uten russisk gass.

For det andre vitner uttalelsen om en arroganse som er ganske bemerkelsesverdig. La oss si at han har rett. Russland straffer Tyskland politisk med mindre gass begrunnet i angivelige tekniske problemer. Venter tyske politikere at Russland ikke skal svare på den omfattende sanksjonspolitikken de har vært utsatt for? At det bare er vesten som kan forbeholde seg retten å straffe andre økonomisk når de ikke liker politikken deres?

På en måte minner dette meg om en politisk blindhet som er ganske utrolig: «Vi kan straffe dere men dere får ikke lov å straffe oss!» 

Dette er ganske spesielt i dag da det er Russland som sitter med alle kortene på hånden. Det forteller at vesten har bestemt reglene i så lang tid at de ikke har oppdaget at disse ikke lenger gjelder. Russland kan ikke straffes lenger med sanksjoner, tvert imot kan landet ødelegge Tyskland med egne sanksjoner. 

Men det trenger de ikke for tyskerne har selv satt i verk disse ødeleggende sanksjonene for Tyskland. Tyskland straffer seg selv for å straffe Russland.

Og nå rapporterer også Frankrike om redusert tilførsel av russisk gass.

Tyskerne får nå smake effekten av sin egne «grønne politikk» og av sin egen sanksjonspolitikk. Det kan ikke vare lange før noen står med lua i hånden og banker på porten i Kreml.

Forsidebilde: Sergey Vinogradov

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

8 kommentarer. Leave new

 • Amerikanere kan være både de dummeste og de smarteste mennesker. Her ser man hvordan det går når hele «Det Siviliserte Vesten», innkludert Norge følger de dummeste amerikaneres påbud om «sanksjoner».
  Egentlig ikke helt korrekt, for The Pilgrim Society består av både amerikanere og engelskmenn (og noen andre lands rotter, Tyskland, Frankrike, Sveits, Østerrike bl.a.), men felles for alle disse pilgrimmene som bestemmer alt i den «vestlige sfære» er at de tilhører en rase kjent som «de unevnelige».
  Kan det være noen genetiske mangler som er spesielt fremtredende i denne «rasen», det kan faktisk se slik ut.
  Skyldes det «innavl», da det er kjent at denne «rasen» holder et meget høyt innhold av «rent blod» som vesentlig for sin «overlevelse»?
  Derfor er mange av dem kjent som tilhengere av evgenitikk (rase-utvelgelse), noe som ble sterkt fremhevet av «folk fra denne rasen» innen den tyske statsmakt fra 1933 og fremover.
  Den samme «rasen» var også svært sterkt (over)representert i Stalins Sovjet, over 90% av «det høyeste Sovjet» tilhørte denne «rase», og de som ikke hadde deres «rene blod» var gift med noen som hadde slikt «rent blod» som en «forsikring» mot å bli «eksludert» fra det «gode» selskap.
  Karl Marx, denne ivrige forkjemper for «den fattige mann» var jo også en slik «renblodet» person, takk til ham for hans ideer om hvordan vi kan få det bedre under deres åk!
  K. Scwab, B. Gates samt G. Soros er andre «renblodede» individer, og de fleste har nå fått øynene opp for hva slike «filantroper» holder på med, de fleste kjenner det på lommeboka, takk til Schwab, og noen ser det hver gang de besøker kirkegården hvor deres kjære ligger etter et møte med Gates «sprøytenarkomani».
  Andre opplever det som vold, eller kanskje voldtekt av de «immigranter» som Soros sørger for å pøse inn i Europa.
  Vi burde takke slike «uselviske» personer, som bare sørger for at «de riktige» personer får mer makt og større rikdom, da vi selvfølgelig ikke har noen lyst til å eie noe, da vi er mye lykkeligere som fattige og slipper alle «problemene» som følger med eierskap.

  Svar
  • At vestens frontfigurer sier og gjör så mye dumt,det er fordi de har fått strupebånd med taggene innover.»noen har satt press på de.
   Dette som utfolder seg er tidenes störste stingoperasjon.Stingoperasjonen går ut på å stikke de hardt fra alle kanter slik at de som sitter bak og styrer alt går i panikk.
   Det er også gjort påden her måten for at folket i hele verden skal se hva makten har holdt på med.
   Når du Per J holder på med ditt Pilgrim Society så har du av de som holder på med falske spor blitt lurt eller er en luring.
   Du driver fortsatt å hinte om dette jödesporet ditt og du blir snart satt i skammekroken.
   Det er heller ikke lenge siden du gikk i baret med dette kristne overlegenhetstullet,så du er nok en luring og en hater.

   Svar
   • Pilgrim Society er bare enda en organisasjon i den store nettverksbyggingen. Og det er nok ikke noe annet sted enn Jerusalem som det valfartes til her, så derved er the Pilgrim society bare en annen måte å si kristensionister på.
    Jacobinerne som man kanskje husker fra den «franske» revolusjon, er også ett godt lagt navn. Jacob den bibelske patriark var også kjent som Israel og derfor når man mener Israel kan man si Jacob. Så der ser vi den Sionistiske deltagelse i den «Franske» revolusjon.
    Jacobinerne er i full sving igjen. I USA. Se Jacobin dot com – det er magasinet deres hvor de poserer som bekymrede radikale venstreintelllektuelle. Jeg anbefaler heller David Horovitz og hans freedom center, dem er helt åpent pro-Israelske og ser ut til å ha noe libertarianske løsninger, men kritikken deres av dagens tyranniske styre er helt grei. I tillegg har Horovits skrevet om nettverksbyggingen i flere tiår, store arkiver om det meste av tenketanker og organisasjoner der i gården. Det er kanskje slikt som Jan forsøker å forhindre lest, ettersom nettverk er samarbeid og politisk samarbeid er konspirasjon i praksis.

   • Det jeg forsöker å gjöre folk oppmerksom på Valgeir,det er å få folk til å forstå at hverken numerologer,astrologer,svarte paver,rommennesker,illuminati,pilgrimsociety,6 dimensjon,reptiler eller hva,ikke er noe annet enn lyktestolper og som insekter flokker vi mot lyset.
    Vi vet eller föler at noe er galt og leter etter forklaringer som kan gi mening.
    De som ikke vil at flomlyset skal ramme de selv,sörger for avledningsmanövre slik tryllekunstnere gjör.
    De har i tillegg fordelen av at de har kontrollert historien i hundrevis av år og er vi födt inn i lögnen,da er det lettere å dyrke lögnen.
    Når man kontrollerer propagandaapparatet har dette värt en enkel sak.
    9/11 tror jeg ble ett vendepunkt og med internett begynte folk å dele opplysninger over landegrensene i en fart som medier og propagandaapparat ikke klarte å holde i tömme,men så klart,med oppfinnelsen «konspirasjonsteorier og latterliggjöringen av seriöse tvilere,fikk de midlertidig tilbake kontrollen.
    Steigan gjör det mye enklere.
    Steigan har over år forklart hva og hvem som eier og kontrollerer verden,hvilke selskaper og hvilke (til dels )mennesker som står bak.Det er ikke verre enn det.
    Steigan har også begynt å pirke i våre Nordiske Oligarker.
    Du kan si at alle disse mystiske foreningene og sammenslutningene alle er skapt av den virkelige makten og mens vi graver oss ned i alle disse kaninhullene,kan makten fortsette som för.
    Men den er for alle å se,men nei,vi vil ikke,uten drahjelp av mediene,kommer det ikke til å lösne,men den drahjelpen kommer vi til å få,det er allerede i ferd med å snu.
    Det er vel ingen som nå ikke forstår at mediene er maktens propagandaapparat ?.
    Det er vel ingen nå som ikke forstår at makten er udemokratisk ?.
    Det er vel ingen nå som ikke forstår at det er bankene som styrer politikken ?.
    Det er vel ingen nå som ikke forstår at en vekstbasert ökonomi er skapt for å tilte,eller tror dere fortsatt på evig vekst.

   • Det er private eierinteresser som eier bankene som igjen styrer ökonomien som igjen styrer politikerne.
    Det er private eierinteresser som eier kraft og energi.
    Det er private eierinteresser som eier telecom.
    Det er private eierinteresser som eier matvareproduksjon.
    Det er private eierinteresser som eier legemiddel industrien.
    Det er private eierinteresser som eier våpenindustrien.
    Om dere som sier dere har greie på ting sier dere enig i dette,da la oss slippe å få servert alle disse kaninhullene,gå rett til topps,det er for alle å lese og forstå.
    Når dere forstår,da kan dere grave i historien,finne frem til de forskjellige maktfamilienes historie,forstå hvordan de kom til sin makt og hvordan de har vedlikeholdt sin makt.
    Dere må også forstå at den såkalte dype staten nå blir angrepet fra alle kanter,verden er i endring.
    Medienes makt er brutt.Den ene statslederen etter den andre gjör seg til klovner,idag sier Sveriges utenriksminister at sverige alltid har ment at PKK har värt terrorister,Stoltenberg sier nå at Tyrkia har helt legitime mål.¤6 bilabs i Ukraina har blitt finansiert med skattetvang gjennomfört av den dype stat.Å gjeldssette verden til evig slaveri,det er bankenes idè.
    Amerikanerne sier at Krigen i Ukraina er tapt,fortsatt sier noen medier at Zelensky vil vinne.
    Afrika og latinamerika vender tommelen ned for globalistene,India og Saudiarabia vender seg mot Russland og Kina.
    Putin sier at EU kan ta Ukraina,vel vitende om at EU er et synkende skip.
    Nato forstår ikke at 85 % av verdens land ikke vil ha noe med Nato å gjöre.

 • Ett politisk styrt rettsvesen er ikke nöytralt.
  Ett politisk styrt militärvesen er ikke nöytralt.
  En politisk styrt etteretningstjeneste er ikke nöytralt.
  Om bankene styrer politikken,da styrer de de ovennevnte.
  Flyktningene er en berikelse sa poltikere og presse,först bombet og utsultet vi deres hjemland,så åpnet vi portene til paradiset ,slik at folket ble skattelagt for å gi de en ny tilvärelse,og vinnerne var bankene,ikke folket.Nye lover og regler ble laget i rekordfart,folk ble overkjört ,voldtatt ,drept,ranet,bestjålet når berikelsen fikk utfolde seg i fri dressur uten konsekvenser,.Folket ble overkjört,de ble kalt rasister og verre ting.yttingsfriheten sto for fall,nå er det snart bare lov å si at poteter er bedre enn gulrötter.

  Svar
 • En politiker som har eierinteresser i f,eks våpenindustri,fiskeindustri,oljeindustri,telecom,kraftindustri mm,er ikke han eller hun egentlig forretningsfolk som pleier sine egne interesser ?.
  Hva gjör norske politikere for det norske folk ?.
  Om 95 % av alle kapitalinntekter går til 5 % av jordens befolkning,mens bare 5 % av kapitalinntektene blir delt ut til de resterende 95 %,er dette fordi folk ikke önsker en bedre tilvärelse,er det fordi de synes at det er rettferdig at de må sulte,leve i angst og usikkerhet,slik at de rike skal få leve sitt distanserte liv ?.
  Norske politikere viste sin forakt for det folket de er satt til å tjene ved å gi seg selv enda ett nytt lönnshopp.
  Når skal folk våkne opp,er det når bensinprisen når 100 kroner literen ?.Er det når skattefuten med politi på slep kaster deg ut av huset fordi rentekostnader og bokostnader ikke lenger kan betales eller er det når dine barn og barnebarn gråter seg i sövn over manglende mat i sultne mager ?.
  Tror dere dagens problemer er ren uflaks eller tror dere at de er politikerskapt ?.
  Om dere tror de er politikerskapt,hvem styrer politikerne ?.
  Klimaskattene,Coronaskattene dreper oss,hva blir de brukt til ?.
  Nå sies det at Putins opprensning i Ukraina er årsaken til inflasjonen.
  Kuwait,Irak,Lybia,Syria,20 års krig mot terror,Sudan,Somalia,Nigeria bla bla bla,det kunne vi bäre,men ikke 4 måneders strid i Ukraina.
  Rettsvesenet i Russland er fäle greier,mens derimot rettsvesenet i vest er fine greier,I vest er ett lysende eksempel på rettferdighet Julian Assange,han fortalte jo folk sannheten og det skal ikke vest ha noe av.
  Når Folk skal våkne opp det er umulig å si,tålegrensen er stor og hypnosens kraft enda större.

  Svar
 • Drikkevannet vårt er brukerfinansiert men ikke brukerstyrt.Hvordan kan det ha seg ?.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

97% av ekspertene mener det samme om global oppvarming:

Løgn og forbannet dikt.

Forrige innlegg

Det brenner i rosenes leir:

Tyrkias ambisjoner i Nord-Syria og splittelsen i NATO.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.