POSTED IN Sanksjoner

Tyskland prøver å stoppe sanksjonsforsøk mot North Stream 2 i USA.

De er nå helt avhengig av den russiske gassen.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Det er i ferd med å oppstå en katastrofal situasjon i Ukraina. De mister nå gassen fra Russland gjennom eget territorium og også avgiftene fra denne gasstransporten. Samtidig har de også mistet sitt store kullager som befinner seg i de to østlige opprørs-republikkene.

Energi er blodet i enhver økonomi. Uten energi faller økonomien sammen. Det er det som er i ferd med å skje for Ukraina. Landet var USAs store politiske prosjekt for å svekke Russland. Derfor finansierte og organiserte USA kuppet i 2014, men det har ikke gått slik de håpet.

Tvert imot sitter nå Russland, som er storeksportør av energi, med de beste kortene på hånden. Både EU, USA og Kina importerer nå energi fra Russland, tildels i store mengder. Stanser denne eksporten vil det kunne få dramatiske konsekvenser for disse landene.

EU og USA har sjøl skapt sin egen energikrise gjennom «de grønne skiftet». Vind og sol kan aldri erstatte hydrokarboner som olje, gass og kull. Ved å nedlegge kull og kjernekraftverk har de gjort seg avhengige av energi-import fra Russland.

Ukraine's Anti-Russia Azov Battalion: 'Minutemen' or Neo-Nazi Terrorists?
Ukrainsk politikk er under stor innflytelse fra ytterliggående krefter.

Ukraina har ikke penger å betale med og vil heller ikke innfri Minsk-avtalen som skulle dempe konfliktene i landet. Før de gjør det vil ikke Russland snakke med dem og heller ikke handle med dem. Faller Ukraina sammen vil hele USA sitt anti-Russland prosjekt falle sammen. Det vil kunne utløse en ny krig i Ukraina og dermed stans i energieksporten fra Russland.

Foran en kald vinter står Ukraina foran økonomisk og politisk kollaps. For den ukrainske regjeringen er en krig kanskje siste håpet med en urealistisk forestilling om militær hjelp og deltagelse fra USA og EU i en slik situasjon. For USA og EU betyr en krig en katastrofe siden de er i økende grad avhengig av energi-importen fra Russland.

I denne situasjonene snakker politikere i USA om sanksjoner mot Russland. Det er noen som aldri skjønner sitt eget beste. Det er farlige folk. I Tysland har de skjønt det, men har de innflytelse nok til å stoppe slike typer?

Knut Lindtner
Redaktør

Tyskland: Sanksjoner mot Nord Stream 2-rørledningen vil svekke USAs troverdighet

Ukraina «sjokkert, trist» over direkte rørledning

av Jason Ditz 

I frykt for at republikanerne i Senatet vil prøve å bruke regningen for militærutgifter til å innføre nye sanksjoner mot Russlands Nord Stream 2-rørledning til Tyskland, har tyske tjenestemenn begynt med lobbying i Kongressen for å stanse slike tiltak. De har advart om at det vil svekke USAs troverdighet og skade transatlantisk enhet.

Nord Stream 2 er en rørledning for å bringe gass gjennom fra Russland til Greifswald, Tyskland. Rørledningen er sterkt motarbeidet av Ukraina fordi den omgår eksisterende rørledninger gjennom ukrainsk territorium. USA har til tider motsatt seg, og truet med å sanksjonere de involverte i rørledningen.

Russia downs gas flow to EU through Ukraine – Caspian Barrel
Det går en rekke gassrørledninger gjennom Ukraina til EU nå.

Russland har vært svært opptatt av å finne direkte energiruter inn i EU-markedet, ettersom Ukraina har hatt konflikt med Russland om å betalingen for gassen deres. Noen finansanalytikere har advart om at dette gjør Ukraina-ruten upålitelig for handel.

Tyskland ser på rørledningen som en måte å få pålitelig energi fra Russland på, mens USA ser på den som en prisunderslag i forhold til rørledningen gjennom Ukraina. I og med at Ukraina fører en diskriminerende politikk mot sin etisk-russiske minoritet, gies det ikke en enkel løsning som er behagelig for alle parter. Men å holde gass-stømmen gående er helt avgjørende for EU-nasjonene.

USA sanksjoner vil i dette tilfellet vil ikke tvinge EU inn på deres side. Det vil tvert imot fremtvinge en mer direkte splittelse med USA. De (EU) må få den energien de trenger fra Russland. 

Oversatt av Knut Lindtner

Forsidebilde: Southfront

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • Det er 2 sentrale elementer som gjør at Tyskland ikke setter på gassbryteren idag.
  Den ene er at man ønsker å skape en situasjon slik at man får en forent Europa med Tyskland som lookomotiv. Det kan gjøres gjennom et felles statsobligasjon.
  Den andre grunnen er at man holder det åpent som en plan B, hvis alt rakner er å framprovisere en krig der Ukraina er i utgangspunktet sentral.
  Polen har aldri akseptert tapet av Lemberg, Lvov .
  Og Tyskland kan også ha ambisjoner over sine tapte områder, nemlig Schlesien.
  Det spiller ingen rolle hva Clinton-Obama administrasjonen ønsker ( ja,ja teaterfigurene heter Biden/Harris )

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

De store mediene i USA omskriver virkeligheten i anti-rasismens navn:

Bilen er morderen, ikke sjåføren.

Forrige innlegg

Korona dreier seg ikke om helse. Den dreier seg om frihet.

Enten vinner en frihetsbevegelse eller så går verden under.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.