POSTED IN Media

Tyskland:

Mistilliten til mediene øker etter nedstengningene.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

SAMFUNNSKRITISKSTUDIE

Covid-løgner og bestikkelser -Tyskere stoler mindre på media

En studie fra Institute of Journalism kom frem til at 43 prosent av de spurte sier journalistikken har blitt mye dårligere under Covid-pandemien.


_______________________________________________________________________
Innlegget er hentet fra Politikeren
_______________________________________________________________________

Troverdigheten til journalister har falt drastisk på grunn av covid journalismen de siste årene. Det sier 41 prosent av de spurte i en studie fra Institutt for journalistikk ved TU Dortmund Universitet og meningsforskningsinstituttet Forsa.

Dortmunds journalistikkprofessor og leder for studien, Michael Steinbrecher, snakket om en «alarmerende forandring i meninger». Ifølge undersøkelsen var 43 prosent også enige i den generelle påstanden om at journalistikken har blitt mye dårligere de siste årene.

62 prosent var også enige i at journalistikk er blitt for mye avhengig av overdrivelse og skandalisering. 28 prosent var enige i påstanden om at journalistikken har mistet kontakten med folket de leverer sitt arbeid til.

Foto: Sebastian Pociecha

Bare åtte prosent av de spurte mente at troverdigheten hadde økt under pandemien. Denne saken ble Først rapportert av Deutschlandfunk radio.

Steinbrecher sa at studien også viser at mer enn en tredjedel av folk tror at journalistikk først og fremst er avhengig av «påvirkningen fra de mektige i politikk og næringsliv» og at det er de som avgjør til slutt hva som skrives eller ikke skrives i media.

Dette kan skade aksepten for journalistikken og dens demokratiske funksjon, på sikt, sa han. Til tross for kritikken stiller imidlertid det store flertallet av befolkningen ikke grunnleggende spørsmål ved viktigheten av journalistikk, heter det. Derfor er det stadig viktigere at flere stiller de kritiske spørsmålene om dagens journalisme og at det blir enda mere viktig at journalistene svarer for sine verk.

Foto: Julius Drost

https://www.tu-dortmund.de/forschung/meldungen/detail/glaubwuerdigkeit-des-journalismus-hat-in-der-pandemie-abgenommen-18675/

Forsidebilde: Kris-Mikael Krister

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • «… journalistikk først og fremst er avhengig av «påvirkningen fra de mektige i politikk og næringsliv» og at det er de som avgjør til slutt hva som skrives eller ikke skrives i media.»

  Og når vi vet at over 80% av norsk avis- media er eid av ett selskap, – og utenlandske interesser eier styrende deler av disse aksjene, så kan vi ikke lengre snakke om en fri presse i Norge. ( Selv om våre skattepenger går til å økonomisk ( og parti-politisk ?) støtte dette selskapet og andre media i Norge.)

  Ikke underlig at vi har et unisont media i Norge. (Og ubrukelig som vaktbikkje.) – Enten det gjelder klima, Covid, krig, eller andre over-nasjonale rettningslinjer.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  14 april 2022 18:41

  Nord-Korea er for tida meir påliteleg og betre orientert enn Akersgata. Eg sluttar meg til denne vurderinga:

  ««den grunnleggende årsaken til Ukraina-hendelsen ligger i USAs overlegenhet og vilkårlighet, som har ignorert Russlands legitime krav om sikkerhetsgarantier og kun søkt et globalt hegemoni og militær dominans. mens de holder fast ved sine sanksjonskampanjer.» (Frå Steigan.no i dag)

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  14 april 2022 19:51

  Tyskland vil ikkje kjøpa russisk gass. No vil dei heller kjøpa kol frå Colombia. (NRK 14.4.)

  Kvifor skal folk ha tiltru til tyske media og politikarar? Kor viktig var det grøne skiftet som Noreg skulle hjelpa Tyskland med? Ein dårleg vits.

  USA har fått Tyskland og tyskarar dit USA ville ha dei. Det er ikkje berre Noreg som oppfører seg som ein amerikansk vassal. Historia om NordStream2 er eit lærestykke i USA-imperialisme.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Fritt ordskifte var visst ikke så viktig alikevel…

Hardkjør mot små alternative medier i Norge

Forrige innlegg

Russlands Kommunistiske Parti:

Iscenesatt provokasjon fra Ukraina i Bucha.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.