POSTED IN Tyskland, Valg

Tysk venstresides oppsummering av EU-valget:

Opposisjonen til regjeringen vant valget.

0
Print Friendly, PDF & Email

Vi presenterer dette oppropet fra en tysk ungdomsorganisasjon for å vise at det finnes flere opposisjons-stemmer innad i Tyskland til den rådende politikken. SDAJ er ungdomspartiet til det tyske kommunistpartiet, DKP, stiftet i 1968. Deres oppslutning partiet i dagens Tyskland er ikke særlig merkbar kvantitativt.

Det er uansett interessant å konstatere at det finnes flere fredskrefter i Tyskland enn de som nå er representert og har oppslutning. Deres vurderinger av AfD og Sara Wagenknecht sitt forbund er også interessant. At de anser bare DKP som eneste alternativ i Tyskland er ikke overraskende. Synd for dem at ikke mange velgere i dag gjør det.

Knut Lindtner
Redaktør

Tysk sosialistisk arbeider-ungdom, SDAJ, om utfallet av EU-valget i 2024:

Alt forblir det samme, men motstanden må fortsette!

For SDAJ er EU-valget i 2024 starten på flere kampanjer mot militarisering og krigshissing. Hovedresultatet av EU-valget har lenge vært klart: EU fortsetter å eskalere sine globale krigs-trusler med felles rustningsprosjekt og propaganda for stedfortreder-krigen i Ukraina. EU vil fortsatt være ansvarlig for tusenvis av døde flyktningene ved sine ytre grenser. EU vil fortsatt ligge i front på økt global oppvarming til over 1,5 grader, være katalysator for sosiale kutt i medlemslandene. Alt er skrevet inn i deres DNA som en allianse av imperialist-stater.

Resultatene av EU-valget gjenspeiler befolkningens økende misnøye med regjeringens linje.  CDU, AfD og BSW (Sara Wagenknecht-forbundet) er valgvinnerne. CDU scorer godt fordi den agiterer mer aggressivt for å gjøre Tyskland klar for krig. AfD, derimot, presenterer seg selv som fredsparti, en konsekvent kritiker av EU, et «reelt» alternativ til dagens politikk. De stemmer for krig og opprustning i hver eneste avstemning i Forbundsdagen og går mot alle forslag som kan bremse bokostnader, redusere skatt og stanse sosiale kutt. Deres kritikk av EU går heller ikke til kjernen. De vil en mer aggressiv politikk og dirigere svakere EU-land under Tyskland. Med rasist-propagandaen skyver regjeringen oppmerksomhet vekk fra virkelige årsaker til forverrete leve-, arbeids- og utdannings-forhold. 

Sara Wagenknecht-alliansen, BSW, er mindre aggressiv mot Kina og Russland. Men det betyr ikke «Ut av Nato/ EU!», som er nødvendig for en konsekvent fredskamp. BSW taler ofte om «tyske interesser». Det er åpenbart at ledelsen i våpensmien Rheinmetall ikke har de samme interessene som elever og studenter. Med sin holdning til mennesker på flukt prøver BSW å kapre AfD-velgere og tilpasser seg de rådende holdninger til flyktningers menneskerettigheter. BSW støtter betalingskortet for flyktninger og erklæringen om at Marokko og Tunisia er helt trygge opprinnelsesland. Derfor ser SDAJ kun ett alternativ på stemmeseddelen i går: stem på DKP! Partiet som er aktive sammen med oss ​​mot krig, sosiale kutt, i solidaritet med Palestina og for et alternativ til kapitalismen. 

De fleste partier vil sannsynligvis trappe ned sine aktiviteter etter EU-valget. Det gjør vi ikke! Som ventet endrer ikke EU-valget noe. Tvert imot viser resultatet at reelle alternativ må fram.  I løpet av de neste månedene vil SDAJ først og fremst motvirke forsøk på å mobilisere unge til krig. Det gjør vi med vår kampanje «Dine kriger – uten oss!» Den motvirker Bundeswehr-kampanjer ved å skape «Bundeswehr-frie» skoler, gå mot ny krigsmobiliserings-lov i Bayern og ha fullt fokus på kampanjen «fagforeninger mot opprustning!». Alle kan delta! Kontakt oss!

Til slutt gratulerer vi varmt søsterpartiene våre, som kan feire sin inntreden i EU-parlamentet. Det gjelder bl.a. Hellas kommunistparti (KKE) eller Portugals kommunistparti (PCP). De vil bruke plassene sine i parlamentet til å styrke sosiale, demokratiske krefter og fredsbevegelsen.

Tysk sosialistisk arbeider-ungdom, SDAJ, om utfallet av EU-valget i 2024: Til norsk: Per Lothar Lindtner, 14/6-24. 

Forsidebilde: Markus Spiske

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Paul Craig Roberts:

Vesten har mistet grepet på virkeligheten.

Forrige innlegg

Det er selvsagt «vaksinene» som har skylden:

Turbokreft øker raskt hos unge – og leger og presse gir covid skylden, ikke covid-vaksinene.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.