POSTED IN Midt-Østen, NATO

Tyrkia tar klar stilling til Gaza-krigen.

Som viktig Nato-land truer dette Natos eksistens.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det som gjør denne meldingen spesielt interessant er at Tyrkia er Natos viktigste land i Europa. Det forteller indirekte om en grunnleggende splittelse innad i organisasjonen som stadig tydeligere trer fram. Våre medier og politikere later som om de ikke ser dette – de overser forholdet – men det kan ikke vare særlig lenge.

Dermed er det på plass å diskutere Nato hensikt, rolle og Norges tilknytning til organisasjonen enten en vil eller ikke. For Tyrkias rolle vil tvinge oss til det enten vi liker det eller ikke. Nato er en synkende skute.

Knut Lindtner
redaktør

Tyrkias president Erdogan advarer Israel: -Vi kommer uventet om natten.

Underforstått militær trussel fra den tyrkiske presidenten mot Israel.

Av Swebbtv.
Krigen mellom Israel og Hamas skaper en stadig mer spent situasjon i den bredere Midtøsten-regionen, og risikoen for eskalering øker. I tillegg til iranske proxy-miltære styrker som Hizbollah, som fullt kan gripe inn militært, er det også en underforstått trussel mot Israel fra Tyrkias president Recep Erdogan.

– Vi kommer uventet om natten, sa den tyrkiske presidenten under en tale under et massemøte. Etter dette sang folkemengden at de ønsket å se tyrkisk militære styrker utplassert til Gaza, til støtte for Hamas.

Da svarte den tyrkiske presidenten tilhørerne at landet burde fortsette på den veien de har lagt opp. Han anklaget staten Israel for å ha begått krigsforbrytelser. Den tyrkiske presidenten har også tidligere gjort det klart at Tyrkia ikke ser på Hamas som en terrorgruppe, ifølge Reuters.

Israel har meldt at de vil foreta en gjennomgang av forholdet til Tyrkia og har tilbakekalt diplomater fra Tyrkia, ifølge Times of Israel.

Hvordan Israel skal kunne overleve i Midt-Østen bare omgitt av fiender er vanskelig å forstå. Hvis de ikke gjør seg elsket av sine naboer sitter de på et tapsprosjekt.

Tidligere har det også blitt fremsatt trusler fra Iran. Den iranske utenriksministeren, Hossein Amir-Abdollahian, kalte Israel en terrorstat under en tale i FNs generalforsamling, og sa at den palestinske befolkningen i Gaza har rett til selvforsvar. Han antydet videre at USA, som har utplassert en hangarskipskampgruppe og andre militære enheter til regionen til støtte for Israel, kan utløse en storkrig i regionen.

– Til den amerikanske administrasjonen, som organiserer folkemordet i Palestina: Vi godtar ikke en utvidelse av krigen i regionen, men krigen vil komme hvis folkemordet i Palestina fortsetter og USA ikke vil unnslippe, sa Amir-Abdollahian i sin tale. Han har også tidligere uttrykt trusler mot Israel om at en bakkeinvasjon av Gaza vil gi et militært svar fra Iran, dette ifølge Al-Jazeera.

Iranske proxy-styrker i Midtøsten er også mistenkt for å ha utført angrep mot amerikanske enheter stasjonert i Irak og Syria, også angrep mot marine enheter har også blitt gjennomført – som rapportert av flere amerikanske medier. USA har slått tilbake militært mot forskjellige iransk-støttede grupper i regionen.

Grensekampene mellom Irans proxy-styrke Hizbollah, som er en av verdens sterkeste ikke-statlige militære styrker og den israelske hæren fortsetter også – ifølge flere ulike mil (militær)-bloggere som følger konflikten tett. Imidlertid har ingen fullskala militæroperasjon ennå blitt gjennomført av noen av sidene.

Ifølge mil-bloggeren Binkov kan Iran gjennomføre visse mer eller mindre omfattende militære intervensjoner i regionen, men ingen av disse vurderes av ham til å være i stand til å skade Israel alvorlig.

Mange bekymrer seg imidlertid for at krigen i regionen raskt kan utløse dominoeffekter der flere stater trekkes inn i krigen, noe som kan utløse en storkrig i regionen da USA mest sannsynlig vil stå helhjertet bak Israel i en slik situasjon. Samtidig står den nest sterkeste militærmakten innen NATO, Tyrkia, på Hamas’ side i krigen mot Israel. Flere andre NATO-land stemte også for en umiddelbar våpenhvile i krigen, som utløste sinne fra Israel. Konflikten splitter for tidligere allierte i forskjellige leire.

Fra Swebbtv, publisert 29 oktober 2023.
Oversatt fra svensk av Northern Light. Linker og video i orginalartikkelen.
Orginalartikkel: Underförstått militärt hot från Turkiets president mot Israel.

Redaksjonen har lagt til bilde m/kommentarer.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Israel som nabo? De kunne ikke gjøre det verre for seg selv enn de gjør. Bøll med Tyrkia hvis dere vil, jøder, og lykke til! Israels representant i FN sin adferd sjokkerte verden; nå har «guds utvalgte» vist sitt sanne ansikt skamløst og larmende. Jødehat? Vel, hvordan går det an å like sånne overgripere som oser så inderlig av hat selv og mener det er deres gudegitte rett?
  I det minste stemte Norge FOR våpenhvile i motsetning til visse andre; det var da enda noe: Ille nok at «vi» har heiet på Zelensky og hakekorsgjengen hans helt ukritisk.
  Hvis jeg var israeler med et pass i et annet land ville jeg kommet meg ut derfra snarest og skjule min jødiske herkomst så godt som mulig. Hvis de nettopp nå oppholder seg i «det hellige land» håper jeg mine israelske venner og kjente fra min tid i India gjør nettopp det; løp for livet! Forhåpentligvis tillates for stridsdyktige israelere å forlate landet, jeg vet ikke. Ironien er maksimal i likheten til Tyskland under Hitler: en skremmende oppslutning om en «Lebensraum in Osten»- mentalitet; de forskrudde, og i dette tilfelle RELIGIØSE, forestillinger om egen rett til å underkaste «Untermenschen» og holde dem som slaver; «Gott mit uns»-mentalitet og stormannsgalskap.

  Svar
  • Du skal se Kissinger får rett i sin spådom om at snart vil der ikke være noe mer Israel; helt selvforskyldt i så fall.

   Svar
 • En jødisk-ortodoks deler sitt syn på ikke-jøder:

  https://bitchute.com/video/ZrJU6kixglnx/

  At de diskrimineres, stakkars, kan kanskje ha litt med dem selv å gjøre.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Vet vi hvem det er eller bare tror vi det?

Hvem styrer verden?

Forrige innlegg

Det store problemet for mange europeiske land:

Hva gjør vi med mange ulovlige migranter som ikke kan integreres?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.