POSTED IN Syria, Tyrkia

Tyrkia forlater stadig nye obsevasjonsposter i Syria.

Langsomt overtar Syria kontrollen.

0
Print Friendly, PDF & Email

At den syriske hæren overtar stadig flere tyrkiske observasjonsposter som Tyrkia har etablert inne i landet er et positivt tegn. Men fortsatt gjenstår store områder både i nord og øst som Tyrkia fortsatt kontrollerer.

Men her er flere som opererer ulovlig innad i landet, bl.a. USA som holder sine egne kurdiske styrker under armene for å blokkere for en normalisering av landet. De stjeler samtidig av Syrias olje som de benytter som inntektskilde for den ulovlige virksomheten sin.

Hvem gir Israel rett til å bombe nabolandene sine?

Og Israel bomber landet slik det passer dem med begrunnelsen om at det befinner seg iranske styrker i landet. Gir en slik praksis f.eks. Russland rett til å bombe i Norge fordi det finnes USA-tropper her i landet siden den norske regjeringen ikke fordømmer denne virksomheten?

Slik verden er i dag kan en slik situasjon tenkes og den norske regjeringen legger opp til dette ved ikke fordømme Israel for deres folkerettstridige handlinger. Men vi følger nå som før minste motstands vei. Vi støtter våre «venner» og forstår deres forbrytelser, men fordømmer våre «fiender» når våre venner krever det av oss.

Prinsipper er bare til heft og til bruk i festtaler.

Knut Lindtner

Den syriske hæren inntar militærpost etter at de siste tyrkiske troppene trakk seg.

BEIRUT, LEBANON (16:40 PM) – Torsdag gikk den syriske arabiske hæren (SAA) inn i det tyrkiske observasjonsposten ved Al-Kurani-fabrikken, som ligger på Aleppo-Damaskus International Highway.

Ifølge rapporter gikk den syriske arabiske hæren inn i OP-en (observasjonsposten) etter at det tyrkiske militæret var ferdig med å trekke seg ut fra området denne uken.

En Sputnik-feltkorrespondent i Aleppo sa at operasjonene med å demontere posten fortsatte i løpet av det siste døgnet og at til slutt trakk den siste tyrkiske troppen seg tilbake ved middagstid torsdag.

Reporteren sa at lastebilene og kjøretøyene som gikk ut var lastet med alt av utstyr og forsyninger og at også at de tyrkiske soldatene ble fraktet bort fra denne observasjonsposten i det sørvestlige Aleppo.

Lastebilene som forlot sjekkpunktet tok M-5 motorveien (Aleppo-Damaskus motorvei) satte kursen direkte mot Idlib-landsbygda.

Etter tilbaketrekningen fra Al-Kurani-punktet nær byen Al-Zurba, som ble innledet med tilbaketrekningen av de tyrkiske styrkene fra Rashideen 5 og Sheikh Aqil-anleggene, er antallet tyrkiske observasjonspunkter som er omgitt av den syriske arabiske hæren i landsbygda i Aleppo nå blitt begrenset til bare to.

Oversatt av: J Bjoerkmo

Forsidebilde: Man with a Lollipop 1938 Pablo Picasso (ES)

https://www.almasdarnews.com/article/syrian-army-officially-enters-military-post-after-last-turkish-troops-withdraw/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Professor Chossudovsky:

Uten løgn ville Nato gå i oppløsning!

Forrige innlegg

Storbritannia ut av EU uten avtale?

Fører det til krig om fisken?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.