POSTED IN Norsk politikk, USA

Tydeligere kan det nesten ikke sies. Vi er blitt en USA-delstat.

USA-soldater på Støres pressekonferanse skal understreke alvoret.

22 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Pynter Støre kontoret sitt med amerikanske soldater?

Av redaksjonen

To amerikanske soldater i uniform var det som gjorde mest inntrykk på Dagbladets Martine Aurdal under pressekonferansen ved statsministerens kontor 28. september. 

De to uniformerte amerikanerne hadde ifølge Aurdal ingen rolle under arrangementet. Aurdal selv tolket dem som en påminnelse fra statsministeren om «alvoret».

Er det normalt at statsminister Støre pynter kontoret sitt med amerikanske soldater? Vi blir aldri innkalt til statsministerens pressekonferanser, så vi vet jo ikke. For alt vi vet kan være helt normalt at utenlandske soldater holder vakt når norske regjeringsmedlemmer taler til pressen. Men vi tror det ikke.

For Dagbladets Martine Aurdal er det selvinnlysende at utenlandske soldater i uniform skal befolke statsministerens kontor. Hun så i allfall ingen grunn til å spørre statsministeren om hvorfor amerikanerne var til stede på pressekonferansen hans. Til tross for at de to amerikanerne i uniform gjorde såpass inntrykk på henne at de er det første Aurdal griper til når hun skal fortelle oss historien i Dagbladet.

Er ikke «hvorfor» lenger et naturlig spørsmål for en journalist som observerer at utenlandske soldater henger rundt på statsministerens kontor, tilsynelatende uten mål og mening? Joda, for en journalist hadde det vært naturlig å spørre. Mikrofonstativ stiller ikke spørsmål ved ting.

Statsminister Støre har de siste dagene sagt at han «har takket ja til hjelp fra allierte» etter hærverk på to ubrukte gassledninger i Østersjøen. Han har ikke bedt om hjelp. Bare takket ja. Er de to amerikanske soldatene på statsministerens kontor også alliert hjelp som Støre «har takket ja til»? An offer you can’t refuse, som amerikanerne bruker å si?

Det er selvsagt et poeng hvis to amerikanere i uniform står utstilt på statsministerens pressekonferanse. De slang ikke tilfeldigvis innom. Ingenting er tilfeldig på statsministerens pressekonferanser.

Det er heller ikke tilfeldig at de to amerikanerne er det første poenget i Martine Aurdals historie i Dagbladet. Starten på en sånn kommentar er både gjennomtenkt, prioritert og avklart med redaktøren.

Stiller Støre ut amerikanerne for å vise Putin at «tissen min er lenger enn tissen din»? Eller er det en beskjed til befolkningen om at amerikanske uniformer på norske sjefskontor er helt normalt?

Eller for ganske enkelt å stille spørsmålet Martine Aurdal og resten av våre skarpeste journalister holdt kjeft med:

Hvorfor står amerikanske soldater i uniform utstilt på statsministerens pressekonferanse i Oslo?

Hvis du vet mer enn oss, er du hjertelig velkommen til å kommentere spørsmålet.

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

22 kommentarer. Leave new

 • Dagbladets Martine Aurdal leser Støres tanker for oss, og det er at Russland har skylda, men det kan VI si høyt, om ikke Støre kan. Hun taler visst på vegne av oss. Logikk er ikke nødvendig for vi vet hvem det var, saken er klar, alle er enige, ifølge Martine Aurdal. To amerikanske soldater i rommet er helt vanlig. Ny normal. Var de bevæpnet? Støre er i de beste hender.
  Et helt utrolig løgnaktig skuespill fra ende til annen. Du kan ikke dikte det opp, som amerikanerne sier.

  Svar
 • Nå kan vi lese i teknisk ukeblad at Forsvaret har kasta ut sivile småfly fra Rygge flyplass fra 3. Oktober på grunn av «økt militær aktivitet». Forsvaret har ikke meldt at det skal foregå noen øvelse på Rygge.

  TU melder også at amerikanerne utplasserte jagerflyet F22 Raptor på Ørlandet allerede tidlig i september. Hva som skjer på de amerikanske basene i Nord-Norge sier ikke TU noe om.
  Vi vet altså at amerikanske soldater har inntatt Ørland flystasjon, statsministerens kontor og trolig invaderer Rygge flystasjon til uka.

  Det går i allfall fredelig for seg. Det skal de ha.

  Svar
 • Hvilket Narrespill det hele !
  Støre og Norge er nok satt under administrasjon av USA og vi kan anse dette som et gedigent narrespill på barnehagenivå !

  Denne sprengingen av NS1 og NS2 har mange aspekter og at den er utført direkte av USA eller at de har vært medvirkende er det ingen tvil om !
  Hvorfor Russerne ikke sprengte den nye gassrørledningen mellom Norge og Polen kan vi vel stille oss et spørsmål om, – men jeg tror nok vi alle vet hvorfor

  Norge har mer og mer utviklet seg til en Vasallstat under USA og det vil vi erfare mer og mer !
  Siste gang vi opplevde dette var når vi ble okkupert av det Nasjonalsosialistiske Tyskland !
  Jeg ser ingen forskjell – De lovte oss at de skulle komme tilbake, om enn i en annen form !

  Vi må innse at hvis det skulle komme til en direkte konfrontasjon mellom USA og Russland vil Norge være den ultimate slagmarken enten vi liker å innse det eller ikke !

  For Nordmenn som ikke har fått hjernen ødelagt av Cov. vax – injeksjoner, – bruk hodet og Protester!

  God Helg !

  Svar
  • For de som ikke har fattet det hele når det gjelder denne konflikten mellom Russland og Ukraina !

   Hvis dette ikke tar slutt med det førte er det faktisk Norge vi bør være bekymret for !
   Slutt å send våpen til Ukraina, – disse kan vi selv få bruk for i en langvarig utvidet konflikt !
   (Men dessverre, – jeg tror faktisk vi ikke vil få muligheten til å bruke disse !)

   Svar
 • Norge er lydige overfor USAs vasallstat, særlig med svake Støre der, det sendes våpen og det produseres våpen, på basene gjelder amerikansk lov, soldater trenes i Norge, i det store og det hele noe Russland kunne vurdere som trussel og bombe.
  Fredsprisen i år til Zelensky, hvorfor ikke, Obama fikk; den tapre, lille krigeren for demokrati og suverenitet i naziststaten må hedres. På storskjerm. Med den pene kona ved sin side.
  Skal tro hva Putins folk finner i de overtatte områdene: biolab, narkolab, menneskehandel, baby-handel, organsalg, f.eks.? Noe som kan brukes mot familien Biden? Håper det.

  Svar
 • Northern Light.
  2 oktober 2022 14:00

  Det burde være et varsel om at noe er galt for befolkningen, når landets statsminister velger å ha amerikanske soldater ved sin side og ikke norske, under et møte med pressen på sitt kontor. Når statsministeren velger å ha soldater tilstede under møter med pressen, burde det bety at Norge er satt i høyeste beredskap, men hva slags signaleffekt har det at han velger å vise det med amerikanske soldater på statsministerens kontor, Norges motsvarighet til The Oval Office i det Hvite Hus?

  Har vi ikke norske soldater igjen, er Norges forsvar nå så integrerte i USAs krigsmaskin NATO, at kanskje det var Norske soldater, men i amerikanske uniformer, siden vi uformelt er blitt USAs 51 stat? Vi er jo blitt uformelt medlem av EU, og skal besørge EUs behov for energi, som energiministeren sa rett ut, så hvorfor kan ikke like godt norske soldater bruke amerikanske uniformer?

  Det blir mange spørsmål av Statsministerens valg av militært nærvær på sitt kontor. Kanskje Statsministerens livvakter er syke av bivirkninger av covid-«vaksinene», så amerikanske soldater måtte tilkalles? Eller skal Statsministernes livvakter nå også byttes ut med Secret Service bodyguards? Like greit, når deler av Norge nå blir amerikanske baser hvor amerikansk lov gjelder, og ikke Norsk lov.

  Intet europeisk land har hatt så stor prosentvis emigrasjon til USA som Norge, de fleste nordmenn har slekt i USA. Med Marshall hjelpen kom også amerikansk kultur til Norge, og nordmenn lar latt seg assimilere, og dagens generasjon snakker Norsk/US-engelsk, mange yngre snakker US-engelsk helt uten aksent. Norge er et godt eksempel på et land som har blitt en del av USA på en nesten umerkelig måte, og uten at de fleste har hatt noe i mot det.

  Noe som kan bli en dyr lærepenge. Akkurat som haukene og de neokonservative i Washington, det betyr det samme, bryr seg noe om nordmenn i krigen de forbereder mot Russland, også fra Norsk jord. Som forhåndslagringen av angrepskrigsvåpen-materiell og amerikanske militærbaser og flybaser her. F-35 flyet, 52 fremskutte amerikanske kampfly på Norsk jord, som kan bestykkes med B61-12 atombomben, betalt av det norske statsbudsjettet. Innkjøpt på Washingtons DCs ønske/ordre av deres norske administrasjon.

  Langsomt har Norge blitt omgjort til et skytefelt og forberedt til en slagmark. USA klarte å tvinge Russland til en intervensjon i Ukraina. Klarer USA å provosere frem en militær reaksjon fra Russland, med en provokasjon fra Norsk jord, som for eksempel ved å bringe B61-12 atombomben til en av de fire USA basene hvor norsk lov ikke gjelder, har vi en omvendt Cuba-krise på Norsk jord, og denne gang vil Russland ikke vike.

  Bestykkes en F-35 med B61-12 bomber, og tar av fra en flyplass i Norge og beveger seg mot Russland, da vil det ikke hjelpe at Erik Solheim på -70 tallet erklærte at Norge er en atomvåpenfri sone. Det russiske gjengjeldelsesangrepet blir nådeløst. Det blir straffen for en politisk bevisstløs befolkning, så opptatt at materielt forbruk, at de ikke har lagt merke til at vår politiske ledelse ikke representerer det norske folk og lands interesser, men den globale storkapitalens nye verdensordning, og i den sammenhengen er Norge bare en bonde på det geopolitiske sjakkbrettet.

  Svar
  • «Det burde være et varsel om at noe er galt for befolkningen, når landets statsminister velger å ha amerikanske soldater ved sin side og ikke norske, under et møte med pressen på sitt kontor.»

   Ja, når befolkningen ikke reagerer. – Mulig de gjør, og skriver det bak øret?
   Men rarere er det: Hva er det Støre vil signalisere med dette underlige stuntet? – Eller er han satt under administrasjon? – Som media tydeligvis er, siden det ikke lages store oppslag .

   Svar
 • Den «gamle verden» ble knust denne uken ! Den ble kynisk blåst til helvete av noen som mente dette ville fremme agendaen deres mest ! (Og jeg tror de fleste har en anelse om hvem dette er)

  Handlingen med å vandalisere et stort stykke fysisk infrastruktur rettet mot sivilbefolkninger, er ikke enestående i historien, men det signaliserer at alt vi trodde vi visste om gjeldende spilleregler er feil !

  I juni på Ron Paul Instituttet og-konferansen om utenrikspolitikk ble spillet geopolitikk beskrevet som et syv-spillers spill i det gamle kinesiske spillet, Go.

  I dette spillet ble det fastslått at vi har nå nådd et vendepunkt hvor noen fraksjoner samles og andre splitter seg. Fraksjonen som ikke er villig til å gå med på kompromisser vedrørende fremtiden er den farligste ved bordet.
  (Husk Ringenes herre)

  konklusjon var at de som tror de har rett til å styre denne verden vil snu spillebrettet.
  De vil endre spillereglene uten anger eller uten påvirkning av advarsler, eller andre presserende situasjoner i verden som vil ha katastrofale følger av disse nye spillereglene, – Nei – De er fullstendig likegyldige til skadene og ettervirkningene av deres handlinger. For slike «mennesker» , vi kan godt kalle dem Orker, elsker kaoset de skaper fremfor det å tape eller innrømme feilsteg.
  Vi fikk den første anelse om dette da Vesten ikke bare fryste Russlands valutareserver, men tok dem.

  Nå har det dessverre utviklet seg dit hen at undersjøiske eiendeler i internasjonalt farvann er fair game. Den «gode» nyheten er at denne vendingen av spillebrettet «kun» var et par gassrørledninger.
  (Katastrofalt nok for dem det gjelder) Men Potensialet er fortsatt tilstede for at noe langt mer utenkelig og skremmende kan skje og at det ikke er av bordet !

  I umiddelbar etterkant av denne terrorhandlingen ble det fremlagt klare bevis for at rørledningene ble sprengt, og det har kommet frem teorier om hvem som gjorde det. Dessverre kan det konstrueres argumenter for at nesten alle spillere i dette «Spillet» kan ha gjort dette, men jeg har en ganske klar formening om hvem! .

  Vi kan utelukke de mest idiotiske teoriene, som at russerne sprengte rørledningene selv.
  Hvorfor sprenge et aktivum som bokstavelig talt innehar en meget stor innflytelse på dette spesielle spillebrettet når man kan gjøre det Putin allerede har gjort, stenge kranene?

  Opprinnelses tekst
  Tom Luongo
  Fritt oversatt og tolket av Synn(med noen betraktninger )

  Tom Luongo
  Utgiver av Gold Goats n Guns. Drøftinger om geopolitikk, – markeder og geiter..
  The Curious Whodunit of Nordstreams 1 and 2

  Oppsøk gjerne siden – Den gir etter min mening en meget god analyse av hva vi står ovenfor !

  God Natt

  Svar
  • Grunnet frykten for inntrengning av russiske Ubåter i farvannet rundt Bornholm er dette området proppet med sensorer, noe som vil gjøre det umulig for russere å tumle rundt i dette området uten å vekke oppsikt..

   Tror vi heller må satse på at Greta Thunberg er ansvarlig for dette !
   Håper Jens Stoltenberg og den Norske Marine er oppdatert vedrørende dette !

   Sov søtt lille Norge og trekk Nisselua litt lenger ned i natt ! 😉

   Svar
 • Hans Olav Hellesøe
  3 oktober 2022 10:33

  Det er flere som har oppdaget Støre sin unnvikende atferd når det gjelder trøbbel i vente. Når han predikerer at det oljebedriftene som må stå ansvarlig for sikkerheten i Nordsjøen, det sier det meste i en slik situasjon vi er i. Måtte de som har noe å bidra med være synlig rundt vår beslutningsvegrede leder.

  Svar
  • «…rundt vår beslutningsvegrede leder.»

   Kortere og mer konsist er vel ordet FEIG.
   – som også kan brukes om Ap- kameraten Stoltenberg.
   ( Og trojanske hester er de tydeligvis begge. )

   Svar
 • Dette er den største hemmeligheten noensinne regjering og storting skjuler fra befolkningen, Norge er okkupert av USA og landet satt under adminstrasjon. Alt vi nå ser av politisk virksomhet, strømpriser, olje/gass og arbeid med statsbudsjett er et avtalt teater der media deltar.

  Svar
 • Det er merkelig at ingen fikk med seg at Störe og Gram noen dager för Störe viser seg med de amerikanske soldatene,var på besök ombord på hangarsipet Gerald Ford.
  Det er merkelig at ingen fikk med seg at Magdalena Andersson ble tatt om bord på hangarskipet KearSarge.
  Det er merkelig at ingen ser noen sammenhenger.Det er amerikanere overalt nå og spesielt mye trafikk i östersjöen.
  Gassledningene som ble «sprengt»er först nå mulig å inspisere,men teoriene har haglet.Med tanke på at det hittil har tatt 28 år å få vite hva som skjedde med MS Estonia tror jeg vi får vente litt för vi får svar på noe söm helst,Abolisjonsretten skal settes i bruk og da blir det mye rart vi sikkert får lese.

  Svar
  • ‘Den svenska marinen hade fartyg precis i de aktuella områdena dagarna före sabotaget mot gasledningarna Nord stream 1 och 2, rapporterar Dagens Nyheter. Men Försvarsmakten vill inte berätta vad fartygen gjorde på platsen.
   Den svenska marinens fartyg fanns i området under torsdag till lördag, och natten till måndagen skedde de uppmärksammade explosionerna.
   DN har använt en kommersiell tjänst för att spåra rörelserna, som bygger på signaler från så kallade AIS-sändare på fartygen. Dessa sändare visar var fartygen befinner sig, men kan stängas av vid behov.
   Enligt tidningen befann sig fartygen på torsdagen just vid den nordliga plats där tre gasläckor senare upptäcktes. Även på fredagen var man i området.
   Därefter tycks AIS-sändningen ha stängts av, men när den var på igen befann sig fartygen istället vid det sydliga området där ytterligare en gasläcka sedan upptäcktes. Sedan återvände de till det norra område med tre senare gasläckor.
   Natten till måndagen, så gasledningarna sprängdes, gick det inte att se om fartygen var på plats med hjälp av AIS-systemet, enligt DN.’

   friatider.se/svenska-fartyg-pa-plats-fore-explosionerna

   Svar
   • Tenk om det ikke er foretatt noen sprengning,tenk om noen har gått på en blåsning.Tenk om gassen flyter på som för ?.

   • Gassen har aldri flytt/strømmet i de rørene. Tyskland hadde ikke ‘ ferdiggodkjent’, dvs. trenerte så lenge de greide.
    Rørene var bare fyllt med gass av korrosjonsgrunner.

 • Torfinn Slettebø
  4 oktober 2022 9:37

  Det må snart demra for folk at Nato er ei eineståande konflikt- og krigsmaskin. Di meir me involverer oss i Nato, di meir utrygt lever me. Ut av Nato no!

  Både Støre og forsvarssjef Kristoffersen vert bleikare og bleikare om nebben for kvar dag som går. Med god grunn.

  Den vestlege sabotasjen av NS1 og NS2 er ei opptrapping av krigen mot Russland som i det minste gjer livet utrygt for norske olje- og gass-arbeidarar. I verste fall utløyser handlinga apokalypse.

  Svar
 • Steigan letter på slöret,Sverige er nok ikke så uskyldig.Hvordan er det med ekspertisen i kommentarfeltet på Derimot ?.

  Svar
 • Tony Blinken :
  «Sist tirsdag var den største industrielle terrorhandlingen i våre liv, – en forvirrende forbrytelse »
  Men på fredag hadde den samme begivenheten blitt :
  «En enorm mulighet, – faktisk en enorm strategisk mulighet for årene som kommer og det er en bra ting»

  En bra mulighet for hvem tror du ? 😉
  Langt på vei en innrømmelse !
  Sannsynligvis den klareste innrømmelsen vi noen gang kommer til å få !

  Den pensjonerte oberst Douglas Macgregor i den amerikanske hæren, – som var tidligere Pentagon-rådgiver, hevdet at USA mest sannsynlig er den statlige aktøren som saboterte Nord Stream-rørledningene. Ved å gjøre det har USA isolert Tyskland og sørget for at de har en kald og mørk vinter !

  Var dette en del av den Kalde mørke vinteren Globalistene har snakket om ?

  God Kveld

  Svar
 • Ser vi hva følgende link opplyser http://Arbejderen.dk/udland/norsk-rigsadvokat kan vi indirekte konkludere med at våre folkevalgte har forrædet sitt folk og latt USA okkupere vårt land, uten at et skudd er avfyrt eller noen krig er erklært. Og norsk msm spiller på lag med «Judas»

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Viktig bok :

Å miste det militære overtaket.

Forrige innlegg

Moon of Alabama:

Er det også en polsk rev i hønsegården?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.