POSTED IN Covid-19

Tut og kjør!

En tredje vaksinedose?

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Vaksinegambling

Med befolkningen som innsats

Av Askeladden

Flere land har allerede begynt å sette tredje vaksinedose. Mange teller på knappene om de skal følge etter, inkludert Norge. Andre er allerede i gang med å blande og mikse vaksiner, fordi noen har ment at det kanskje kan være lurt å prøve det også. 

Felles for hele suppa er at ingen myndigheter lenger har peiling på hva det er de holder på med. Nå blir det skutt i blinde med kanon i kampen for å få omsatt flest mulig vaksinedoser.

man in black jacket holding black rifle
Skytes det i blinde nå med folkehelsa som innsats?

Vaksineleverandørene, med Pfizer i spissen, har i månedsvis vært harde pådrivere for å få helsemyndigheter over hele verden til å sette en tredje vaksinedose. En såkalt booster. Ifølge en artikkel i det vitenskapelige tidsskriftet Nature, er det bare noen få upubliserte studier uten bekreftede konklusjoner som ligger til grunn for gamblingen som nå foregår.

– I mangel av en pålitelig årsakssammenheng i vaksinebeskyttelsen, leter forskere etter tegn på avtagende immunitet i innsamla data fra land som har avanserte vaksinasjonsprogrammer. Blir mennesker som ble vaksinert tidlig oftere smittet enn de som ble vaksinert mer nylig? Å trekke klare konklusjoner fra slike data er risikabelt. Dette er gambling, sier Dvir Aran, biomedisinsk dataekspert ved Technion – Israel Institute of Technology i Haifa til Nature.

Spillet er i gang og innsatsen ligger på bordet: Helsa til hele befolkningen. Sikkerheten ved å sette en tredje vaksinedose er ikke vurdert. Det er ikke en gang nevnt i diskusjonen. Ingen døde da sprøyta ble satt og det ser ut som det kanskje kan gi flere antistoffer, lyder rapportene samstemt. Om disse antistoffene virker mot delta-varianten, det er ikke testet.

Forskerne som er intervjuet i Nature er mest opptatt av at det ikke finnes fnugg av bevis for at en tredje vaksinedose i det hele tatt vil ha noen virkning mot covid-19. Ingen kan slå fast om det er svakere immunitet eller den muterte delta-varianten som er årsak til at vaksinerte blir smitta oftere.

Det er ifølge Nature tre vitenskapelige studier som blir brukt som vitenskapelig grunnlag for avgjørelsen om å rulle ut den tredje vaksinedosen (1,2,3). Ingen av de tre studiene er verken fagfellevurdert eller publisert. Siden studiene ikke er gyldige enda, er de merket med teksten:

«Denne artikkelen er et fortrykk og har ikke blitt fagfellevurdert. Studien rapporterer om ny medisinsk forskning som ennå ikke er evaluert, og som derfor ikke bør brukes til å veilede klinisk praksis.»

person in red sweater holding babys hand
Det som i utgangspunktet skulle være en felles dugnad for å kvitte oss med et problem er blitt til et kontinuerlig mareritt.

Den to første studiene omfatter hhv. 216 og 340 sykepleiere og den tredje omfatter 663 tilfeldig utvalgte over 55 år. Med dette grunnlaget satser myndighetene i mange land befolkningens helse og velferd i et desperat fullskalaforsøk for å finne ut om en tredje vaksinedose kanskje kan hjelpe mot et eller annet.

Ingen studier har testet om en tredje vaksinedose vil skape bedre immunitet mot delta-varianten. Tut og kjør, vi tester mens vi vaksinerer. Det er ikke vanskelig å finne forventningsfulle forsøkskaniner.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

  • Future of life- Salomon Michel kom ut tidlig på 80-tallet. Boka er sjølvsagt vanskelig å oppdrive idag.
    I korthet handler boka om hvordan man kan få saueflokken til å gå frivillig på slakterhuset.

    Svar
  • Fascisme, skrev Mussolini i sitt manifest av 1935, er når stat og nasjonalt basert konsern går sammen til nasjonens beste og begge tjener på det. Neofascisme av 2021, det er når stat og internasjonalt konsern samarbeider slik at konsernet tjener på det. Bernie Sanders sa det litt annerledes i sitt foredrag på George Washington universitetet i juni 2019, at «vi er alle sosialister nå» og la til at det er en underlig sosialisme når staten nasjonaliserer private tap og privatiserer profitt.

    At ikke venstresiden har forstått at dagens vaksinemotstand er antifascisme er uforståelig, men også sosialistene har fått sitt neo-. Neososialisme, det er jo sosialismen som Bernie Sanders snakket om, der staten driver inn folkets pengene til bruk i offentlig sløsing som går til privat profitt, samtidig som konsernenes tap dekkes via tvangstiltak finansiert av folket, altså offentlige støtteordninger. Hva annet er indirekte og direkte tvangsvaksinering enn neofascisme når den sikrer profitt, sikrer avhengighet, slik sikrer lojalitet og gjør det på slik måte at folket beviselig ikke tjener et dugg?

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Nederlaget i Afghanistan var verre enn Saigon 1975.

Det var ikke bare et militært nederlag, men et kulturelt.

Forrige innlegg

Sovjetunionen forlot Afghanistan i 1989. Regjeringen overlevde i tre år etterpå.

USA forlot landet i 2021. Regjeringen overlevde i 3 dager.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.