POSTED IN Krig-fred, Ukraina

Tusenvis av ukrainske ungdommer ofres for en politisk begrunnelse:

Nato-toppmøtet trenger fremgang på bakken for nye krigsbevilgninger.

0
Print Friendly, PDF & Email

Alt dreier seg nå om Natos toppmøte i Vilnius. Den såkalte offensiven dreier seg om det. Uten fremgang på bakken blir det vanskelig å argumentere for mere våpen til Ukraina. De vestlige våpenlagrene er dessuten tømt. Hvor skal de hente våpnene fra?

Det er bare tragisk det som skjer. Tusenvis ungdommer fra Ukraina ofres for at rustningsindustrien (særlig i USA, men f.eks. også i Norge) skal få nye kontrakter. Men de russiske forsvarsinretningene er så sterke at vi får et blodbad uten militær fremgang. Og det er militær framgang en må ha for at politikerne skal kunne argumentere for en forlengelse av krigen.

Betraktet utenfra er Nato-møtet i Vilnius om en uke i ferd med å bli et «horror»- show eller en forsamling av representater i et skrekk-kabinett. De vil ha mere krig men trenger en begrunnelse for nye bevilgninger. Derfor ofres ungdommer fra Ukraina i tusentall.

Knut Lindtner
Redaktør

Ukraina  greier ikke å bryte gjennom vårt forsvar – sier tsjetsjensk kommandant.

Apty Alaudinov gir oss en rapport om Kievs offensiv etter nesten en måned.

Apty Alaudinov

Ukrainas mye oppskrytte motangrep har ikke vært i stand til å bryte gjennom noen av de russiske forsvarslinjene. Men Kiev fortsetter å sende sine menn inn i døden.

Dette forteller den tsjetsjenske kommandanten for spesialstyrken ‘Akhmat’, Apty Alauudinov til  Russia 1 TV på  torsdag.

«Bildet vi ser er av fienden som har nådd fram til vårt forsvars førstelinje. Men de greier ikke å passere den. Vi advarte dem om det. I virkeligheten har de verken styrker eller ressurser, tross all opprustning. De greier ikke å bryte gjennom våre tre posisjoner», sa Alaudiniov i kveldens 50-minutters kvelds-show.

«La dem bare fortsette å sløse (med mannskapet sitt), slik de har planlagt. Til siste ukrainer. 

De gjør bare tingene verre for seg selv. Det realistiske resultatet, som jeg alltid har sagt, vil forbli det samme.

Vi kommer garantert til å vinne denne kampen», sa han.

Senere. på Telegram, gjentok Alaudinov at de ukrainske styrkene  «ikke har greid å passere vårt forvars førstelinje på noen sektor». Mens Kievs styrker «midlertidig har okkupert» noen flekker av land her og der, «utgjør ingen av deres posisjoner noen strategisk trussel», fortsetter han.

Alaudinov viser også opptak av det lille ukrainske nærværet ved den ødelagte Antonovsky-broen i Kherson. Han kaller det et Pr-stunt uten noen slags militær betydning – men det krever store tap fordi de russiske styrkene «systematisk ødelegger dem».

Den ukrainske offensiven som egentlig skulle begynt i vår, ble satt i gang den 4. juni på den sørlige fronten. Kiev hadde håpet på en seier på slagmarken før toppmøtet i NATO i Vilnius den 11. juli. Flere av angrepsstyrken har havnet i mine-felt, helikopterangrep, infanteri i skyttergraver, og tanks.

Russlands president Vladimir Putin har beskrevet Kievs tap som  «katastrofale», ti ganger større enn Moskvas tap. Etter tre uker med harde kamper har Kievs styrker hatt et tap på bortimot 13 000 mann. De har tapt hundrevis av tanks og andre pansrede kjøretøy. Mye av dette har vært forsyninger fra Vesten.

Aleksej Danilov, sjefen for Ukrainas National Security and Defense Council, innrømmet på onsdag at kampene har vært «hardt arbeid», og ba Vesten være tålmodige. Ukrainas president Volodymyr Zelensky innrømmer at troppen har møtt «svært hard motstand» på bakken. 

I mellomtiden har forsvarsminister Aleksej Reznikov prøvd å presentere angrepene som «forberedende operasjoner», og ikke selve mot-offensiven.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.rt.com/russia/578932-akhmat-alaudinov-ukraine-offensive/

Forsidebilde: Lexica1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 285 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Testet D-vitamintilskudd til ansatte i et USA-sykehus.

Sykefraværet ble halvert, men i Norge lar vi de ansatte hangle.

Previous Post

Intervju av norsk Russland-ekspert om bakgrunnen for hendelsen.

Kuppforsøket i Russland.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.