POSTED IN Demokrati, USA

Tucker Carlson:

Jeg ble advart om at jeg kunne bli arrestert i USA hvis jeg stilte feil spørsmål til Putin.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det som avsløres her i dette intervjuet er noe som har vært klart for meg i mange år. USA er i dag nærheten av å være en fullstendig totalitær stat. Men en slik oppfatning er jeg naturligvis på siden av enhver diskusjon i Norge av USAs faktiske karakter. De fleste i Norge oppfatter landet som er demokrati hvor frihet og menneskeretter er satt i høysetet.

Slik forestiller mange i Norge seg USA. Med Biden og Trump som de eneste mulige presidentkandidatene får mange i Norge problemer i dag med denne glansbilde-illustrasjonen.

Det tar tid før folk begynner å forstå situasjonen Norge er plassert i, men det demrer gradvis for stadig flere. Vår nærmeste allierte nærmer seg en tilstand hvor begreper som demokrati og frihet som betegnelser for USA er svært langt unna virkeligheten.

Tucker Carlson fikk en grundig oppdatering om hvordan verden faktisk ser ut i forbindelse med reisen til Moskva, noe han forteller om under.

Knut Lindtner
Redaktør

Tucker Carlson kommer mer sjokkerende avsløringer om Moskva-besøket.

Journalisten påstår at USA spionerte på han da han prøvde å få til et intervju med Edward Snowden.

Tucker Carlson sa på tirsdag at spioner fra USA hadde overvåket han mens han var i Russland tidligere denne månedene. Disse hadde lekket til en «vennligsinnet» nyhetskanal at han hadde møtt Edward Snowden.

Dette til tross for at den amerikanske journalisten påstår  at han prøvde å holde møtet med NSA-varsleren hemmelig. Carlson dro til Russland for å intervjue president Vladimir Putin. I løpet av hans åtte dager i Moskva, møtte han også Snowden – og USA-spioner fant ut av det, fortalte han kringkastingsmannen Lex Fridman under en tre timer lang samtale.

«Jeg  ble forpurret i mine  planer om å intervjue Putin i 2021, og jeg fikk bekreftelse på at jeg ble intenst overvåket av USAs regjering», fortalte Carlson til Fridman.

Og han fikk bekreftelse på at han ble like mye overvåket før denne Moskva-turen.

«Men med det samme jeg var der ville jeg naturligvis se Snowden, som jeg beundrer».Snowden aksepterte angivelig Carlson invitasjon om å spise middag på Four Seasons hotell. Men han ville ikke bli intervjuet, heller ikke bli fotografert.

Edward Snowden regnes som forræder av regjeringen i USA. Han avslørte USAs totale overvåkning av all global signaltrfikk (data, mobil osv) – også av USAs allierte gjennom «5 eyes-systemet.» Har bor på hemmelig adresse i Russland og hadde først asyl i Russland, men nå russisk statsborgerskap.

Han sa det beste ville være ikke å fortelle om det det til noen.

«Jeg fortalte det ikke til noen», fortalte Carlson til Fridman. Men opplysninger om møtet lekket likevel ut. Det er Semafor som styrer denne saken. 

«Det er rykter som råder her – informasjon som de får fra USAs etterretningsbyråer. De lekker mot meg, de bruker mine penger, mitt navn, og det i et angivelig fritt land. De kjører denne saken, og forteller at jeg møtte Snowden, som om det skulle være en forbrytelse eller noe».

Tucker  Carlson prøvde å få til en privat middag med Edward Snowden.

«Men jeg ble intenst overvåket av den amerikanske regjeringen».

«Når du har et media-korps som oppfører seg som om de er  ansette i statens nasjonale sikkerhets-system , da har du ikke et fritt land. Slik er det altså», legger Carlson til. Carlson sier at han ikke fryktet å bli arrestert i Russland på noe tidspunkt.

Men han ble advart av sine advokater at USA kan komme til å arrestere han, avhengig av innholdet i intervjuet med Putin.

«Jeg hadde ikke den minste bekymring for det de 8 dagene jeg var der», fortalte han til Fridman, etter at han hadde vært i Moskva. Tucker Carlson møtte Lex Fridman om morgenen etter Moskva-besøket, etter råd fra sine advokater. Det hadde naturligvis med intervjuet med Putin å gjøre.

«Deres oppriktige konklusjon var – ikke gjør dette. En hel del vil være avhengige av hvilke spørsmål du stiller Putin. Dersom det ser ut som om du har vært altfor mild mot han kan du bli arrestert når du kommer tilbake».

Før han dro til Russland hadde hans advokat-team rådet han til «ikke å gjøre dette. Mye ville avhenge av spørsmålene du stiller Putin.

«Hvis du opptrer altfor snilt mot han kan du bli arrestert når du kommer tilbake», siterte Carlson sin sjefsadvokat.

Det var da jeg spurte: ‘Du beskriver en fascist-stat? Gjør du ikke?’».

Tucker Carlson

I 2013 avslørte Snowden at NSA systematisk var aktive i massiv ulovlig spionasje mot amerikanske borgere. Han fryktet for sin egen sikkerhet og og stakk av til Hong Kong i den hensikt å komme seg til Ecuador, som ikke har noen utleveringsavtale med USA. Men han ble stanset under en mellomlanding i Moskva etter at Washington hadde kansellert passet hans. 

Det endte med at Russland innvilget han asyl, eventuelt senere statsborgerskap.

Ben Smith, en av grunnleggerne av Semafor, nyhetsbyrået som Carlson hevder  hadde USA-spioner som lekket hans middag med Snowden, er en tidligere sjefredaktør for den nå nedlagte nyhetskanalen BuzzFeed.

I 2017 publiserte Smith det notoriske «Steele Dossier», et humbug-dokument som stammet fra lekkasjer fra USA-spioner som hadde til oppgave å diskreditere den eventuelle presidentkandidaten Donald Trump.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Det er vel snart bare russerne som tror på at det er demokrati i USA, at det er ytringsfrihet, at regimet setter pris på varslere, og at alle i USA er like mye verdt. Tucker får gjøre som Edward Snowden: søke asyl i Russland. Norge har dessverre ikke politisk rom til dem.

  Svar
 • Per Lothar Lindtner
  1 mars 2024 9:12

  Som en følge av autoritær norsk «journalistikk» styrt av US/Nato, velger stadig flere å se dent originale intervjuet til Tucker Carlsson. Bare den engelske versjonen har over 18 millioner seere og snar 1 million likes så langt.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  1 mars 2024 9:36

  Norske NATO-krigarar kan pakka sekken og gjera seg klare. Gløym snakket om artikkel 5. NATO er klar for full krig mot Russland:

  https://www.newsweek.com/nato-will-drawn-war-russia-if-ukraine-loses-lloyd-austin-1874913

  Putin har fått stadfestinga på at han har hatt rett heilt sidan 2008.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  1 mars 2024 11:51

  NATO si «støtte» for å få Ukraina inn i fullt NATO-medlemskap har ikkje vore nokon suksess for det ukrainske folket so langt.

  No forsikrar NATO Georgia òg om «støtte»: https://www.nato.int/cps/en/natohq/news_222998.htm

  PS På framsida av den offisielle NATO-veven er «full-scale» brukt tre gonger.

  Svar
 • «Jeg  ble forpurret i mine  planer om å intervjue Putin i 2021, og jeg fikk bekreftelse på at jeg ble intenst overvåket av USAs regjering», fortalte Carlson til Fridman.
  Og han fikk bekreftelse på at han ble like mye overvåket før denne Moskva-turen.»

  I dagens Nrk.no ;-) :

  ‘I si årlege risikovurdering åtvarar Nasjonalt tryggingsorgan (NSM) om at rimeleg kinesisk teknologi, som nettopp videoutstyr, utgjer ein risiko.
  Dei meiner at norske verksemder som bestiller inn utstyr må vere medvitne om farane, og verne seg mot dei.’
  nrk.no/vestland/overvakingskamera-forbodne-av-usa-er-i-bruk-i-desse-norske-kommunane-1.16765078

  Altså forbudt av USA. I Norge ;-) :

  I årevis har vi blitt utsatt for:

  ‘Dette vil gi Etterretningstjenesten lov til masseinnhenting og lagring av all datakommunikasjon som krysser Norges grenser.
  Mye av det som blir fanget opp vil også være kommunikasjon mellom norske statsborgere.’
  nrk.no/norge/e-tjenesten-far-teste-omstridt-overvakningssystem_-_-en-skinnprosess-1.16095174

  ‘Dokumentene viste også at USA i samarbeid med Storbritannia lagret privat informasjon om flere milliarder mennesker uten at det var noen grunn til mistanke.
  USA var i stand til å avlytte ledere i andre land, som den tyske statsministeren Angela Merkel. Rutinemessig ble opplysninger fra private selskaper, sykehus og universiteter samlet inn. Med britisk hjelp var USA også i stand til å avlytte all trafikk som gikk gjennom undersjøiske kommunikasjonskabler.
  Det britiske hovedkvarteret for signaletterretning, GCHQ (Government Communications Headquarters), hentet inn flere millioner bilder fra webkameraer som ble brukt til å chatte på Yahoo.’
  digi.no/artikler/ti-ar-siden-snowden-viste-at-alle-kan-overvakes/532262

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Ny massakre i Gaza.

Hver konvoi med nødhjelp blir til en israelsk massakre.

Forrige innlegg

Pervertering av fakta og diskreditering av vitenskapsfolk var metoden.

At jihadister i Syria stod bak kjemiske giftangrep måtte ikke nå offentligheten.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.