POSTED IN Russland

Tucker Carlson om intervjuet:

Hva Tucker Carlsons synes var de 5 viktigste sakene fra Putin-intervjuet.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av The Viligant Fox

Jeg er ikke helt sikker på hva jeg syntes om intervjuet, sa den amerikanske journalisten Tucker Carlson kort tid etter sin to timer lange samtale med Russlands president Vladimir Putin. «Det kommer nok til å ta meg et år å bestemme meg for hva det var».

Carlson sa at «det er ingen tvil om» at Putin er smart. Han uttrykte imidlertid at den russiske presidenten «ikke er flink til å forklare seg». Ikke desto mindre kalte Carlson disse fem sakene de viktigste etter intervjuet med Putin.

#1 – Putin er «veldig såret» av å bli avvist av Vesten.
Under intervjuet delte Putin en beretning on en samtale med daværende president Bill Clinton, om muligheten for at Russland slutter seg til NATO. I følge Putin svarte Clinton først «Jeg tror det» på forslaget. Men etter å ha snakket med andre, sa han: «Det er ikke mulig».

Carlson spurte Putin om han var oppriktig når det gjaldt å bli med i NATO, og Putin presiserte at han oppriktig ønsket å vite om medlemskap var en mulighet. Han indikerte at et positivt svar fra Vesten kunne ha ført til en prosess med forsoning og, potensielt, eventuelt medlemskap i NATO. Carlson konkluderte i sine uttalelser etter intervjuet, «Det er hele poenget med NATO, antar jeg, det er å isolere Russland, og Putin er såret av dette.

#2 – «Russland er ikke en ekspansjonistisk makt.»
Carlson erklærte: «En må være en idiot for å tro at» Russland er en ekspansjonistisk makt. Hvorfor tror Carlson det? Fordi «Russland er for stort allerede. Det er den største landmassen i verden. De har bare 150 millioner mennesker». (Russland er nesten dobbelt så stort som USA i km2). Han la til: «De har mer enn nok naturressurser. De har ikke nok folk, etter deres syn. Så, ideen om at de vil ta over Polen, hvorfor vil du gjøre det? De vil bare ha sikre grenser».

#3 – Putin vil sannsynligvis ha fred i Ukraina.
Carlson: «Putin var villig til å innrømme at han vil ha en fredsavtale, og på en måte gi den bort med å bare si det høyt. Han sa det et par forskjellige ganger. Igjen, kanskje han lyver på måter jeg ikke oppfattet, men han fortsatte å si det, og jeg vet ikke hvorfor han ville si det hvis han ikke mente det».

«Faktisk,» fortsatte Carlson, «er det overveldende bevis på at det var en fredsavtale, eller en del av en fredsavtale med begynnelsen av fredssamtaler, et oppgjør av noe slag, på bordet. Men for et og et halvt år siden overbeviste tidligere statsministeren i Storbritannia, Boris Johnson, på vegne av Biden-administrasjonen, Zelensky og og den ukrainske regjeringen om ikke å gå inn i disse fredssamtalene. Jeg mener, det er på en måte et etablert faktum. Israelerne var der. De avslørte dette. Det skjedde».

#4 – Kravene til Russland om å gi fra seg Krim er vanvittige.
«Amerikanske tjenestemenn har sagt til meg og forteller en masse mennesker at en del av betingelsene må være at Russland gir opp Krim!» utbrøt Carlson. Han la til, «Krim var i russiske hender før denne krigen begynte», og advarte: «Putin ville gå til krig, atomkrig, hvis det står om Krim. Så hvis du virkelig tror at en betingelse for fred er at Putin kommer til å gi opp Krim, da er du gal!».

#5 – USAs merittliste med regimeskifte er «i beste fall tilsmusset».
«Vi er ledet av galninger,» beklaget Carlson. «Presidenten og den giftige idioten Victoria Nuland. «Å, vi skal avsette Putin sier de.» Vel, hva skjer da?» spurte Carlson. Han husket tidligere hendelser i nyere amerikansk historie, der styrtingen av utenlandske ledere ikke gikk så bra: «Hva skjedde i Libya da vi avsatte og tillot, du vet, Gaddafi å bli myrdet? Hva skjedde i Irak da vi stilte Saddam for retten? Disse landene falt fra hverandre, og de har aldri blitt gjenoppbygd igjen».

Carlson fortsatte. «I Afghanistan tok vi ut sentralregjeringen, og de kom tilbake. Det drives fortsatt av Taliban. Så vår merittliste med å slå ut lederen, noe som er veldig enkelt å gjøre, er i beste fall rufsete. Ting blir ikke alltid bedre. Og for å gjøre det mot Russland, landet med den største landmassen i verden og med det største atomarsenalet, du er på narkotika hvis du tror det er en god idé».

Fra Viligant News, publisert 9 februar 2024.
Oversatt fra engelsk. Videoer i orginalartikkelen. Oversatt av Northern Light.
Orginalartikkel: Tucker Carlson’s 5 Key Takeaways from the Putin Interview.

Forsidebilde: Wikipedia

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Northern Light.
  14 februar 2024 18:09

  Eva Vlaardingerbroek, rettsfilosof: Den beste slaven er den som tror han er fri.

  Av Vaken.
  I et innlegg på X kommenterer Eva Vlaardingerbroek, den kjente nederlandske rettsfilosofen og aktivisten for bøndenes sak i Holland og Tyskland, Tucker Carlsens intervju med president Vladimir Putin. Hun tar utgangspunkt i Putins avsløring om russisk og ukrainsk historie, som har blitt avvist i vestlig presse som et tegn på at Putin ikke er ved sine fulle fem.

  «Putins 30-minutters beretning om Russlands historie var utrolig interessant, ikke bare på grunn av dens nåværende politiske relevans, men spesielt fordi den direkte fremhever det faktum at ikke en eneste vestlig leder i dag, kan gi en så detaljert historisk beretning om sin egen nasjon som Putin gjorde.

  Vi i Vesten aner ikke lenger hvem vi er. Vi har ingen anelse om vår egen historie. Hvorfor skulle vi det? Det har blitt aktivt undertrykt og avvist. Faktisk er det eneste vår nåværende politiske «ledelse» er stolte av, er avvisningen av vår «bakstreverske historie». På spørsmål om hva Vesten handler om, vil de fleste gjenta en slags klisjéhistorie, om at vi har utviklet oss forbi vårt nasjonalistiske barbari til opplyste «liberale demokratiske samfunn».

  Det er ironisk fordi Putin-intervjuet bekreftet på flere måter, at «liberalt demokrati» i Vesten er en illusjon. Med den nåværende presidenten i USA som unektelig er senil, kan det umulig være mer i åpenbart. Våre regjeringsledere – enn si våre stortingsrepresentanter – er faktisk ikke de som trekker i trådene, men det åpenbare faktum forårsaker ikke den forargelsen du kan forvente. De fleste spiller rett og slett med, selv om de vet at keiseren ikke har på seg noen klær.

  For noen kan det være fordi de ikke vet hvor de skal begynne, eller at de er på et nivå av kognitiv dissonans at de ikke er villige til å se sannheten i øynene, men det er mange som er så hjernevasket at de faktisk ikke skjønner at de er bønder på et globalistisk sjakkbrett.

  I sistnevnte tilfelle har hjernevaskingen vært så vellykket at alle som prøver å fortelle dem at de blir lurt, automatisk blir stemplet som en konspirasjonsteoretiker. Det er nesten som en immunrespons: Trusselen blir umiddelbart og automatisk lokalisert og nøytralisert. Disse bøndene (i sjakk) er de mest nyttige. Som Goethe sa: Den beste slaven er den som tror han er fri.

  Tilbake til Russland-Ukraina-krigen: Du kan mislike Putin alt du vil, men det er ingen tvil om at han gjør i dette for sitt eget folk. Han kjemper i denne konflikten for Russland, og han har en klar ide om hva Russland er og hva det står for. Og det virkelige spørsmålet er hvem som egentlig opprettholder denne krigen, når CIA sto bak det ukrainske regimeskiftet i 2014, og en fredsavtale mellom Ukraina og Russland ble forhandlet fram i 2022, men ble skrinlagt i siste liten på grunn av Boris Johnsons innblanding? Er Russland virkelig den ekspansjonistiske aggressoren det har blitt utpekt for å være, eller har den russiske bjørnen bare blitt provosert for mye?

  En ting er sikkert: dette var et historisk intervju, et som vil bli snakket om i mange, mange år fremover, og som forhåpentligvis vil bidra til en de-eskalering av denne konflikten.
  Takk, Tucker Carlson».

  Fra Vaken, publisert 10 januar 2024.
  Oversatt fra engelsk. Linker og X-mending i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: Den bästa slaven är den som tror han är fri – Eva Vlaardingerbroek om Putinintervjun .

  Svar
  • Takk til deg, Northern Light som jeg gjerne leser, og for din tolmodige utholdenhet og alltid saklige innlegg.
   Mvh Gatekeeper \ Znappe

   Svar
 • Northern Light.
  21 februar 2024 12:33

  Tucker Carlson på handletur i Moskva: Russisk økonomi er godt intakt til tross for sanksjoner.

  Av Tyler Durden.
  Sanksjonene ble ikke slik etablissementet forventet. Innledende rapporter i amerikanske og europeiske medier hevdet at russiske virksomheter slet med å holde seg oppegående, og noen hevdet at den russiske befolkningen i sinne kan gjøre opprør mot Kreml . Men alt dette var en farse, omtrent som de fleste rapporter som antydet at ukrainsk seier var nært forestående.

  I stedet for å implodere, blomstrer russisk eksport og import. Nasjonen haade en økning i oljeeksport på slutten av 2023, og økt eksport på en rekke råvarer fra oljefrø til korn i 2023. Mesteparten av eksportøkningen kan tilskrives tettere handelsbånd med Asia, et grep som vestlige regjeringer burde ha forventet. Faktisk har NATOs taktikk med å bruke Ukraina som en valplass for en stedfortrederkrig, bare drevet østlige økonomier som Kina og India nærmere Russland.

  Tucker Carlson, en av få vestlige journalister som rapporterte om konflikten uten anti-russisk partiskhet, benyttet anledningen mens han besøkte landet for å shoppe i et lokalt kjøpesenter. Eksperimentet var ment å undersøke hvor mye inflasjon og økonomiske vanskeligheter straffet den russiske bfolkningen. Det han faktisk fant var relativt lav inflasjon, og stabile prisgjennomsnitt sammenlignet med USA.

  Hvis du trodde krigshauker på sosiale medier hadde utbrudd over Carlsons intervju med Putin, var responsen på handleturen helt rabiat. Kritikere angrep Carlson, og anklaget ham for å «prøve å argumentere for at Russlands økonomi, er bedre enn den amerikanske økonomien». De latterliggjorde ham også for ikke å ta hensyn til russiske lønninger, kontra amerikanske lønninger i analysen hans.

  Men som vanlig har mainstream media gått glipp av det større bildet.

  Selv om det er sant at gjennomsnittlige amerikanske lønninger er betydelig høyere enn russiske lønninger, og dollaren har større internasjonal kjøpekraft på grunn av sin status som verdens valutareserve, er dollaren desidert svak i hjemlandet, og dette er en faktor som mange i offentligheten ikke har innsett.

  Levekostnadene i dollar for én person i USA er omtrent 400 % høyere over hele linjen, sammenlignet med én person som bor i Russland. Enkeltvarer varierer – For eksempel er et brød 500 % dyrere i USA enn det er i Russland, mens en flaske cola bare er 164 % dyrere. En ettromsleilighet er 500 % dyrere i USA, mens en øl bare er 233 % dyrere.

  De fleste av Carlsons kritikere brukte de oppblåste gjennomsnittlige «inntekts-tallene for en husholdning» i USA, og sammenlignet dem med enkeltinntektstallene i Russland. Dette er en unøyaktig metodikk. Amerikanske husholdnings-lønninger er gjennomsnittlig på $76 000 per år, men dette involverer familier med flere inntekter. Den gjennomsnittlige amerikanske enkeltinntekten er bare $40 000 per år. Poenget er at selv om Tucker Carlson kan ha oversett lønnsgapet mellom russere og amerikanere, viser levekostnadene i amerikanske dollar fortsatt to ting:

  1) Amerikanerne har verdens-reservevalutaen til rådighet, men det gjør dem ikke mye godt i Amerika. Verdien av dollaren er ikke tydelig for de fleste i USA før de reiser utenlands. Dette skyldes ekspansiv monetær stimulans fra Federal Reserve, som har redusert dollarens kjøpekraft i den amerikanske økonomien betraktelig, og forårsaket 30 %+ høyere priser siden 2020.

  2) Det viktigste med Carlsons eksperiment er at det viser at det ikke er kaos i russiske markeder. Til tross for de globale sanksjonene mot dem, har Russland vist seg stadig mer motstandsdyktig. Med deres samlede inflasjonsrate forventet å falle til 4,5 % i 2024, ser det ut til at den økonomiske krigen mot nasjonen har mislyktes.

  For menneskene som forventet at Kreml skulle bli redusert til rykende ruiner etter en finansapokalypse som ligner på Weimar-Tyskland, må dette være en skuffende erkjennelse. Det vi kan lære av dette resultatet er at handel finner en vei, og å isolere et helt land er ikke så lett som noen kanskje tror.

  Fra ZeroHedge, publisert 20 februar 2024.
  Oversatt fra engelsk og forkortet. Linker og video i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: Tucker Carlson Goes Shopping: Russian Economy Well Intact Despite Sanctions.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Klaus Schwabs datter:

Bekrefter at covid-nedstengninger var en forløper for klima-nedstenginger.

Forrige innlegg

Sosialdemokratiets fall

Trondheim Ap kan ikke stanse Aps veg mot stupet.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.