POSTED IN Media, USA

Tucker Carlson:

Avkler hele USAs politiske elite, altså de folkene i USA som Norge knytter seg til.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Det er dessverre slik nå at hvis du ønsker å få vite hva som faktisk skjer i verden må du oppsøke de mediene som våre politikere både til høyre og venstre har definert som «populistiske». Derimot.no er et av disse i Norge. Men det kryr av dem over hele verden.

Og det er en grunn til den voldsomme økende oppslutningen populistiske partier og bevegelser har i den vestlige verden, både i USA, Frankrike, Tyskland, Sverige, Italia osv. De forteller det folk sjøl kan iaktta. Det er noe alle setter pris på: Klar tale, en overbevisning (i motsetning til karriere-klatring) og en virkelighetsbeskrivelse og forståelse som overensstemmer med den en sjøl har.

I dette TV-innslaget fra Fox med Tucker Carlson ser vi en bekreftelse på nettopp dette. Han sier presis det som faktisk foregår i USA og viser dette gjennom klipp fra TV. USA har valgt en senil president, Joe Biden, og det er ikke han til last, men alle som står rundt han og har presset han til dette.

Ved siden av å være et uttrykk for hvordan USAs politiske elite nå skyter seg selv i foten forteller det om et politisk system som nå går i oppløsning foran øynene våre uten at våre medier registrer dette, hverken NRK eller de store avisene. Det er naturligvis en grense for hvor lenge dette kan vedvare.

Og når dette fundamentale som skjer i verden er heller ikke et tema for stortingspartiene under valget i Norge. Utenrikspolitikk skal ikke diskuteres, selv når vår kjente verden går i oppløsning.

Ingen norske politikere tør å nærme seg dette. Det sier faktisk sitt om vårt politiske system.

I klippet under vises Tucker Carlson også hvordan nå Biden er omgjort til en gallionsfigur ingen tar på alvor lenger. Han motsies av egne ministre bare timer etter han har uttalt seg til pressen. Det er en pinlig forestilling men vel verdt å se og å lære av.

Men det verste er hva det forteller om oss, våre medier og våre politikere.

Knut Lindtner (redaktør derimot.no)

Forsidebilde: Skjermdump fra Fox news

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Eilev Myhren
    24 august 2021 15:01

    «Utanrikspolitikk skal ikkje diskuterast» – er dette riksforsamlinga på Eidsvoll? Den gongen var det få, om nokon, som våga å nemne utanrikspolitikken. OM dei gjorde det, fekk dei dask på lanken. Det er godt og vel 207 år sidan, og vi vart sjølvstendige i 1905 nett på grunn av retten tli eigen utanrikspolitikk.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Styrkeforholdet i verden er endret:

Nye russisk våpen blokkerer USAs hegemoniambisjoner

Forrige innlegg

Hvor mange dør i USA etter vaksinering?

Analyse av dødsfallene etter vaksinering i USA.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.