POSTED IN Krig-fred, USA

Trumps stil skal erstattes:

Med Bidens falske smilemaske.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Amerika er ikke «tilbake til normalen» med Biden. Det vil bare ha på en maske av respektabilitet igjen mens de fortsetter å skape kaos rundt omkring i verden.

Av Tom Fowdy, britisk skribent og analytiker av politikk og internasjonale forhold med hovedfokus på Øst.Asia.

Mens Joe Biden framstår som en mer dannet representant for USA enn Donald Trump, vil han ikke med noe av betydning forandre utenrikspolitikken til den avgående presidenten. USA vil fortsatt være hyper-aggressiv, men på en mer høflig måte.

«Amerika er tilbake» sa Joe Biden denne uken, mens han forberedte seg på å ta over som president.

Ja, Amerika er tilbake!

Det er en følelse som naturligvis har blitt hyllet av de liberale. Men hva nøyaktig betyr det? Og var Amerika noen gang ute på ville veier?

Dersom du spør de som er kritiske til Donald Trump, så er svaret åpenbart. De vil peke på hans uberegnelige oppførsel, hans nei til allianser, hans tilsynelatende mangel på lederskap, og skaden han har gjort på Amerikas stilling rundt om i verden.

Biden, naturligvis, har lovet å få slutt på alt det der. Han lover å styre USA tilbake til verdighet og respekt, til å være et land som kan beundres  uten å bli hatet. Han vil fremme amerikanske verdier utenlands, de Trump ødela med sin «America First»-doktrine.

For de liberale har Bidens seier vært pakken de håper vil «finne en løsning» på alle Amerikas internasjonale problemer som Trump har forårsaket.

Den nåværende presidenten er ikke representativ for et bredere syn på USAs sosioøkonomiske orden, men simpelthen illeluktende. Men noe som vil gå over. 

Derfor «er USA tilbake til normalen».

Mange liberale jubler, for nå skal USA tilbake til normalen.

Men dette skjuler det større problemet som eksisterer, at USA faktisk aldri gikk sin vei. Trump var ikke en tilfeldighet, en ulykke eller en feiltakelse. Han var den fysiske manifisteringen på hva USA i virkeligheten er, og en fortsettelse av hva det alltid har vært, riktignok i en sløv og ubehagelig innpakning.

Biden er ikke et slikt foraktelig individ. Han bare representerer USA med «en maske på», en snill og mer human versjon av de samme tingene, det samme USA som har hisset til kriger og forårsaket kaos rundt omkring i verden i århundrer.

Trump er en levende, pustende manifestasjon på landets ondskap, det som får amerikanerne til å føle seg ukomfortable.

Som mange mega-rike, priveligerte og egosentriske individer har han kastet lys på USA store ulikheter og systemer. Han betraktet alle sine motstandere og rivaler med den største mangel på respekt. Han snøt i sine forhold til andre, og brukte en slags gangster-lik utpressing som sitt fremste middel for diplomati.

Cuba er et land som har fått smake USAs vennlighet – med ødeleggende sanksjoner.

For eksempel prøvde han regelmessig å komme med ensidige foretrukne metoder som USA brukte for å kvele andre land med ensidige tollsatser, sanksjoner, og trusler om utslettelse, inkludert land vi regner som allierte.

Rivaler skulle ubarmhjertig knuses. Det var «jungelens lov»-politikk som hersket. Taktikken stammet fra hans tid som eiendomskonge.

Ikke rart bildet av USA led.

På det personlige plan er ikke Biden lik Trump. Og naturligvis lover han at han ikke skal være det. Han er jo ganske likandes. 

Men det er nøyaktig derfor at det systemet han representerer er nesten det samme. Han vil være like aggressiv mot verden. Det er jo USAs DNA, men på en mindre åpenbar ufølsom måte. 

Derfor er det vanskelig å argumentere med at USA er tilbake til normalen, de har aldri forlatt den.

La oss dvele litt ved spørsmålet om hvorfor Trump ble foraktet, inkludert av de såkalte «aldri-Trumperne». Det var ikke for ondartede operasjoner rundt om i verden. Det var fordi han var den han var som person.

Slike scener ble ikke bejublet av Bidens folk og de store mediene.

Det etablerte USA, for eksempel, kritiserte bare Trumps utenrikspolitikk når den ikke var aggressiv nok, som for eksempel hans forsøk på å få til fred med Nord-Korea.

Da han truet med å «totalt ødelegge» landet, ble det stille. 

Det samme med hans kalde krig-tilnærming til Kina. Da fikk han ingen klikk, bare støtte.

Så «saken» med Trump var ikke så mye hva han gjorde, men hvordan han gjorde det.

Innvendinger mot presidenten representerte aldri klager på USA-systemet som helhet, men at han simpelthen ikke «levde opp til det».

America First ble mislikt fordi det fokuserte på det ensidige selvopptatte USA. Det prøvde ikke å markedsføre sin sak for å være noe virtuost og heroisk som de langvarige krigene, bombingen, innblanding i andre land og andre inngrep som var det vanlige.

I pre-Trump-tiden var Irak-krigen (som Biden støttet) ikke noe modig forsøk på å kontrollere oljen, men «en kamp for frihet» mot ondskapen. Og ifølge USAs standard så er George W. Bush ansett som akseptabel, men Trump er et problem.

Ser vi så på Biden, som representerer han et «tilbake» til det tilsynelatende normale, der USA ikke oppfører seg så åpenbart som en sjarlatan, men «later som» de er en «good guy» som er verdig respekt. 

Trumps Amerika First-doktrine, som var så skamløs, vil bli erstattet igjen med det rettskafne målet til USAs eksepsjonalisme, som maskerer sine egentlige interesser bak et skamløst blødene hjerte, egentlig en skamløs altruisme. 

For de liberale og anstendige var dette det verste av alt. (Skjermdump)

Alt dette er hva Biden mener med «Amerika er tilbake til normalen». Han er snillere, men ikke mykere. Han er mer likandes, men ikke til å stole på. Han er mer respektert, men ikke mindre forrædersk. Han er mer tolerant, men allikevel like hensynsløs.

Og dette er slik det alltid har vært.

Trump gjorde ikke Amerika mindre enn det er. Han viste oss hva det virkelig er. Og litt mer taktfullt vil det fortsette å være.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Guillermo Latorre

https://www.rt.com/op-ed/507883-biden-america-continue-cause-chaos/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • «Trump er en levende, pustende manifestasjon på landets ondskap, det som får amerikanerne til å føle seg ukomfortable.
  …Det var «jungelens lov»-politikk som hersket. «

  Er det ikke nettopp jungelens, eller mafiaens lov & bakmenn som HADDE delt opp verden mellom seg, som hersket før USA fikk en president som prøvde å drenere den etablerte sumpen?
  Er det ondskap å IKKE gå til krig, å avslutte kriger?
  Er det ondskap å prøve å bygge opp nasjonens velstand med egne arbeidskrefter, å sette de tollsatser som gavner nasjonens arbeidskrefter?

  Nei, dette er sunn Nasjonalisme. Hver leder av en nasjon bør selvfølgelig ha nasjonen trygghet og velstand som mål, og ikke la seg styre av tidligere etablerte over-nasjonale organer eller en korrupt presse.
  Men nasjonalisme har ALLTID vært en fiende for de som ønsker sentral kontroll over verden.
  Som det var det i 1933 , er det det i 2020.
  Valgfusk, verdenspandemi-frykt, klimakrise-frykt, masseinnvandring og ødeleggelse av de enkelte nasjoners kultur og egenart så verden blir en bolle risegryn, – og sentral-styrbar. Med kontroll over media, økonomiske – eller militære, verdens-kriger, er dette metoder for å gjennomføre globalismen som disse bakmennene alltid har ønsket . Gjennom frustrasjon og frykt.: «Vi skal redde verden»
  Med ett mål: En verden, En leder, – og En valuta.

  Den jødiske utenriksminister i Frankrike Itzig Aron Cremieux sendte i 1860 et opprop til verdens jøder, og det heter her bl.a.:
  «Unionen som vi vil grunnlegge, skal ikke være noen fransk, engelsk, irsk eller tysk, men en jødisk verdensunion. I ingen henseende vil en jøde bli en venn av en kristen eller en muslim, før øyeblikket kommer da den eneste rettens religion stråler over hele verden i jødetroens lys…. Vår nasjonalitet er våre fedres religion og ingen annen nasjonalitet kjenner vi…. Tiden er nær da Jerusalem vil bli et bedehus for alle nasjoner og folk Vår makt er ufattelig, hvis vi lærer å sette inn makten for vår sak … Dagen er ikke fjern da alle rikdommer og alle jordens skatter skal bli Israels barns eiendom.»

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Psykiatrien brukes nå.

For å stanse kritiske stemmer.

Forrige innlegg

Nye studier:

Det er redusert areal som tar insektene, ikke klimaendringer.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.