POSTED IN NATO

Trump:

Tropper i Tyskland skal ut.

0
Print Friendly, PDF & Email

Russland og Tyskland har lenge arbeidet for å bygge et gassrørledning gjennom Østersjøen som vil forsyne Tyskland med stabil og billig energi og Russland mer penger. Begge parter er svært tjent med dette, men ikke USA. For USA ønsker at spenningen i Europa skal opprettholdes – til fordel for den store USA-eide rustningsindustrien.

I tillegg ville USA hjelpe sin egen gassindustri ved at den ble foretrukket av Tyskland som gassleverandør gjennom LNG-transport over skipkjøl fra USA, men til en langt høyere pris enn de russiske gassen.

Det bl. a. denne som forsurer forholdet mellom Tyskland og USA.

Den russisk-tyske avtalen umuliggjør en krig mellom landene. Det blir en gjensidig selvmordspakt. Drepes den ene dør den andre. Gassrørledningen er et viktig bidrag til en avspennings- og fredsprosess i Europa. Dette vet USA og har prøvet å blokkere denne ledningen og det er bl.a. dette som fører til en forsuring av forholdet mellom USA og Tyskland.

USA har dessuten gjort Kina til deres hovedmotstander globalt og Europa og Russland er derfor av relativt mindre interesse. 

Tyskland er i realiteten fortsatt okkupert av USA. Det er på høy tid at dette forholdet opphører og avviklingen av disse troppene er et viktig skritt i den retningen – til stor forskrekkelse for alle krigshissere.

At Natos berettigelse også forsvinner i det samme dragsuget er heller ikke å forakte. Men i Norge og andre Nato-land sitter det naturligvis mange som har slukt Nato-fortellingen med agn og søkke og lurer på hvordan en fremtid uten alliansen blir.

Knut Lindtner

Trump holder fast på å trekke tilbake 9500 USA-soldater fra Tyskland.

Et tverrpolitisk senat prøvde å blokkere kuttet i USA-troppene.

Av Jason Ditz

President Trumps planer for Tyskland ble gjentatt i dag av Pentagon. Nok en gang sier de at planen er å trekke tilbake 9500 USA-soldater fra Tyskland. Det vil bringe antallet som er igjen i landet ned til rundt 25 000. 

Denne gangen ser det ut som den aktuelle planen er alvorlig, etter at rapporter fra forsvarsminister Mark Esper antydet forskjellige muligheter på mandag. 

Pentagon er ikke klare på hvor troppene skal sendes.

Tyske offisielle advarer om at det på lang sikt vil skade forholdet mellom USA og Tyskland.

Et tverrpolitisk senat har allerede satt i gang arbeid for å beholde antall tropper i Tyskland til  

34 000. Det vil utelukke noe kutt i styrkene. 

Mitt Romney

Senator Mitt Romney fra republikanerne, som leder arbeidet med disse anstrengelsene, kaller slike kutt «en gave til Russland».

Trump har gjentatte ganger klaget over at Tyskland ikke bruker mer penger på sitt militære. Meningsmålinger viser at tyskerne er imot enhver økning for å møte USAs krav.

At USA kutter i troppene vil nok ikke fyre opp tyskerne. De mener at det ikke er noen virkelig militære trusler i området. 

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Obertsløytnant:

Var Frode-Berg-saken på oppdrag fra USA for å ødelegge Barents-samarbeidet?

Forrige innlegg

Annekteringen av Vest-Bredden.

Blir den utsatt?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.