POSTED IN Israel, Midt-Østen

Tror de at alle arabiske naboer vil bli beseiret?

Hva står Israel overfor?

11 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Nederlag eller eskalering?

Av  Hans Olav Brendberg

Vestlige ledere nærmer seg valget mellom å innse et nederlag – eller eskalere til en global katastrofe av stort omfang, om Gilad Atzmon har rett.

Dette innlegget er hentet fra Trønderrød

Gilad Atzmon (født 9. juni 1963) er en israelskengelsk jazzsaksofonist, forfatter og kjent anti-sionistisk aktivist. Atzmon ble født inn i en sekulær jødisk familie i Israel, men regner seg i dag som hebraisktalende palestiner og er bosatt i London, dit han emigrerte i 1994.

På sin Facebook skriver Atzmon i formiddag:

Fra vestlig presse hører vi om den katastrofale situasjonen i Gaza, men ingen forteller om aktuelle tiltak i den ekstremt ustabile situasjonen i Midtøsten akkurat nå. Krigen handler ikke bare om Israel og Gaza. På bare timer kan hele regionen bli til noe helt annet.

Mange, spesielt israelere, har lagt merke til at 14 dager etter Hamas-raidet 7. oktober er Israel motvillig til å starte en bakkeoperasjon.

Hvorfor?

1. Israelerne ble tatt med buksene nede og aksepterer nå at de praktisk talt ikke visste noe om Hamas, dets evner og det viktigste, dets virkelige ambisjoner. Israelske generaler innrømmer at de egentlig ikke forstår hva IDF står overfor.

2. Israels vindu for en legitim bakkeoperasjon i Gaza avsluttes nå midt i det voksende blodbadet i Gaza. Israel har i bunn og grunn kastet bort det globale offentlige ‘grønt lys’ til å handle etter sjokkerende bilder fra 7. oktober.

3. IDF kan ha evnen til å ta Gaza eller i det minste en del av det militært, men hva da? Hva har de vunnet? Klarer IDF å holde det? Amerikanske embetsmenn innrømmet i går at de er bekymret for at Israel ikke har en sluttplan.

4. Israel lover å gjøre slutt på Hamas, men dets militære ledere forstår at Hamas er en ideologi og en ånd, og du dreper ikke en ånd ved å drepe folk.
Dessuten, og dette er en katastrofal nyhet for Israel og det som er igjen av Vesten. Hamas-ånden dominerer nå i sunni-verden:

a. Jordan er i en kaotisk situasjon ettersom 70 % palestinsk befolkning er totalt identifisert med Hamas. De krever handling.

b. Egypt står overfor lignende problemer med Muslimske Brorskap som er den ledende folkelige åndelige bevegelsen i landet.

5. I mellomtiden er Israel allerede i en eskalerende krig mot Hizbollah på dens nordlige grense. Den Sjia- muslimske motstandsorganisasjonen håndterer situasjonen systematisk. Dens militære mål er:

a. Engasjere store IDF-styrker i nord.

b. Utrydding av israelsk avskrekkende kraft

c. True Israel med sin enorme ballistiske makt

d. Få Israel til å innrømme at de er redd for Hizbollah.

Hizbollah har oppnådd alt det ovennevnte!

6. Sunni- og sjiamuslimer har vært gode til å drepe hverandre, men Israel klarte å få slutt på denne rivaliseringen. Israel står nå overfor en kamp mot hele den muslimske verden.

7. Irakiske sjia-milits er allerede i Syria på vei mot grensen til Israel.

8. Vestbredden koker og det gjør arabiske israelere også.

9. Jemen skyter raketter.

10. Den amerikanske marinen innsatsstyrken som skulle avskrekke araberne og Iran har gjort det helt motsatte.

11. Du har sikkert lagt merke til at jeg ikke nevnte Iran. Jeg tror at Iran vil mobilisere Proxy-faktorer, men vil sitte og se på uten å være direkte involvert. Dette er en visdom Biden & Co mangler

For å oppsummere det hele:

Israel har praktisk talt dratt Vesten inn i en katastrofal situasjon

I lys av ovennevnte bruker IDF tiden, generalene forstår hvor desperat situasjonen er. I Israel pleide de å si «vi kan vinne mange kriger, men vi kommer bare til å tape én».

Mens det israelske folk ser ut til å feire et unikt øyeblikk av enhet, er deres militære eksperter forvirret og til og med livredde over hendelsene som kommer.

Ronen Bergman er en israelsk undersøkende journalist og forfatter. Han er en senior politisk og militæranalytiker for Yedioth Ahronoth, Israels største dagblad. Wikipedia

Den spektakulære israelske forfatteren Ronen Bergman påpekte tidligere denne uken at de brutale bildene av angrepet 7. oktober ikke var et resultat av en impuls. Det var et høyt kalkulert trekk som leverte et veldig klart budskap til israelerne:

Du bør løpe for livet. Vår barmhjertighet er utslitt.

Mange israelere har sett det komme. Jeg er klart en av dem, jeg var også veldig høylytt om det…

– Jeg løp for livet i 1994 da jeg innså at Oslo-avtalen var falsk..

Likevel er det ikke én forsonende stemme i israelsk politikk eller media til tross for de umenneskelige utsiktene fremover.

Ikke en som prøver å spørre hvorfor hater de oss så mye? Ingen prøver å tenke over hva det vil si å leve i en beleiring i 20 år. De vil ha hevn…

Et nytt Midtøsten kaller de det, ‘et sted hvor jøder kan leve trygt. ‘Det de mener med det er en jødisk stat omringet av beseirede arabere i tilfelle det er noen igjen. Jeg selv ser ikke det skje.

Jeg lar deg gjette hva jeg ser i stedet…

Red: Trønderrød står for oversettelser

Derimot.no sin redaksjon har lagt til bilder m/tekst

Forsidebilde: Dmitry Bukhantsov

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

11 kommentarer. Leave new

 • Man Høster hva man Sår – Palestina, sionistisk okkupasjon, Gaza, Hamas.
  Se Al-Aqsa-flommen med Hamas mesterlige utbrudd fra Gaza og forbløffende fremganger. Under en rakettstorm som forundret verden. Har palestinerne rett til motstand, rett til å kjempe for sine liv – eller skal de bare legge seg ned og dø? Kan de kjempe på en måte som gir dem en sjanse, eller må de kjempe på vilkår som sionistene fastsetter? Er den underlegnes nødvendige gerilja-taktikk terrorisme? Er hele det palestinske folk ansvarlig for hva individuelle Hamas-krigere gjør? Skal verden sitte med hendene i fanget mens sionistene utrydder det palestinske folk?

  Man Høster hva man Sår – Palestina, sionistisk okkupasjon, Gaza, Hamas Vi dekker Al-Aqsa-flommen med Hamas mesterlige utbrudd fra Gaza og forbløffende fremganger. Under en rakettstorm som forundret verden. Har palestinerne rett til motstand, rett til å kjempe for sine liv – eller skal de bare legge seg ned og dø? Kan de kjempe på en måte som gir dem en sjanse, eller må de kjempe på vilkår som sionistene fastsetter? Er den underlegnes nødvendige gerilja-taktikk terrorisme? Er hele det palestinske folk ansvarlig for hva individuelle Hamas-krigere gjør? Skal verden sitte med hendene i fanget mens sionistene utrydder det palestinske folk?

  Man Høster hva man Sår – Palestina, sionistisk okkupasjon, Gaza, Hamas Vi dekker Al-Aqsa-flommen med Hamas mesterlige utbrudd fra Gaza og forbløffende fremganger. Under en rakettstorm som forundret verden. Har palestinerne rett til motstand, rett til å kjempe for sine liv – eller skal de bare legge seg ned og dø? Kan de kjempe på en måte som gir dem en sjanse, eller må de kjempe på vilkår som sionistene fastsetter? Er den underlegnes nødvendige gerilja-taktikk terrorisme? Er hele det palestinske folk ansvarlig for hva individuelle Hamas-krigere gjør? Skal verden sitte med hendene i fanget mens sionistene utrydder det palestinske folk?

  Sionistenes okkupasjon av Palestina bærer giftig frukt. Hele verden er overrasket og rystet over Hamas dristige og mesterlige utbrudd fra Gaza og bekjempelse av politi-stasjoner og militærbaser. Man må uvilkårlig beundre deres kløkt, mot og dyktighet. Ingen trodde dem i stand til dette. Var ikke det sionistiske sikkerhetsapparat uovervinnelig? Ingen trodde heller de hadde så mange og avanserte raketter. Vi forventet at Sions rakettforsvar Iron Dome skulle skyte ned et fåtall elendige hjemmelagde raketter. Finis Palestinae.

  Med 2.2 millioner palestinere innesperret bak sikre gjerder i verdens største konsentrasjonsleir følte de sionistiske okkupantene seg trygge. De festet og moret seg bare få kilometer fra piggtråden og maskingevær-robotene. Da Nemesis den lørdagen 7. oktober 2023 dalte ned fra himmelen i hangglidere skjønte de ingenting. Snart lå minst 260 jøder døde på bakken. Terrorisme, skrek verdensjødedommen og deres spyttslikkere opprørt! Når palestinere yter motstand er de terrorister. Jøder er aldri terrorister hva de enn gjør. Og de har gjort mye – veldig mye.

  Er det krigsforbrytelse å skyte sivile? Vi forestiller oss en ridderlig krig hvor mennene fra hvert land slutter seg til hæren og slåss på slagmarken. Deres koner og barn holder seg hjemme. Hvem som enn vinner dreper man dem ikke. Man dreper ikke soldater som overgir seg heller. Vi forutsetter jevnbyrdige motstandere. Et enkelt bilde med enkle svar. Hvordan er det i virkeligheten? Sivile er jo ikke bare mødre med omsorg for barn. Hva med likplyndrere, gravskjendere, svartebørshandlere, profitører, sabotører, spioner, defaitister, desinformanter? De blir skutt på stedet når de påtreffes i krig.

  Sivil eller militær? Man kan ikke tenke så simplistisk og firkantet. Hvem er uskyldig? Det er et bedre spørsmål. Hvilken rett har et folk innesperret i fangeleir til å kjempe for sitt liv og sin frihet? Forholdet mellom palestinerne i Gaza og sionistene i landet er ikke som krig mellom to land, folk og stater. Hvem kan si hvor grensen går for palestinsk motstand? Den som sitter i sin bekvemme lenestol og filosoferer kan neppe forstå nøden i Gaza eller hva den gjør med mennesker. Den som har ansvaret for nøden, fornedrelsen og håpløsheten bærer også ansvaret for følgene.

  Mange unge jøder og israelere fikk sette livet til på musikk-festivalen i nærheten av Re’im kibbutz. Var de sivile? Man må vite at alle gutter og jenter gjennomgår militær opplæring i Israel og tjener i Forsvaret i flere år. Den som har vært der i landet har sett dem i uniform med automatgevær i nevene overalt. En svært høy andel av israelerne kan mobiliseres ved krig. Er reserve-soldater sivile? Blir en soldat sivil så snart han tar av seg uniformen og legger fra seg geværet? Folk snakker altfor lettvint om sivile og terrorister. Det er ikke så mye saklighet i dette som maktspråk.

  Svar
 • En forferdelig krig. Spørsmålet blir hvem som massakrer hvem?
  En skikkelig to-stats løsning burde ha kommet på plass feks etter Suez-krisen i 1956.
  USA kunne ha gjort dette.
  Man kan betrakte Korea-krigen som en krig hvor USA klarte å få på plass en to-stats løsning i Korea i en meget krevende situasjon hvor motparten Nord-Korea ble støttet av Kina og Sovjet.

  Hva ønsker USA å oppnå med krigen?
  Er det å trekke Russland inn i en to-front krig ved at Russland involveres i krigføringen i Syria og Irak.
  Eller der det for å få til en proxy-krig mellom USA og Iran for å svekke aksen Russland-Iran-Kina?

  Svar
  • Ja, SHO:

   Men » Hva ønsker USA/ISRAEL å oppnå med krigen?»

   For vi vet at den israelske lobbyen har mye av (bak-) makten i USA.

   – Men/og vi kan vite at de pønsker på noe.

   Svar
 • Hvor mye land har Israel tatt fra Palestina og omvendt ?

  Svar
 • Gunnar Saunes
  23 oktober 2023 15:20

  En kan av og til gremme seg over både kunnskapslause og antisemittiske artiklar og kommentar på Derimot. Er Gaza verdens største fengsel? Har jødane stole landet til p.arabarane? Det kan vere nyttig å bli mint om at Israel trekte seg ut av Gaza for snart 20 år sdian. Då kunne arabarnae valt ein fredeleg sameksistens med Israel med opne grenser og livleg handel , Gazaby kunne vorte det nye Paris ved Middelhavet. I staden valde dei krig mot jødane og så kome grensegjerdet på plass. Det er nok ein grunn til at også Egypt har eit gjerde mot Gaza. Historisk kan det vere greitt å minnast at då det Otomanske riket vart oppløyst etter 1. verdskrigen,var det mange noverande statar som ikkje hade fått sine grenser. Det såkalla Palestinamandatet vart gjeve til Storbritannia ved San Remo konferansen i 1920 og seinare einstemmig ratifisert i 1922 av det nyleg oppretta Folkeforbundet.
  I byrjinga omfatta Palestinamandatet områda både vest og aust for Jordanelva, dvs. både Israel med Judea/Samaria (Vestbreida) og dåverande Trans Jordan(no Jordan)
  Så oppstod ei krise i 1921 i Midtausten: Franskmennene kasta ut Feisal frå Damaskus. Bror hans Abdullah kom så med ei styrke av væpna stammekrigarar frå Hijaz i Arabia for å hjelpe han- dei nådde fram til Transjordan. I Palestina var det arabiske antijødiske opptøyer . Jødisk immigrasjon vart stoppa. Politiske kretsar i Storbritannia ville oppgje heile mandatet.
  Koloniminster Winston Churchill vart sendt for å ordne opp. Det enda med at Feisal vart konge i Irak i staden for Syria og Abdullah vart Emir av Transjordan- som likevel vart verande under det britiske mandatet . Mandatbestemmelsane for det jødiske heimland skulle ikkje gjelde her, men vart avgrensa til det vestre Palestina. Det opprinnelege mandatet vart altså delt – på britisk initiativ, men godkjent av Folkeforbundet og soleis gjeldande folkerett. FN som avløyste Folkeforbundet etter 2.verdskrigen har forplikta seg på å føre vidare alle avtalar og forordningar som kom til under Folkeforbundet. Folkeretten gir altså heile området veste for elva Jordan til jødane der dei etter lovlege vedtak vert oppfodra til tett bosetting. Det palestinaarabarane og Hamas driv på med er mot internasjonal lov og mot menneskerettane. Dei har etter 7.okt vist sitt sanne jødehatane naziansikt. Det bør alle som heiar på desse psykopatiske drapsmennene vere klåre over. Skam på dokke alle!

  Svar
 • Øyvind Aarsnes
  23 oktober 2023 17:18

  Satan hater landet Israel og det samme gjør alle som hater Jesus, kampen er åndelig også for Satan vet også at Jesu kommer tilbake til Jerusalem og da skal ikke Jerusalem være overtatt av Islam. Men i følge Bibelen skal antikrist sette seg i det nye tempelet som verdensregjeringen vil sørge for blir bygget og etter 3.5 års regjeringstid skal antikrist sette seg i dette tempelet og forlange at alle tar dyrets merke og tilber han eller de mister retten til å kjøpe og selge. Dette kan skje i løpet av kort tid, kanskje bare noen få år.

  Svar
 • Northern Light.
  23 oktober 2023 20:32

  Chris Hedges: Israels kultur med bedra verdenssamfunnet.

  Av Chris Hedges.
  Del 1. Israel ble grunnlagt på løgner. Løgnen om at palestinsk land stort sett var ubesatt. Løgnen om at 750 000 palestinere flyktet fra sine hjem og landsbyer under en etnisk rensing av sionistiske militser i 1948, fordi de ble bedt om å gjøre det av arabiske ledere. Løgnen om at det var arabiske hærer som startet krigen i 1948, som gjorde at Israel tilranet seg 78 prosent av det historiske Palestina. Løgnen om at Israel sto overfor utslettelse i 1967, og tvang dem til å invadere og okkupere de resterende 22 prosentene av Palestina, og land som tilhører Egypt og Syria.

  Israel er opprettholdt av løgner. Løgnen om at Israel ønsker en rettferdig og rettferdig fred og vil støtte en palestinsk stat. Løgnen om at Israel er det eneste demokratiet i Midtøsten. Løgnen om at Israel er en «utpost for vestlig sivilisasjon i et hav av barbari». Løgnen om at Israel respekterer rettsstaten og menneskerettighetene. Israels grusomheter mot palestinerne blir alltid møtt med løgner. Jeg hørte dem, jeg tok dem opp, og jeg publiserte dem i The New York Times da jeg var avisens byråsjef i Midtøsten.

  Jeg dekket krig i to tiår, inkludert syv år i Midtøsten. Jeg lærte ganske mye om kraften og dødeligheten til eksplosiver. Det er ingen våpen i arsenalet til Hamas eller Islamsk Jihad som kunne ha forårsaket den massive eksplosive kraften til missilet som drepte 500 sivile på det al-Ahli arabiske kristne sykehuset i Gaza. Hvis Hamas eller Palestinian Islamic Jihad (PIJ) hadde denne typen missiler, ville enorme bygninger i Israel være i grus med hundrevis av døde. Det gjør de ikke.

  Plystrelyden, hørbar på videoen øyeblikk før eksplosjonen, kommer fra den høye hastigheten til et missil. Ingen palestinsk rakett lager denne lyden, og så er det hastigheten til missilet. Palestinske raketter er trege og godt synlige når de går i bue på himmelen og deretter faller i fritt fall mot målene sine. De treffer ikke med presisjon eller beveger seg i nær supersonisk hastighet. De er ikke i stand til å drepe hundrevis av mennesker.

  Det israelske militæret slapp «banket på taket» med raketter uten stridshoder på sykehuset i dagene før angrepet 17 oktober, den velkjente advarselen gitt av Israel om å evakuere bygninger, ifølge al-Ahli sykehustjenestemenn. Sykehustjenestemenn sa også at de hadde mottatt telefoner fra Israel som sa «vi advarte dere om å evakuere to ganger». Israel har krevd at alle sykehus i det nordlige Gaza skal evakueres.

  Etter angrepet på sykehuset skrev Hananya Naftali, en assistent til Israels statsminister Benjamin Netanyahu, på X: «Det israelske flyvåpenet slo til mot en Hamas-terroristbase inne på et sykehus i Gaza». Innlegget ble raskt slettet.

  Siden inngrepet i Israel 7 oktober av palestinske motstandskjempere, som etter sigende etterlot rundt 1300 israelere døde, mange av dem sivile, kidnappet 200 gisler og førte dem til Gaza, har Israel utført 51 angrep på helseinstitusjoner i Gaza, drept 15 helsearbeidere og skadet 27, ifølge WHO. Av 35 sykehus i Gaza er det fire som ikke er i drift på grunn av alvorlige skader. Bare åtte av de 22 UNRWA primærhelsesentrene er «delvis i drift», sier WHO.

  De israelske løgnenes frekkhet overveldet de av oss som rapporterte fra Gaza. Det spilte ingen rolle om vi hadde sett det israelske angrepet, inkludert skyting av ubevæpnede palestinere. Det spilte ingen rolle hvor mange vitner vi intervjuet. Det spilte ingen rolle hvilke fotografiske og rettsmedisinske bevis vi innhentet. Israel løy, små som store løgner. Disse løgnene kom øyeblikkelig fra det israelske militæret, israelske politikere og israelske medier. De ble forsterket av Israels velsmurte propagandamaskin, og gjentatt på internasjonale nyhetskanaler.

  Israel engasjerer seg i den typen hakeslippløgner som kjennetegner despotiske regimer. De snur sannheten på hodet. De maler et bilde som er diametralt i motsetning til virkeligheten. De av oss som har dekket de okkuperte områdene har hørt Israels «Alice-in-Wonderland»-fortellinger, som journalister pliktoppfyllende legger inn i rapportene – som kreves i henhold til amerikanske regler for journalistikk – selv om de vet at de er usanne.

  Israel har oppfunnet et orwellsk leksikon. Barn drept av israelere blir «barn drept i kryssild». Bombingen av boligområder, med dusinvis av døde og sårede, blir «et kirurgisk angrep på en bombefabrikk». Ødeleggelsen av palestinske hjem blir «riving av terroristers hjem».

  Svar
 • Northern Light.
  23 oktober 2023 20:33

  Del 2. Den store løgnen – Große Lüge – gir næring til de to reaksjonene Israel søker å fremkalle – rasisme blant sine støttespillere og skrekk blant sine ofre. The Big Lies fostrer myten om et sammenstøt av sivilisasjoner, en krig mellom demokrati, anstendighet og ære på den ene siden og islamsk terrorisme, barbari og middelalderdom på den andre.

  George Orwell kalte i sin roman «Nineteen Eighty-Four» den store løgnen for «dobbeltenkning». Doublethink bruker «logikk mot logikk» og «avviser moral mens de gjør krav på den». Den store løgnen er designet for å skape kognitiv dissonans. Den tillater ingen gråsoner. Verden er svart og hvit, god og ond, rettferdig og urettferdig. Den store løgnen lar troende finne trøst – en trøst de desperat søker – i sin egen moralske overlegenhet selv når de opphever all moral. Israelske tilhengere tørster etter disse løgnene. De vil ikke vite sannheten. Sannheten ville tvinge dem til å undersøke Israels rasisme, selvbedrag og medvirkning til undertrykkelse, drap og folkemord.

  Det viktigste er at den store løgnen sender et illevarslende budskap til palestinerne. The Big Lie slår fast at Israel vil føre en kampanje med masseterror og folkemord og aldri ta ansvar for sine forbrytelser. Den store løgnen utsletter sannheten, og verdigheten til menneskelig tanke og handling. Den utsletter fakta, historien, forståelsen og håpet. Det reduserer all kommunikasjon til voldsspråket. Når undertrykkere utelukkende snakker til de undertrykte med vold, svarer de undertrykte med vold.

  Tegneren Joe Sacco og jeg så israelske soldater håne og skyte små gutter i Khan Younis flyktningleir i Gaza. Vi intervjuet guttene og foreldrene deres etterpå på sykehuset. I noen få tilfeller deltok vi i begravelsene deres. Vi hadde navnene deres, datoer og steder for skytingen. Israels svar var å si at vi ikke var i Gaza, det hadde vi funnet på.

  Den israelske statsministeren, utenriksministeren, forsvarsministeren og den israelske forsvarsstyrken (IDF) talsperson ga umiddelbart skylden for drapet på Al Jazeera-journalisten Shireen Abu Akleh i 2022 på palestinske bevæpnede menn. Israel spredte opptak av en palestiner som de sa skjøt journalisten, som hadde på seg en jakke og hjelm merket «PRESSE». Benny Gantz, som på den tiden var forsvarsminister, uttalte at «ingen israelske skudd ble rettet mot journalisten», og at den israelske hæren hadde «sett opptak av palestinske terrorister som skyter».

  Denne løgnen ble undersøkt av B’Tselem, Det israelske senteret for menneskerettigheter i de okkuperte områdene, identifiserte stedet der den palestinske pistolmannen er avbildet i videoen. Menneskerettighetsorganisasjonen fant ut at videoen ble tatt på et annet sted enn der Shireen ble drept.

  Når Israel blir tatt for å lyve, slik det var med drapet på Shireen, lover de en etterforskning. Men disse undersøkelsene er svindel. Det blir sjelden utført upartiske undersøkelser av hundrevis av drap utført av soldater og jødiske bosettere på palestinere. Gjerningsmenn blir nesten aldri stilt for retten eller stilt til ansvar. Mønsteret med israelsk taktikk er forvirring og er forutsigbart. Det samme er samarbeidet mellom nesten all hovedstrømpresse og media sammen med republikanske og demokratiske politikere. Amerikanske politikere fordømte drapet på Shireen, gjentok pliktoppfyllende det gamle mantraet, og ba om en «grundig etterforskning» av hæren som utførte forbrytelsen.

  Noen måneder senere innrømmet Israel at det var en «stor mulighet» for at en israelsk soldat drepte journalisten ved et uhell, men da var utbruddet av gateprotester og raseri over drapet på journalisten over og drapet hennes stort sett glemt. Innen de endelige bevisene kommer frem om bombingen av sykehuset, vil det også være et fjernt minne.

  Det er dramatiske opptak av France 2 TV tatt i september 2000 ved Netzarim-krysset på Gazastripen – der jeg så en nitten år gammel gutt skutt og drept av en israelsk snikskytter – og en far som prøvde å skjerme sin traumatiserte 12- år gamle sønn, Muhammad al-Durrah, fra israelske skudd som til slutt drepte ham. Drapet på gutten resulterte i Israels typiske propagandakampanje. Israelske tjenestemenn brukte år på å lyve om drapet, først beskyldte de palestinerne for skytingen, senere antydet at scenen var forfalsket, og til slutt insisterte på at gutten fortsatt var i live.

  Da en israelsk soldat i 2003 myrdet den 23 år gamle studenten og amerikanske aktivisten Rachel Corrie ved å knuse henne med en bulldoser mens hun forsøkte å forhindre ulovlig riving av en palestinsk leges hjem, sa den israelske hæren at det var en ulykke som Corrie selv var ansvarlig for.

  Svar
 • Northern Light.
  23 oktober 2023 20:35

  Del 3. Det israelske militæret har drept minst 20 journalister siden 2001 uten å bli stilt til ansvar, ifølge en rapport fra 2023 fra den New York-baserte Committee to Protect Journalists. «Umiddelbart etter at en journalist er drept av sikkerhetsstyrker, produserer israelske tjenestemenn ofte ut en fortelling til media», konkluderte CPJ. Dette inkluderer å skylde på «tilfeldig skyting» fra palestinere eller forsøk på å diskreditere de drepte som «terrorister».

  Israel blokkerer arbeidet til menneskerettighetsorganisasjoner som undersøker grusomheter og krigsforbrytelser i Gaza og på Vestbredden. Den nekter å samarbeide med Den internasjonale straffedomstolen om mulige krigsforbrytelser i de okkuperte områdene. Den samarbeider ikke med FNs menneskerettighetsråd, og forbyr FNs spesialrapportør for menneskerettighets-situasjonen i de palestinske områdene okkupert siden 1967, å komme inn i landet.

  Israel tilbakekalte arbeidstillatelsen for Omar Shakir, direktøren for Human Rights Watch for Israel og Palestina i 2018, og utviste ham. I mai 2018 publiserte det israelske departementet for strategiske anliggender og offentlig diplomati, en rapport som ber EU og europeiske stater stanse deres direkte og indirekte økonomiske støtte og finansiering til palestinske og internasjonale menneskerettighets-organisasjoner, som «har bånd til terrorister og oppfordrer til boikott av Israel».

  Etter bombingen av sykehuset ga Israel først ut en video som påsto å vise palestinske islamske jihad-raketter som traff sykehuset. Israelerne fjernet raskt videoen da journalister la merke til at tiden viste at bildene ble tatt 40 minutter etter angrepet på sykehuset.

  Israelske propagandister – vel vitende om at palestinske raketter har liten eksplosiv kraft – hevdet da at Hamas lagret ammunisjon under sykehuset. Dette forårsaket den massive eksplosjonen, sa de. Men hvis dette var sant, ville det bety at det ville være en sekundær eksplosjon, det var ingen. Og nå har Israel gitt ut det de sier er et opptak av to Hamas-militære som diskuterer missilangrepet på sykehuset. De militante spør hverandre, i en samtale som er for latterlig til å tro, at Hamas eller PIJ gjennomførte angrepet. Ærlig talt, hvordan var Israel fullstendig uvitenede om et angrep fra tusenvis av væpnede palestinske militære fra Gaza i Israel den 7 oktober, men i stand til å fange opp denne samtalen til to antatte militære?

  «Israel har en enhet av undercover-agenter som er opplært til å spille palestinere, og i hemmelighet operere blant palestinere». skriver journalisten Jonathan Cook. «Israel produserte en svært populær TV-serie om slike i Gaza kalt Fauda. Du må være mer enn godtroende for å tro at Israel ikke kunne rigge en forestilling som dette for å lure oss, akkurat som de regelmessig lurer palestinere i Gaza».

  Israel har også lenge gjort sykehus, ambulanser og leger til mål, som Midtøsten-forsker Norman Finkelstein påpeker. Den bombet et palestinsk barnesykehus under krigen i Libanon i 1982 og drepte 60 mennesker. De utførte også missilangrep på tydelig merkede libanesiske ambulanser under krigen i 2006 mellom Israel og Libanon.

  De skadet eller ødela 29 ambulanser og nesten halvparten av Gazas helseinstitusjoner, inkludert 15 sykehus, under angrepet på Gaza i 2008-2009 kjent som Operation Cast Lead. De forbød at sårede palestinere ble plukket opp av ambulanser under denne operasjonen, og lot dem ofte dø. Under Operation Protective Edge, det 51 dager lange angrepet på Gaza i 2014, ødela eller skadet Israel 17 sykehus og 56 primærhelsesentre og skadet eller ødela 45 ambulanser.

  Amnesty International, som undersøkte de israelske angrepene på tre av disse sykehusene i 2014, avfeide «bevisene» for angrepene som Israel fremla som falske. «Bildet som ble tvitret av det israelske militæret samsvarer ikke med satellittbilder av al-Wafa-sykehuset, og ser ut til å vise et annet sted», het det i rapporten.

  Avslør israelske løgner og du blir angrepet av Israel og deres støttespillere som antisemitt og apologet for terrorister. Du blir forvist fra hovedstrømpresse og media,og du nektes tilgang til fora for å snakke om problemet, og som det har skjedd meg, du blir ikke invitert til universitets-arrangementer.

  Det er et gammelt spill som jeg har spilt som reporter mange, mange ganger. Jeg bærer arrene etter løgnene spydd ut av Israel og deres lobby. I mellomtiden fortsetter Israel slaktingen, støttet og hyllet av vestlige politiske ledere, inkludert Joe Biden, som akkompagnerer strømmen av løgner fra Israel som et Wagner-refreng.

  Fra Global Research, publisert 23 oktober 2023.
  Oversatt fra engelsk. Linker, videoer og X-meldinger i orginalartikkelen.
  Hedges er Pulitzerpris vinnende journalist, har vært utenrikskorrespondent for New York Times i 15 år som byråsjef for Midt-Østen, og er vert i sitt tv-show Chris Hedges Report blant annet.
  Orginalartikkel: Israel’s Culture of Deceit. Chris Hedges.

  Svar
 • En god rapport fra N.L.

  Diverse om dette stakkars lille uskylde folket:

  ‘Det er valgkamp i Israel, og derfor må den norsk-ledede observasjonstyrken TIPH reise hjem.’
  dagbladet.no/kultur/netanyahu-sender-observatorer-hodestups-ut-av-hebron/70716082

  ‘ Hvert år arresterer og fengsler det israelske militæret hundrevis av palestinske barn. Mindreårige helt ned i 12-års alderen, ofte bare anklaget for å ha kastet stein. Brutale overvåkingsbilder viser hvordan forsvaret og rettsapparatet tyr til både vold og trusler for å slå ned motstand i okkuperte områder.’
  aftenposten.no/video/i/l3kRxM/dokumentar-to-barn-pr-dag

  ‘ Sivile palestinere i de okkuperte palestinske områdene utsettes for trusler mot liv og helse som følge av konflikt-relatert vold, og fra politikk og praksis relatert til Israels okkupasjon, inkludert vold fra bosettere, slår OCHA fast.
  Nærmere 450.000 israelske bosettere bodde ifølge tall fra israelske myndigheter i bosetninger på Vestbredden ved utgangen av 2018, en økning på 3 prosent fra året før. Rundt 200.000 israelere bor i tillegg i okkuperte Øst-Jerusalem.
  De israelske bosetningene er opprettet i strid med den fjerde Genèvekonvensjonen, der det i artikkel 49 heter «Okkupantmakten skal ikke deportere eller forflytte deler av sin egen sivilbefolkning til territoriene som okkuperes». ‘
  aftenposten.no/verden/i/0EaWWE/Israelske-bosettere-angriper-stadig-oftere-palestinere

  ‘Trakassering og overgrep mot majoritetsbefolkningen er daglig kost. Når bosetterne er i virkelig storslag, heller de søppel, avføring og urin over palestinere som befinner seg på gata under seg. ‘
  dagbladet.no/kultur/netanyahu-sender-observatorer-hodestups-ut-av-hebron/70716082

  Og, fra forrige verdenskrig :

  Det faktum at Churchill til de grader var korrupt og kjøpt av sterke finanskrefter som var villige til å gjøre ALT for å provosere frem krig er liksom ikke skolepensum. Det faktum at Churchill ga spesifike ordre til ambassadepersonell osv i utlandet om å spesifikt IKKE ta i mot Tyske diplomater eller dokumentasjon fra disse, nettopp fordi Churchill ikke hadde til hensikt å ta i mot noen av fredsforslagene den Tyske ledelsen gjentatte ganger forsøkte å få levert til britene for å UNNGÅ krig for en hver pris er heller ikke skolepensum.
  Tyskland ville strekke seg SVÆRT langt for å unngå krigsutbrudd og for å finne en fredelig løsning på uenighetene bl.a. i forbindelse med Polen. Det faktum at 2 verdenskrig IKKE ble provosert frem av Tyskland, men av britisk ledelse kjøpt og betalt av jødiske kapitalkrefter er på ingen måte skolepensum, siden det betyr at en kan kaste omtrent alt av politisk korrekte historiebøker på dynga og alt må skrives om. Verden vil bedras.
  Vi vet at de to siste verdenskrigene, og de fleste imperialistiske krigene etter 1945 , som bakmennene som styrer verdensvalutaen har satt i gang, også ser det som nødvendig å ha kontroll over verdens medier, og «historie»-skrivingen. Derfor vår serverte krigs-»historie» gjennom 80 år.

  Vi vet ( eller håper ) at SANN historie en dag vil få større interesse enn det vi hittil er blitt servert.

  Og etter 2. verdenskrig, når Churcill var løst fra den økonomiske trusselen om konkurs:

  ‘ Tysklands utilgivelige forbrytelse i tiden før den 2. verdenskrig var å trekke sin store økonomiske virksomhet vekk fra verdens handelssystem og utvikle sine egne vekslingssystemer for utenlandsk valuta slik at de som kontrollerer verdens finanser ikke lenger fikk tjene penger på den tyske handel’. 
  Kilde: Churchill til lord Robert Boothby i Winston Churchill «The Second World War,» Scherz, München 1960.

  Svar
 • ‘ Dei var Europas mektigaste
  Få familiar har vore meir myteomspunne eller rikare enn Rothschild. Familiehistoria
  Rothschild-dynastiet strekkjer seg over 200 år. Historia startar innanfor fire murar.
  I 1744 vart Mayer Amschel Rothschild fødd i jødegettoen i Frankfurt am Main.
  DET FØRSTE HUSET: I Judengasse i Frankfurt am Main, cirka 1868.
  Dei fleste som vaks opp her, levde heile livet sitt på innsida av murane, men Rothschild blei send i lære hos ein forretningsmann i Hannover. Her kom han i kontakt med mange prominente kundar gjennom å selje sjeldne myntar og medaljongar.
  21 år gamal kom Rothschild tilbake til Frankfurt, der han bygde opp byens leiande mynt- og antikvitetshandel ved hjelp av bror sin.
  DYNASTIETS FAR: Mayer Amschel Rothschild (1743–1812).
  Så starta brødrene det som skulle bli familiens hovudgeskjeft: ein bank.
  Rothschild-familien skapte nesten på eiga hand ein ny måte å låne ut pengar på, nemleg den private obligasjonsmarknaden.
  Det vil seie at Rothschild utferda verdipapir til folk og institusjonar som trong å låne pengar. Pengane kom ikkje frå Rothschild, men frå investorar som Rothschild skaffa. Rothschild garanterte for lånets sikkerheit, men trong mindre eigenkapital enn ein tradisjonell bank. I tillegg forvalta han formuane til etter kvart ganske så prominente folk.
  Det store gjennombrotet kom då han fekk
  William XI som kunde. Rothschild forvalta formuen så bra at landgreven sat igjen med mykje ekstra etterpå, og namnet Rothschild fekk dermed ein klang av eksklusivitet og kvalitet.
  – Det Rothschild driv med, er ei form for koplingsverksemd. Det er på mange måtar eit omdømespørsmål. Viss eit lån er tilrettelagt eller garantert av Rothschild, så er det eit uttrykk for kvalitet, forklarar Øksendal.
  Frøet var sådd. No venta resten av Europa.
  I løpet av to–tre generasjonar blei Rothschild-familien ekstremt mektige og rike.
  Mayer Amschel Rothschilds søner vidareførte familieforretninga i fleire europeiske byar –éin i London, éin i Paris, éin i Wien, éin i Napoli, og sistemann tok over i Frankfurt.
  Ved inngangen til 1900-talet hadde Rothschild-familien verdas største privateigde formue. Dei blei kalla «den jødiske kongefamilien», ‘
  nrk.no/kultur/xl/slik-blei-bankfamilien-rothschild-europas-mektigaste-1.16574726

  ‘ Den jødiske utenriksminister i Frankrike Itzig Aron Cremieux sendte i 1860 et opprop til verdens jøder, og det heter her bl.a.:
  «Unionen som vi vil grunnlegge, skal ikke være noen fransk, engelsk, irsk eller tysk, men en jødisk verdensunion. I ingen henseende vil en jøde bli en venn av en kristen eller en muslim, før øyeblikket kommer da den eneste rettens religion stråler over hele verden i jødetroens lys…. Vår nasjonalitet er våre fedres religion og ingen annen nasjonalitet kjenner vi…. Tiden er nær da Jerusalem vil bli et bedehus for alle nasjoner og folk Vår makt er ufattelig, hvis vi lærer å sette inn makten for vår sak … Dagen er ikke fjern da alle rikdommer og alle jordens skatter skal bli Israels barns eiendom.’

  ‘ «Vår rase er Mesterens rase. Vi er guddommelige guder på denne planeten. Vi er like forskjellige fra de underordnede rasene som de er fra insekter. Faktisk, i forhold til vår rase, er andre raser dyr, i beste fall kuer.
  Andre raser bør anses som menneskelig ekskrementer. Vår skjebne er å herske over de underordnede rasene. Vårt jordiske rike vil bli styrt av vår leder med et våpen av jern.
  Massene vil slikke våre føtter og tjene oss som våre slaver.» ‘
  (Menachem Begin – Israeli Prime Minister 1977-1983)

  Begin hadde vært involvert i terrorhandlinger i Palestina på 1940-tallet som leder av Irgun. Han hadde organisert bombingen av King David Hotel i 1946 og massakren på hele landsbyen Deir Yassin i 1948. Menachem Begin er den mest beryktede terroristen i israelsk historie og grunnleggeren av det politiske partiet som styrer Israel i dag, Likud.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Big Pharma:

Farmasøytiske selskaper bøtelagt – vil de skjerpe seg?

Forrige innlegg

Tegn på samfunnsmessig oppløsnings-tendens.

Tiltroen til mediene i USA er rekordlav.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.