POSTED IN Ideologi

Trond Ali Linstad:

Møte med islamistiske ekstremister – som muslimer må ta oppgjør med.

8 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Trond Ali Linstad

 Dette er referat fra en «fiende av islam»; en «vantro» og en «jøde-elsker» – som man kan be Allah om å «knekke ryggen» på. 

Jeg satt en helg på valgstand på Grønland torg i Oslo før valget. Bør muslimer delta i kommunevalget, være sosialt og politisk aktiv i samfunnet – og eventuelt finne sin egen aktuelle plass? Eventuelt med de tradisjonelle partier som alle har en hovedparole for valget om å gjøre «Oslo til en hyggeligere by»? 

Eller å søke til kontroversielle grupper som vil «kjempe mot rett og urett», mot rike og med fattige i det norske klassesamfunnet for en endre karakter av det? Kan muslimer og for eksempel kommunister – og andre – stå sammen i det? 

Jeg lagde en stand på dette, med egne referanser. Så satt jeg der på valgstand. Og reklamerte også for min bok med tekster om Koranen: «Hva sier Koranen». Her er noen erfaringer. 

Allment liten interesse 

På Grønland torg en solskinnsdag, farter flere hundre personer forbi. De feste er muslimer. De færreste bryr seg om en utfordring om islam og sosial/politisk nytenkning. Omtalen av Koran-tekster synes ikke å være av interesse, er muslimene «seg selv nok»? Med tradisjonelle bakgrunn og kultur fra land de har bakgrunn i – og dermed ferdig med det? Motsetninger i samfunnet – mellom tradisjonelle (og lukkete?) muslimer og etnisk norske – vil ligge latent. 

Salafister og wahabiter 

Det stanser ved standen 3-4 salafister, som de kalles; islamistiske ekstremister, er en betegnelse på dem: de står nær wahabismen, offisiell ideologi i Saudi-Arabia. Som sprer wahabisme til mange land, i Midtøsten, Afrika, Asia og Europa, herunder også Norge, blant annet gjennom moskéer. Det oppstår diskusjon. 

Interessant er det at deres referanser rundt «islam», sjelden er Koranen. Referansen er «rettroende» sjeiker i Saudi-Arabia og andre steder som ene og alene vet hva som er den «rette» vei. Og det er bare én «rett vei», får jeg høre: Den salafister/wahabiter står for! Andre går til helvete, sier de. Jeg tillater, med Koranen, innsigelser til det. 

Diskusjoner 

Koranen sier noe annet: At det er mange slags troende, fra en rekke religioner, som kan handle rett og riktig og være godtatt av islam. Salafistene/wahabitene sier slike tekster er fjernet fra Koranen av deres egne sjeiker – som de selv holder seg til. 

Kristne og jøder sier de, er eksempler på grupper som går til Helvete. Jeg påpeker at dette er feil og viser til Koranen som med klare ord sier noe helt annet. Salafistene/wahabitene insisterer og legger til at alle jøder, for eksempel, er «forbannet». Jeg viser til korantekster mot det. Da får jeg «skjellsordet» som over nevnt, om at jeg er «jøde-elsker». De ringer til en sjeik for å kontrollere skriftord jeg gir dem, og som bekrefter det jeg sier – og de blir stille en stund. 

Jeg peker på at de med deres veiloppfatninger har drept kristne og jøder rundt om i hele Midtøsten. Men de er ikke enige i det. De viser til at de fleste som salafister/wahabiter har drept og de «irettesette» meg – var (vantro) muslimer. 

Jeg peker på deres praksis mot yasider i Irak. De sier dette er berettiget og riktig. Hvis islamske styrker rykker fram og møter motstand, har de rett til – i «selvforsvar», sier de – å bli enda mer pågående i krigen. 

Det er lov å ta kvinner til krigsfanger – og bruke dem som en ønsker, sier disse salafister/wahabiter. Og videre: Slaveri er fortsatt tillatt! Det må jeg forstå. 

Et argument til fordel for å ta krigsfanger, sier de, er at fangene sammen med muslimer, frivillig eller ved tvang, selv kan bli muslimer og ved det bli spart for Helvete. 

Når det gjelder kvinner, får jeg høre, er dette fast og bestemt: at i helvete er de fleste kvinner; det er logisk og rett. 

Salafister/wahabiter, Israel og imperialister 

Kun én «islamsk retning» er riktig; alle andre retninger – islamske og ikke-islamske – leder til Helvete. Og er ikke verd diskusjon (fanatismen er i øyenfallende). 

Med bakgrunn i det palestinske spørsmålet, spør jeg blant annet om Gaza: Der er det flere islamske retninger, som Hamas og Islamsk Jihad, foruten at motstandsfolk i Fatah og andre grupper også er muslimer – er det mulig med en dialog med dem? 

Nei, sier disse salafister/wahabiter: De gruppene er vantro, og «riktige» muslimer kan ikke stå sammen med dem, men helst bekjempe dem. Jeg spør om salafister/wahabiter da kan anses som agenter for Israel, men det vil de ikke svare på. 

Salafister/wahabiter i Midtøsten anses å få støtte fra Israel, USA og andre vestlige makter som fører krig i Syria, Irak og andre steder. Ja, slipp disse salafister/wahabiter løs, og de skal splitte og bryter ned enhver samlet motstand; det er det logikk i. 

Muslimers ansvar 

Vi avslutter diskusjonen og salafistene/wahabitene går til nærmeste moské (ICC) for å be. Hvordan blir de mottatt der? Med stille overbærenhet og en viss forståelse, eller blir de grundig «ristet»? 

En større moské i Oslo (Rabita) selger og sprer en omarbeidet versjon av Koranen som salafister/wahabiter har laget – der meninger som over er omtalt, blir underbygget; det er en utfordring. 

Salafistene/wahabitene i samtalen inviterer meg til en moské (i Strømmen) for å lære mer om det «virkelig» islam. Jeg venter med å gå dit. 

Muslimer har ansvar i dette! De må tenke selv, om rett og galt: Hva Koranen sier, og være sterke på det! Mot slike hatefulle og sekteriske angrep, angivelig i «islams» navn – som disse grupper står for! Det ligger i det ansvar på muslimer. 

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

8 kommentarer. Leave new

 • Ola Henriksen
  28 august 2019 11:10

  Bra.

  «De må tenke selv, om rett og galt: … , og være sterke på det! »

  Tenke selv, ja. Og bruk eventuelt religiøse skrifter som bakgrunn for filosofi/psykologi og samfunnsutvikling. Men ikke som cementerte holdninger.
  Og stem ned ALLE ( og steng ute fra Norge), som bruker religion som maktmiddel, og blander samfunns-politikk og religion.

  Om tro, håp & galskap:
  https://tv.nrk.no/serie/lisenskontrolloeren/2018/MKTV57000318/avspiller

  Svar
  • Ola Henriksen
   28 august 2019 21:16

   Om samfunns- filosofi/psykologi i ( f.eks.) Bibelen :
   «Talent» er jo en tidligere myntenhet, – men også en verdi, våre gener/vårt talent, vi er født med.
   Kanskje har jødene, pengevekslerne, misforstått dette budskapet? Og det er deres store feilgrep; – som vi må lære av.
   Resten av verden trenger ikke gjøre det samme feilgrepet. Bibelen er full nok av historier som skal vise at vi ikke skal forveksle penger og virkelige samfunnsverdier, hvis vi skal «komme til himmelen», dvs. lage et godt SAMfunn.

   « Da burde du ha overlatt pengene mine til dem som driver med utlån, så jeg kunne fått dem igjen med renter når jeg kom tilbake. «
   http://www.bibel.no/Nettbibelen.aspx?parse=Matt%2025,14-30

   http://www.samfunnsliv.no/kunst-05.html

   Svar
 • Salafister/wahabiter er «vestens» (Israels) «hemmelige» infanteri. Det er veldig bra at du står imot ondskapen og til og med vinner debatten. Jeg er dog ikke en «venn» av islam, men ser at sunni-islam er lagt mer radikal enn Sjiaislam. Måtte perserne og Sjiaislam vinne over zionistene og løpeguttene deres, Salafister/wahabiter.

  Svar
  • Jan Hårstad
   28 august 2019 22:07

   Veldig psykologisk-idealistisk tenkt fra Linstad. Her har nomad mer rett og jeg kan legge til:
   23 sept 1953 møtte Eisenhower en delegasjon i det hvite hus ledet av Said Ramadan og folk
   fra wahhabisme-Muslim Brotherhood.
   Fra dette tidspunkt inngikk VestImperialismen (inkluderer Norge) en allianse med Jihadismen
   for å bekjempe vestimperialismens fiender og det er også historien om den blodige Syriakrigen.
   vesten trente jihadistene og saudi-qatar-emiratene betalte og rekrutterte.
   Er det denne alliansen opphevet? Nei,på ingen måte. Den er ment å settes inn i Xianjang og den skal settes inn i Kaukasus. Blant kurdiske Peshmergas er det også Jihadister i fleng og de blir trent av Tyskland,USA og Norge.
   – Så lenge dette er det sentrale geopolitiske trekket i dagens verden,nytter det lite å si at muslimene må tenke selv. Det er Vesten som vil ha wahhabijihadisme til militært bruk.Det er ikke slutt.

   Svar
   • Ola Henriksen
    28 august 2019 22:29

    «…nytter det lite å si at muslimene må tenke selv»
    Vi må ALLE tenke selv. Muslimer, jøder og kristne.

    / Bankvesenet ser så pent og uskyldig ut. Det hele legges så behendig og vakkert til rette for oss mennesker, for at det skal se så selvfølgelig og riktig ut. Det krever stor omtanke og atskillig innsikt i sjelelivet før man riktig får fatt på hva det er som skjer i vårt ubevisste, når det ene folkesamfunn og kulturrike etter det andre læres opp i dansen om gullkalven, og når konsekvensene alltid blir de samme som Moses vitner om: «Hver mann binde sverd om sin lend — gå så fram og tilbake og slå i hjel.» /
    http://www.samfunnsliv.no/kunst-05.html

 • Veldig snodig innlegg av Lindstad.

  «Og det er bare én «rett vei», får jeg høre: Den salafister/wahabiter står for! Andre går til helvete, sier de.»

  «Kristne og jøder sier de, er eksempler på grupper som går til Helvete. ………….. Salafistene/wahabitene insisterer og legger til at alle jøder, for eksempel, er «forbannet».

  «Hvis islamske styrker rykker fram og møter motstand, har de rett til – i «selvforsvar», sier de – å bli enda mer pågående i krigen.

  Det er lov å ta kvinner til krigsfanger – og bruke dem som en ønsker, sier disse salafister/wahabiter. Og videre: Slaveri er fortsatt tillatt! Det må jeg forstå. »

  «Kun én «islamsk retning» er riktig; alle andre retninger – islamske og ikke-islamske – leder til Helvete. Og er ikke verd diskusjon»

  Mitt spørsmål er: Er det noen vits i snakke med slike mennesker? Jeg mener nei. Hvorfor snakker Lindstad med slike mennesker?

  Og bør slike mennesker i det hele tatt være i Norge? Igjen er mitt svar nei.

  Svar
 • Vi er i krig med Koran slik som vi er i krig med Korona. It is a fact man. Når sannheten er problemet er vi ute å kjøre og vil fortsette å være det

  Svar
 • ormenlange
  19 mars 2020 14:22

  5 kolonnen tilslører virkeligheten og forrædere sannheten og 5 kolonnen er for mange til at vi vinner krigen mot Koranen. Koronakrigen vinner vi lett.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Gorbatsjov:

Det lukter vondt i verden nå.

Forrige innlegg

Om «å skyte seg selv i foten-mesterskapet»:

EU er den soleklare vinner.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.