POSTED IN Helse, Venstresiden

Transhumanisme, hva er det?

Forestillingen om menneskemaskiner, alltid sterke lykkeligere – og friske.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

For de som leser Science Fiction er ikke det denne artikkelen noe nytt. Det den beskriver er fremstilt i denne litteraturen ganske lenge. Men nå nærmer vi en tid hvor noen forestiller seg at det som var tenkt som et fremtids-scenario kan virkeliggjøres i nær fremtid.

Historien om Frankestein-monsteret er en av de første for den litteraturen hvor mennesker og maskiner smelter mer og mer sammen. Maskinene blir mer og mer menneskelige og mennesket erstattes i økende grad av reservedeler som erstatter nedslitte eller dysfunksjonelle organer. Vi nærmer oss kyborger, en blanding av mennesker og maskiner.

Det store spørsmålet er om vi ønsker oss dette. Det andre spørsmålet er hvem som skal styre denne prosessen. Elon Musk, Bill Gates eller hvem?

Knut Lindtner (redaktør derimot.no)

«Transhumanisme» skal skape forandringer

Hvordan elitene vil bruke korona og «The Great Reset» til å transformere mennesket

Når vi nå i koronakrisen diskuterer hva de globale elitene har fore, er det ved siden av «The Great Reset» stadig oftere særlig ett begrep som nevnes: «transhumanisme». Men hva er det dette begrepet står for, hva er det som skjuler seg bak det, og hva har det med vaksinasjonen mot korona å gjøre?

white mannequin
Dette er ikke en Kyborg, men en utstillingsdukke.

Transhumanistene satser på en sammensmeltning av menneske og teknologi. De ønsker å forbedre menneskeheten gjennom et evolusjonært trinn. Folk skal bli friskere, sterkere, mer intelligente og alltid være lykkelige. Aldring bør også være en saga blott. Genforbedring, reversering av aldringsprosessen, sammensmeltning av menneske og maskin – man har til og med planer om å utvikle en ny ikke-biologisk art. Gjennom denne optimaliseringen er det meningen å skape noe á la et overmenneske. Kjernen i transhumanismen er å forandre menneskeheten gjennom tekniske grep og å forene menneskelig og kunstig intelligens. Alle tekniske apparater som vi i dag har med oss eller bærer rundt på, skal forenes med menneskekroppen og dermed bli overflødige. Mennesket som kyborg. Selv om dette høres ut som science-fiction, er det et faktum at vitenskapen er i ferd med å gjøre disse visjonene til virkelighet.

Mennesket som kyborg

Firmaet «Neuralink», som er grunnlagt av Teslasjef Musk, arbeider for eksempel med 

teknologi som kan implanteres i menneskehjernen. Det aktuelle prosjektet, «Link V0.9», er en chip som er på størrelse med en én-euromynt. På denne mynten henger det ca. tre centimeter lange elektroder som er tynnere enn et menneskehår. Chipen er åtte millimeter tykk og blir operert inn i kraniet. Neuralink fungerer som et grensesnitt mellom datamaskiner og de elektriske signalene fra hjernens neuroner og er ment å gi handikappede med lammelser i nedre del av kroppen førligheten tilbake.

woman in blue button up shirt holding orange fruit
Er dette (tre ganger årlig) inngangsbiletten til den «vidunderlige nye verden?»

Men på lengre sikt har Musk andre drømmer: Han snakker om språk og computerspill, som kan installeres i hjernen, om tankeoverføring og om en menneskelig hukommelse som kan lagres på en minnebrikke. Men samtidig advarer Elon Musk mot en kunstig intelligens som kan komme til å overgå den menneskelige intelligensen. Menneskene er dermed i fare, mener han, om de ikke «oppruster» hjernen sin for slik fortsatt å kunne være konkurransedyktige. Og akkurat denne uttalelsen får en til å spisse ørene.  «The Great Reset» og vaksinasjonspress har forandret verden. Enhver som lar seg vaksinere, blir i offentligheten oppfattet som fremskrittsvennlig, «frisk» og en som dermed bringer samfunnet framover – det er i det minste den ideen mediene formidler. Den som «vaksinerer seg fri», må regnes med blant de gode, friske og moderne. Så sent som for godt over ett år siden ville vi som et opplyst samfunn ha ledd av den psykologiske propagandaen som har fått gjennomslag i den nye «koronatidsregningen».

Frelse gjennom teknologi?

Transhumanister og globalister som Musk lover oss høyest mulig intelligens, en lengst mulig levetid og et størst mulig velbefinnende. Det høres ved første øyekast meget lovende ut. Deres milliardinvesteringer i transhumanistisk forskning gir oss grunn til å tro at de mener det alvorlig med ideene sine, selv om de ennå synes å tilhøre en fremtid som ligger langt, langt unna. Men vil det gi mennesket den etterlengtede «frelsen»? I transhumanismen ligger det skjult et løfte om en bedre tilværelse. Alt som forstyrrer, alt som hindrer mennesket i sin utvikling, skal bli forlatt. Et veldig fristende tilbud, som imidlertid – i likhet med alle andre ideologier som gir slike løfter, fører med seg store farer. Alle ideologier med slike store visjoner har til nå alltid mislyktes. Selv om det i bakgrunnen investeres milliarder i transhumanistisk forskning, kan man lese påfallende lite om transhumanistiske planer og transhumanistisk forskning i mediene. På samme måte som Bill Gates i mange år har finansiert farmasøytisk industri og WHO, og nå høster fruktene av dette i koronakrisen, vil også transhumanismebransjen en eller gang kreve sin toll.

white and brown human robot illustration
Hvis maskiner kan erstatte mennesker vil alle sykdommer overvinnes.

Det å være menneske blir ofret

Det som truer oss, er ikke at roboter overtar makten, men at menneskeheten gir opp seg selv. Etter kjønnsvanvidd og «avskaffelse» av kjønnet ser det nå ut til at den siste bastionen blir angrepet: det å være menneske i seg selv. Om en skal tro på visjonene til Elon Musk og den klikken som utgjør den globale eliten, da vil ikke menneskeheten bare måtte vaksinere seg tre ganger i året for å være «på lag med framskrittet». Hvis den transhumanistiske ideologien virkelig får gjennomslag, da lander hele mennesket i form av sine tankeimpulser hos «Big Data» og hos dem som har tilgang på disse dataene. En utvikling som det er vanskelig å forestille seg? Korona og det medfølgende sosiale presset har vist at det med «riktig» oppfølging i mediene også da igjen vil finnes «fremskrittsvennlige» stemmer som vil oppleve det normale livet som utilfredsstillende og vil ønske den transhumanistiske læren om en bedre tilværelse velkommen. Det vil da være de samme stemmene som ikke lenger finner plass til nasjoner, kjønn eller klimaendringer.

Oversatt av Rune G

Forsidebilde: Gabriella Clare Marino

Knut Lindtner har lagt til bilder m/tekst

Tidligere publisert på derimot.no

https://www.wochenblick.at/die-transformation-des-menschen-durch-corona-great-reset-und-eliten/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Transhumanismen er globalistenes demoniske motpart til evolusjonsprosessen.
  Globalistene med deres «liberalisme» har gitt opp mennesket med dens spiritualitet og alle utviklingsmuligheter som befinner seg utenfor den objektive «vitenskapelige» sfære. Dette gjennom årelange kampanjer for å latterligjøre spiritualitet, samtidig som de støtter surrogatreligioner som ikke lærer bort noe vesentlig.
  Derfor er maskinen nå den selvfølgelige partner. Det er apparatet som er blitt det nye ideale og idol. Det er ikke noe annet å strekke seg mot. Helter er byttet ut med handikappede og andre innkvoterte.

  Hollywood, reis til helvete .

  Svar
 • Elon Musk er ikke til å stole på.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Fyrer opp mot Russland:

Mediene byr opp til krig.

Forrige innlegg

Hvor vanlige og alvorlige er bivirkningene?

Overdriver kritikerne?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.