POSTED IN Helse

Trakassering av eldre:

Her skal det vaksineres enten folk vil eller ikke.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Helsemyndighetene tar ikke et nei for et nei og trakasserer eldre

Av Christopher Lien

I dag fredag 14. mai reiste jeg inn til Oslo for å besøke min mor.  Min mor er 88 år og lever alene etter at hennes mann min far døde for 16 år siden. Midt under vår hyggelige samtale banker det hardt  på døren. To  personer fra det lokale vaksinasjonsteamet står utenfor døren og ber seg inn. De ønsker å høre om det er slik at hun ikke ønsker å la seg vaksiner. Hun sier at det ønsker hun ikke, og at hun allerede to ganger tidligere har avslått vaksine over samtale per telefon. Siste gang for ca 2 uker siden med begrunnelse at hun fikk allergiske rekasjoner for noen år siden fra en influensavaksine.

De prøvde hardt å overtale henne til å ta vaksinen. De hevdet også at man skal innføre vaksinepass og at hun trenger vaksine hvis hun ønsker å reise. Hun fortalte dem at hun er glad i å reise innenlands og utenlands.

De tok ikke et NEI for et NEI og hun måtte fortelle om hvilke bivirkninger hun tidligere hadde fått av influensa vaksinen. 

Dette er etter min mening kun informasjon behandlende lege har noe med, og ikke en vilkårlig student, helsefagsarbeider eller sykepleier som er sendt ut fra vaksinasjonssenteret. 

person in white long sleeve shirt holding gray pen
De sier det er frivillig…

Jeg mener at dette er et klart brudd på taushetsplikt og hvilken informasjon de kan spørre om.

Dette var en svært vanskelig opplevelse for en eldre dame som har opplevd traumatiske opplevelse som barn under krigen. Hun har opplevd at gestapo har stått på døren, og at sovjetiske krigsfanger ble skutt i oppkjørselen etter at vaktene oppdaget at hun og foreldrene hadde lagt ut mat til dem. Videre at flere av hennes fettere ble hardt torturert av det samme gestapo. Jeg brukte lang tid etterpå for å roe henne ned etter denne særdeles overkjørende hendelsen. Som hun sa dette er tredje gangen jeg sier nei – skal de ikke høre på meg – skal de ikke gi seg snart. Jeg bestemmer da selv. 

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • «Som hun sa dette er tredje gangen jeg sier nei – skal de ikke høre på meg – skal de ikke gi seg snart. Jeg bestemmer da selv. »

  Siden det er Hurra for 17 mai og den norske Grunnloven:

  Paragraf 92 : Statens myndigheter skal respektere og sikre menneskerettighetene slik det er nedfelt i vår grunnlov.

  Paragraf 94: Ingen må fengsles eller berøves friheten… andre som er berøvet sin frihet kan få frihetsberøvelsen prøvet for en domstol uten opphold.

  Paragraf 101 : Alle kan møtes i fredelige forsamlinger og demonstrasjoner.

  Paragraf 102 : Enhver har rett til respekt for sitt privatliv og familieliv, sitt hjem og sin kommunikasjon. Husransakelse må ikke skje unntatt i kriminelle tilfeller. Statens myndigheter skal sikre et vern om den personlige integritet.

  Svar
 • Wasan Totland
  17 mai 2021 22:24

  Hei Cristopher. Jeg tror nok det er en del folk som ahdde interesse av å vite hvem disse to som pushet vaksinen var for å intervjue dem.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Tall fra Sverige og Norge:

Vaksinedødelighet.

Forrige innlegg

En av lederne bak USAs måneferder:

Wernher von Braun var også krigsforbryter.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.