POSTED IN Norge, Tortur

Tortur-rapporten:

Den skulle forbigåes i stillhet av «humanistene»

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det er nødvendig å minne om denne rapporten. For den er blitt et ikke-tema i våre medier svært fort etter at den ble offentliggjort. I virkeligheten var denne rapporten en meget sminket, dvs. sterkt forkortet utgave. 11/12 av den opprinnelig rapporten er fortsatt hemmeligholdt. Til tross for dette setter denne rapporten mange lands regjeringer i et meget dårlig lys. Om ikke Norge er direkte nevnt vet vi nå at Sola ble brukt som flyplass når Imperiet (USA) skulle flytte sine torturoffer rundt til de villige torturistene (andre land) som mot betaling påtok seg jobben.

I kampen mot tortur er det de siste årene blitt ganske stille. Det skyldes sannsynligvis at vår store allierte, USA, er tatt med buksene nede som stor-torturist.

Knut Lindtner

Løgnfabrikken

Av John Helmer

Tortur-rapporten til USAs senat om etterretningsorganisasjonen CIAs tortur har med mange detaljer, men lite om Russland. Til dette landet er det bare fem referanser hvor tre av dem er fotnoter om bombeangrep mot bygninger i landet.

Er det noen som er forundret over at det er taust i våre medier om denne saken? Ingen tør utfordre imperiet!

I den nye rapporten er det heller ingen referanser til Ukraina, heller ikke til Polen, Estland, Latvia eller Litauen. Det betyr ikke at ikke CIA kjørte hemmelige operasjoner i disse landene. I en annen rapport «Detension site blue» viser det seg at Polen under daværende president Alexander Kwasniewski, nå innrømmer at de godkjente et hemmelig «oppbevarings- og forhørsfengsel» (rendition) for CIA-avhør og tortur. Gjenytelsen var en stort pengebeløp. Dermed var det satt presedens for ytterligere kjøp av hemmelige operasjoner.

Disse har fortsatt mot betaling fra USA, f.eks. i militær trening av Ukrainere på hemmelige steder.
Litauens medvirkning er også rapportert ved at landet har stilt til disposisjon en oppbevaringplass for fanger nær Vilnius med kode-navnet «fiolett». Detaljer om dette finnes i en forberedende rettssak mot landets regjering i den europeiske domstolen for menneskeretter. Senatsrapporten hevder at oppbevaringsplassen fiolett ble stengt i 2006.

Aleksander Kwaśniewski er en polsk politiker og tidligere president i Polen.

Andre CIA-fengsler er avslørt i rapporten under ulike kodenavn, grå, grønn, orange, svart og brun. Hvor de har befunnet seg fremgår ikke av rapporten, den er ikke nøyaktig nok til å identifisere kodenavn med land. Men internasjonal presse har allerede identifisert Ukraina og Latvia. Disse øst-europeiske landene som tok imot penger fra CIA for deltagelsen i internerings- og forhørsprogrammene for et tiår siden, er kjent for å være de samme landene som har vært involvert i trening og bevæpning av såkalte heimeverns-bataljoner som har sloss i Donbass. Tidspunktet for dette hemmelige Ukrainaprogrammet er før statskuppet 21.februar, hvor den lovlig valgte presidenten, Janukovich, ble avsatt.

Estland har ikke bli identifisert i CIAs fengslingsprogram. Det er offisielt blitt identifisert som stedet for medisinsk  behandling av sårete fra Ukraina fra Kiev-siden i borgerkrigen. En estisk utenriksminister har hevdet at ukrainerne var «pasienter som var skadet i konflikten» og «folk som var skadet i gatevold». Det er sannsynlig at dette var krigsdeltagere og ikke-ukrainske leiesoldater.
Torturapporten til senatet kommer dessuten til en annen konklusjon vedrørende USAs mediers villighet til å bistå hemmelige operasjoner. De har ikke bare dekket over bevis som er lekket fra protesterende tjenestemenn, men også bidratt til direkte misvisning og desinformasjon til politisk ledelse i USA og allierte nasjoner.

CIA hadde mange land hvor de torturerte folk

New York Times, Washington Post og NBC TV nevnes eksplisitt i senatsrapporten som enten godtroende medvirkende til CIAs forordninger for å bedra det Hvite Huset, kongressen og opinionen, eller som villige deltagere i det CIA-offiserer kalte en gjenoppliving av Krigsinformasjons-kontoret fra 1940-årene.

CIAs kontor for «offentlige anliggender» og ledende CIA offiserer samarbeidet i delingen og spredningen av klassifisert informasjon om CIAs «internerings- og forhørsprogram» til utvalgte medier. Dette ble gjort for å imøtegå offentlig kritikk, for å forme opinionen og for å unngå potensielle tiltak fra kongressen som kunne legge hindringer for dette programmet og for økonomien til det.

Senatskomiteens etterforskere har ikke beskrevet hvordan CIA plukket ut journalister og hvem disse var. De samme CIA-offiserene forklarte for en kollega at «når pressen refererer til «ledende etterretningsoffiserer» er det oss… autorisert og ledet av OPA (CIAs kontor for offentlige anliggender)». Mye av den informasjonen som CIA formidlet til media om deres «oppbevarings- og forhørsprogram» og effektiviteten til de forsterkete forhørsteknikkene var upresis og lignet den tilsvarende informasjonen som CIA formidlet til kongressen, justisdepartementet og Det Hvite Hus.

Vanntortur var en metode som ble brukt av landet som skryter på seg å være verdens fremste demokrati

Det var den gangen. Betydningen av konklusjonene i senatsrapporten er at viljen til å overse umoralske handlinger til New York Times, Washington Post og NBC har fortsatt frem til dags dato. New York Times reportere trenger ikke å bli utsatt for vanntortur (waterboarding) av CIA for å fråde slik David M. Herschenhorn her gjør i New York Timers: « Kremls motivasjon er ikke liten for å flire over den ubehagelige situasjonen som USA befinner seg i, særlig når en tar i betraktning den uopphørlige kritikken landet har fått i årevis vedrørende begrensninger i demokrati og rettsikkerhet i Russland».

Artikkelen er oversatt og bearbeidet av Knut Lindtner.
Bilder/tekst: Knut Lindtner
Denne artikkelen er tidligere offentliggjort på derimot.no

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Angående tortur, så ha jeg nettopp lest boken «Murder in Samarkand» av Craig Murray. Murray var Storbritannias ambassadør til Usbekistan før han ble fjernet fra sin stilling i oktober 2004 etter å avslørt forferdelige brudd på menneskerettighetene av det amerikansk-finansierte regimet til president Islam Karimov. I denne oppriktige og til tider sjokkerende boken, viser Murray oss de mørke sidene av «krigen mot terror». I Usbekistan finner man et av de mest heslige tyrannier på jorden, grunnlagt på slaveri og brutal tortur. Nabolandet Afghanistan produserer rekordmengder av heroin, og eliten i Usbekistan casher inn på massiv smugling. Den samme eliten er også involvert i menneskehandel med sine egne kvinner, som blir solgt til prostitusjon i Vesten.

  Svar
  • (forts)

   Dette blir stilltiende godtatt av vestlige makter fordi Karimov blir sett på som en viktig amerikansk alliert i krigen mot terror. Da Craig Murray ankom Usbekistan, var han en ung ambassadør med en strålende karriere og en smak for whisky og kvinner. Men etter å ha fått kjennskap til at opposisjonelle i Usbekistan blir kokt levende og at uskyldige mennesker blir voldtatt med knuste flasker og myrdet av statlige agenter, begynte han å stille spørsmål ved både sin egen rolle og sitt lands rolle i «demokratisering» av land. Da Murray besluttet seg for å gå ut offentlig med sine sjokkerende funn, bestemte Washington og Downing Street nr 10 at han måtte gå av som ambassadør. Men Murray nektet å forsvinne stille og rolig.

   Svar
   • Jeg har fortsatt problemer med å poste innlegg, men det ser ut som innleggene går igjennom dersom man korter dem ned til Twitter-lengde.

 • Ola Henriksen
  5 juni 2019 14:51

  » Betydningen av konklusjonene i senatsrapporten er at viljen til å overse umoralske handlinger til New York Times, Washington Post og NBC har fortsatt frem til dags dato.»

  Og Espen:
  «Dette blir stilltiende godtatt av vestlige makter fordi Karimov blir sett på som en viktig amerikansk alliert i krigen mot terror.»

  Altså terror fra våre politikeres allierte !
  Er FAAN et for svakt ord, for disse som påstår seg å stå på riktig side av «ondskapens akse?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Imperiemåten:

Frikjennar krigsforbrytarar, forfølger varslarar.

Forrige innlegg

Tidligere leder av det tyske sosialdemokratiske partiet

USA, Dere truer vår sikkerhet!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.