POSTED IN Gaza

To kvinner skutt i Gaza

Hadde søkt tilflukt i kloster

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

CNN: Skarpskytter fra israelske styrker drepte to kristne kvinner inne i en Gaza-kirke.

Av Maija Ehlinger, Jomana Karadsheh, Kareem El Damanhoury og Heather Chen.


En israelsk militær snikskytter skjøt og drepte to kvinner inne i Holy Family Parish i Gaza lørdag, ifølge det latinske patriarkatet i Jerusalem.

Moren og datteren gikk til søsterens kloster, sa patriarkatet, da det ble skutt. «Den ene ble drept da hun prøvde å bære den andre i sikkerhet», la de til.

Syv andre ble også skutt og såret i angrepet på komplekset, der de fleste Gazas kristne familier har søkt tilflukt siden starten av krigen, ifølge patriarkatet, som fører tilsyn med katolske kirker over Kypros, Jordan, Israel, Gaza og Vestbredden.

«Ingen advarsel ble gitt, ingen varsling ble gitt», fortsatte de. «De ble skutt med kaldt blod inne i sognets lokaler, der det ikke er noen krigførende styrker».

Pave Frans talte søndag om dødsfallene i Holy Family Parish, og beklaget at «bevæpnede sivile er mål for bomber og skuddveksling» i Gaza, og viste til Skriften om krig.

«Jeg fortsetter å motta svært alvorlige og triste nyheter om Gaza. Ubevæpnede sivile er mål for bomber og skyting. Og dette har skjedd selv innenfor menighetens kirkebygg til Den hellige familie, hvor det ikke er terrorister, men familier, barn, mennesker som er syke og har funksjonshemninger, søstre, sa han under sin ukentlige Angelus-bønn.

Pave Frans

«Noen sier: ‘Dette er terrorisme og krig.’ Ja, det er krig, det er terrorisme. Det er derfor Skriften sier at ‘Gud gjør slutt på krigen, Han bryter buen og Han brekker spydet’» fortsatte paven. «La oss be til Herren om fred», la han til.

Ifølge patriarkatet gjorde også Israel Defense Forces stridsvogner klosteret til Sisters of Mother Theresa til mål, som huser 54 funksjonshemmede og er en del av kirkens område. Bygningens generator, dens eneste nåværende strømkilde, drivstofftanker, solcellepaneler og vanntanker ble også ødelagt. IDF-raketter hadde gjort klosteret «ubeboelig», heter det i uttalelsen.

Som svar på en CNN-forespørsel om kommentar om hendelsen, ga Israel Defense Forces ut en uttalelse som sa at ingen dødsulykker hadde blitt rapportert av Holy Family Parish-representanter under en «dialog» med IDF lørdag morgen. «En gjennomgang av IDFs operasjonelle funn støtter dette,» la den til. CNN har ikke klart å nå det latinske patriarkatet om samtalen beskrevet.

Uttalelsen fra IDFsa også at den ikke retter seg mot sivile, og la til at den gjennomgår en annen hendelse nær en annen kirke i det nordlige Gaza: «En første gjennomgang tyder på at IDF-tropper, som opererte mot Hamas-terrorister i området, aksjonerte mot en trussel som de identifiserte i kirkens område».

Fredag sa det britiske parlamentsmedlemmet Layla Moran, for Oxford West og Abingdon, at medlemmer av hennes familie som oppholder seg i kirken, var «mer enn desperate og livredde» ettersom forholdene fortsatte å forverres.

Moran fortalte 15 november til UK House of Commons, at et familiemedlem som hadde vært ly i kirken var død. Moran siterte beretninger fra familien hennes og la til at elektrisitetsgeneratorene ved kirken hadde stoppet. «Familien min rapporterer om hvitt fosfor og skyting i kirkebygningene deres», sa hun. «Renholderen og vaktmesteren er skutt og kroppene deres ligger utenfor».

Fra CNN, publisert 18 desember 2023.
Oversatt fra engelsk av Northern Light. Orginalartikkel: Pope speaks out after IDF sniper kills two women inside Gaza church, per Catholic authorities.

Kommentar av oversetter:
«De israelske forsvarsstyrkene har bekreftet at deres soldater skjøt og drepte to kristne kvinner på eiendommen til Gaza bys eneste katolske kirke. En talsperson for IDF erkjente at det var sivile ofre til media, etter avsløringer av hendelsen av den latinske patriarken av Jerusalem, Pierbattista Pizzaballa. IDF-talspersonen bekreftet i en uttalelse til Fox News Digital, hendelsen som fant sted nær kirken i Shejayia-området i Gaza under en operasjon mot Hamas-terrorister».
Kilde: The Christian Post.

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Bildet over denne artikkelen er et bra eksempel på den kunstige intelligensen begrensninger, se på hendene til denne skarpskytteren, AI har enn så lenge ofte problemer med å tegne korrekt antall fingre og tær.

    I Oslo i dag så jeg flere plakater om Palestina på eller i boksene til Clear Channel, dere vet: boksene som står på tvers av diverse fortau til stor ulempe for blinde og svaksynte. Plakatene virket proffe men jeg tviler på at de er satt opp av Clear Channel, de var alt for direkte og beskyldte blandt annet Nammo for å være medskyldig i folkemord. Fra trikken kunne jeg ikke se om plakatene var satt opp utenpå glasset eller inne i monteren.

    Det er verdt å huske at Israel har nesten ingen krigsviktige råstoffer på eget område og at nær sagt alt de trenger for å føre krig kommer fra vesten generelt og USA spesielt, dermed kan den politiske kampen i vesten sies å være kanskje den viktigeste frontlinjen av alle.

    Når dét er sagt: et Israel isolert og boikottet av både vesten og resten ville nok være farligere enn noen gang, jfr «Samson»… atomvåpen og lignende.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Det store tabuet over hele vesten som ingen tør ta i:

Skyldes den voldsomme overdødeligheten vaksinene?

Previous Post

Legemiddelindustriens store dilemma: Friske mennesker gir ingen inntekt.

Har våre myndigheter glemt folkehelsa fullstendig?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.