POSTED IN Norge

Titusenvis unge gutter kan bli drept.

Kampene rundt Ukrainas store styrker i øst begynner.

0
Print Friendly, PDF & Email

Ifølge russiske ledere er hensikten med invasjonen i Ukraina å demilitarisere landet og fjerne de nasjonalistiske kreftene fra landets militære styrker. Første steg i denne operasjon var å fjerne disse fra Mariupol hvor de hadde forskanset seg. Det er nå avsluttet gjennom bombingen av det store stålverket som var deres siste brohode.

Dermed er store styrker frigjort for å eliminere den store ukrainske hæren som befinner seg overfor utbryter-republikkene i øst. Hvor store styrker som befinner seg der er uklart, anslag over antallet varierer fra 40 000 til over 60 000 soldater.

De har vært omringet lenge og har ikke kunnet motta forsyninger eller annet nødvendig utstyr. Slik sett er derfor utfallet av kampene egentlig bare et spørsmål om tid. 

Vi står egentlig overfor en tragedie i kolossalt omfang. Titusenvis av unge gutter risikerer å bli drept – for hva? Et signal om at de oppga motstanden og overga seg ville være nok til at mange ble reddet.

Knut Lindtner
Redaktør

Kampen om Donbass har begynt

Kiev sier at den «andre fasen av krigen» har startet

Den andre fasen av den russiske offensiven i Ukraina og Donbass har startet, hevdet president Volodymyr Zelensky og hans rådgivere mandag kveld. Kiev sa at det var rapporter om tunge kamper på Donetsk-, Lugansk- og Kharkov-frontene, og at ukrainske tropper holdt stillingen.

«Vi kan nå bekrefte at russiske tropper har startet kampen om Donbass, som de har forberedt i lang tid,» sa Zelensky i en video som ble lagt ut på Telegram mandag kveld.

«En stor del av den russiske hæren er nå avsatt til denne offensiven,» la han til.

Hans stabssjef, Andrey Yermak, sa tidligere at «den andre fasen av krigen» hadde startet i øst, men oppfordret ukrainere til å «tro på hæren vår, den er veldig sterk».

Oleksiy Danilov - Wikipedia
Alexey Danilov

Russiske styrker angriper «langs nesten hele frontlinjen», sa Alexey Danilov, sekretær for Ukrainas nasjonale sikkerhets- og forsvarsråd. «Heldigvis holder militæret vårt på.»

Det russiske forsvarsdepartementet kommenterte ikke noen bakkeoperasjoner mandag. Det var rapporter fra frontlinjekorrespondenter om tunge kamper sør for Izyum, nord for Severodonetsk og vest for Donetsk by. Det var også rapporter om artilleri- og missilangrep i Kharkov, Nikolaev og de nordvestlige Donetsk-regionene.

Russland angrep nabostaten i slutten av februar, etter Ukrainas unnlatelse av å iverksette vilkårene i Minsk-avtalene, første gang undertegnet i 2014, og Moskvas endelige anerkjennelse av Donbass-republikkene Donetsk og Lugansk. De tyske og franske meglerprotokollene ble utformet for å gi utbryterregionene spesiell status i den ukrainske staten.

Kreml har siden krevd at Ukraina offisielt erklærer seg som et nøytralt land som aldri vil slutte seg til den USA-ledede NATO-militærblokken. Kiev insisterer på at den russiske offensiven var fullstendig uprovosert og har benektet påstander om at den planla å gjenerobre de to republikkene med makt.

Maskinoversatt og bearbeidet av derimot.no sin redaksjon

Forsidebilde: Jeremy Perkins

https://www.rt.com/russia/554115-ukraine-second-phase-donbass-battle/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Nå kommer kritikken av vaksinekjøret:

Tok farmasøytiske selskapers ord for sikkerheten til produktene deres.

Forrige innlegg

Det langsiktige målet for USA.

Å skade og å isolere Russland.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.