POSTED IN Terrorisme, USA

Tiljublet av norske statsvitere.

USA repeterer sine feil ustanselig.

15 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Beviset på idioti

Av Jan Hårstad

Det var som kjent Einstein som sa at det som kjennetegnet idioten var å gjenta det samme eksperimentet gang på gang og forvente et nytt og annerledes resultat.

USA og venner toget inn i Irak i mars 2003 med 150 000 soldater. Med seg hadde de tegninger til verdens største ambassade i Bagdad som var tenkt som senteret for den amerikanske olje og militærmakten i hele Midtøsten. Og Pentagon ventet seg at Shiaene ville omklamre dem. Utrolig men sant.

De som på dette tidspunktet var veldig fornøyde var teoretikerne for militant islam. Det man i flere år hadde debattert i miljøet var dette:

Hvordan skal vi få lokket USA og VestImperialismen inn i muslimske land for der å smuldre dem opp.

Og det gikk bare ett år før de amerikanske soldatene i Irak sto ganske hjelpeløse foran en helt ny form for krigføring som etter hvert har blitt omtalt som Fourth Generation Warfare. Det er en mixture av gerilja, selvmordsbombing, improvisert sprengning, bakhold og alt tenkelig og utenkelig.

I dag er det knapt amerikanske soldater igjen på  baser i Irak som også beskytes jevnlig. Av hvem da? Allerede rundt 2004-5 skrev jeg noe sånt: Har amerikanerne gitt noen tanke om hva som skjer med barna til de hundre tusen drepte irakere når de ble 18-20 år? Naturligvis ingen interesse for spørsmålet. Heller ikke om de nåværende palestinske barna.

Men de fire, fem militsene fra Irak som nå jager amerikanere over hele Midtøsten er barna fra den amerikanske bombeterroren. Og de er ute etter hevn. Nå angriper de også havnebyen Haifa.

Taliban og venner hentet krigstaktikken fra Irak over til Afghanistan og vi vet hvordan det gikk. Det var vel 40 milliarder norske kroner som Norway hadde brukt der som amerikansk loyal vasallstat.

Nå heter det da at USA skal bistå Israel i den forestående storkrigen mot Hizballah i Libanon. Dette er samme Einstein-eksperimentet for tomser om igjen.

Det militante og globale Jihad gleder seg sannsynligvis allerede nå for her kommer Mujahedeens fra Irak, fra Tyrkia, Pakistan, Tsjetsjenia, Egypt og den ganske Ummah for å gi USA et nytt Irak eller Afghanistan. Jeg vil tro stemningen er behersket av seiersviss ro: her skal vi gi tvillingene Israel/USA en krig de aldri glemmer. I Libanon.

Det kan også fortone seg som om USA-Nato går i lære hos Israel for hvordan føre krig mot sivile. 

Det som skjedde søndag 23 juni var at 5 missiler av typen ATACMS utrustet med cluster personellbomber ved hjelp at satelittveiledning bombet en

Strand ved Sevastopol befolket av SIVILE. 4 drepte og 150 sårete. Både cluster bomber (klasevåpen, red.) og drap av sivile er forbudt i Genevekonvensjonen. Befordret av USA personell i Ukraina.

Det som kan skje ved denne dumheten er at enkelte Nato-stater sier at denne form for krigføring kan vi ikke være med på. Og det kan skje at de provestlige fraksjonene i russisk politikk blir ganske så stumme – i en periode iallfall.

USA deltagelse i den nye Libanonkrigen samt bombingen av badegjester på Krim forteller at ledelsen i Washington-Pentagon er iferd med å miste vettet.

De aller siste som vil forstå noe av dette er de hundrede norske statsvitere som skriver kronikker i Aftenposten  og opptrer på tv. Der er fremdeles USA og Nato hellig. Det er sånne som Ketil Bjørnstad som er farlige.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

15 kommentarer. Leave new

 • Norge kommer overhode ikke til å bøye av, å innrømme feil er utenkelig . Så får vi nå se hvordan den nato øvelsen skal avsted komme nær russergrensen i nord. En kule slengers, kan vel utløse mer enn Norge ønasker

  Svar
  • Johannes E. Åtta Førtifira
   28 juni 2024 17:44

   Hva er det som feiler deg, du gamle kommunist Jan Hårstad?
   Er du bare ekstrem naiv (som er tilfellet for alle troende kommunister)?
   Eller er det noe helt annet?
   Hvem har innbildt deg at hva regimet i USA uttaler som sitt mål i sine terrorkriger har noe sant i seg overhodet?
   Har du aldri være inne på tanken at de lyver og sier noe som skal være spiselig for verdenssamfunnet, mens sannheten er noe helt annet? ALDRI?

   Svar
 • En god, viktig- men trist , artikkel.

  Med en god konklusjon:

  » De aller siste som vil forstå noe av dette er de hundrede norske statsvitere som skriver kronikker i Aftenposten og opptrer på tv. Der er fremdeles USA og Nato hellig. Det er sånne som Ketil Bjørnstad som er farlige.»

  Svar
 • «De aller siste som vil forstå noe av dette er de hundrede norske statsvitere som skriver kronikker i Aftenposten og opptrer på tv»

  De forstår det nok, men de biter ikke hånda som mater dem.

  «It is difficult to get a man to understand something when his salary depends upon his not understanding it.»

  Svar
  • ELLER:
   DET ER VANSKELIG Å FÅ EN MANN TIL Å FORSTÅ NOE, NÅR HANS LØNN ELLER POSISJON,
   ER AVHENGIG AV AT HAN IKKE FORSTÅR DET.

   Svar
 • Tommy Olstad
  26 juni 2024 16:24

  Her blandes det sammen likt og ulikt på en måte som samlet gir et galt inntrykk.

  Det er riktig at USA i lang tid, i hvert fall hundre år kan man si, har hatt problemer med å forstå at de i konflikter kan havne på feil side. De tok aldri til seg president Abraham Lincolns kjente ord: «Sir, my concern is not whether God is on our side, my greatest concern is to be on God’s side, for God is always right». Som en følge av dette kunne Bob Dylan ca. hundre år etter Lincoln uttrykke det ironisk: «And you never ask questions when God’s on your side».

  Men det betyr ikke at USA alltid er på feil side. Jeg regner med at artikkelforfatteren er enig i at de gjorde rett da de kom de allierte til hjelp under andre verdenskrig, selv om det typisk nok måtte et angrep til mot deres base på Hawaii; Pearl Harbor, før de gjorde det.

  Det spesielle i dagens situasjon, er at man både har krigen i Ukraina (og omegn – og det kan også bli vestover etter hvert) og i Gaza (samt det som har fulgt av krigen der). Innerst inne vet alle at Israel er i sin fulle rett i Gaza, og at Russland har retten på sin side i Ukraina, men gammelt hat og nag samt egne interesser blander seg lett inn i vurderingen. USA, og delvis Europa/EU, velger nå å støtte Israel nærmest overraskende mye og med det forsøker de å gi inntrykk av at de står på den rette siden, og at man dermed skal bli innbilt at NATOs krig i Ukraina også er riktig og rettferdig.

  Når det konkret gjelder spørsmålet om en full krig mellom Israel og Hizbollah, vil den være fullstendig vunnet av Israel innen kort tid. Når amerikanerne nå lover Israel støtte, er det interessant om de kun mener våpen og etterretningsinformasjon eller om de også f.eks. vil sende et hangarskip inn i Middelhavet og ev. direkte involvere seg i krigshandlingene.

  Ellers enig med Truls når det gjelder norske statsvitere. Ta typisk Janne Haaland Matlary som også har skrevet bok om hvordan ytringsfriheten i Vesten har forvitret. Hva mener hun egentlig om krigen i Ukraina? Er hun i virkeligheten ikke så veldig uenig i det siste Paven har sagt om saken?

  Svar
  • T. O.:
   » vet alle at Israel er i sin fulle rett i Gaza, »
   Fordi ? – Fordi De har sine gamle ‘spådommer som skal gå i oppfyllelse ‘ ?
   Jesus & slikt? Talmud ? ;-)

   «… og at Russland har retten på sin side i Ukraina, men gammelt hat og nag samt egne interesser blander seg lett inn i vurderingen. »

   Russland har jo ingen «rett på Ukraina.»

   Men Russland har selvfølgelig frykt når USA/ Nato/ vesten , som bomber og anekterer land etter land, bygger opp militære intallasjoner i deres naboland. Med og uten atomvåpen.
   Og med en Nato-‘sekretær’ som har vist at han bomber hva som helst bare han får sin belønning .
   ( Kokain eller makt- stillinger. )

   Russland/Putin gikk til militær krig. Idiotisk nok.
   Når de kunne knesatt vesten totalt kun ved å strupe gass/energi-tilførselen til vesten.
   ( Selv om Stoltenberg uttalte at dette , energi stopp, kunne føre til en total militær krig. ) !

   Da visste Russland antagelig at USA/Vesten kun brukte Ukraina til en total militær/atom- krig mot Russland.
   De visste at USA/Stoltenberg/Nato hadde en plan om å ødelegge/dele opp Russland. Og fordele byttet seg imellom. ( Som gullet de stjal fra Libya. )
   Ukrainske innbyggere/soldater kunne brukes til dette , uten å ofre USA sine egne soldater.
   – Som er lite i stand til dette. ( Jfr. 20 års Afghansk – krig. )

   De vi /Norge er i vår fulle rett til er å hente Jens Stoltenberg hjem til Norge for å stille ham )( og Støre) for retten for å bryte norsk Grunnlov . Og sperre de inn sammen med galningen ABB.
   ( Og forby Ap som den terrorist-organisasjonen det er, – både mot egen befolkning og w.w. )

   Men når forbryterne sitter med makta kan vi se langt etter rettferdighet.

   Svar
   • Når du skriver som du gjør, har jeg faktisk vært inne på tanken når det gjelder Lybia, hva er forskjell på abb sin «skyting» og Jens sin bombing?

  • Arno Mong Daastøl
   7 juli 2024 17:25

   Tommy, dette er …. feil …
   «Jeg regner med at artikkelforfatteren er enig i at de gjorde rett da de kom de allierte til hjelp under andre verdenskrig, selv om det typisk nok måtte et angrep til mot deres base på Hawaii; Pearl Harbor, før de gjorde det.»
   Tull fordi: Angrepet på Pearl Harbour var fram-provosert (akkurat som i Polen 1939, og i Ukraina 2022).
   Sjekk historien nøyere, før du påstår noe.

   Svar
 • Torfinn Slettebø
  26 juni 2024 18:26

  Den norske regjeringa tøffar seg med USA-atomvåpen i norsk farvatn for tre dagar sidan. «Domedagsfly» får landa på Rygge:

  https://www.msn.com/nb-no/nyheter/norge/usa-viser-muskler-utenfor-norge-mest-dramatiske-atomsignalet-jeg-har-sett/ar-BB1oWaUo?ocid=msedgdhp&pc=LCTS&cvid=90e11a0b97674336b7e95aa765beab0f&ei=11

  Reidar Kaarbø skreiv nyleg at me vert styrt av «satans idioter».

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  26 juni 2024 21:02

  Forsvarets Forum har ikkje nemnt saka med domedagsfly på Rygge og USA-atomubåtar i norsk farvatn. Men ein krigslysten oberst Quiller får breia seg:

  https://www.forsvaretsforum.no/finnmark-landforsvar-porsangmoen/vil-ove-naermere-russland-pa-tide/384797

  Svar
 • Men uran kan Amerika kan USA kjøpte fra Russland , det trenger usa. Minner meg om eu mente at gass var grønn – da de trengte gass

  Svar
 • Norvald Aasen
  28 juni 2024 19:40

  Det var dette mennesket, Madeline Albright, Jens Stoltenberg håndhilste på og så henne dypt inn i øynene og kalte henne en legende.
  Med 500 000 barn på samvittigheten bare i Irak vet vi altså hva en legende er for Stoltenberg. Hvor mange barn ligger igjen etter han og NATOs krig i Ukraina?
  Da Albright engang ble spurt i et intervju om hun mente alle disse barna som ble drept i Irak var verd den krigen, svarte hun, det er vanskelig å si, men jeg mener det var verdt det. Hvem er krigsforbrytere? Jeg kunne nevne noen!

  Svar
  • Johannes E. Åtta Førtifira
   29 juni 2024 21:44

   «Hvem er krigsforbrytere? Jeg kunne nevne noen!»
   Du nevnte vel to der. Norvald Aasen; Jødinnen Mad Albright og den jødegifte Jens Stoltenberg (noen mener han selv også er ashkenazi-jøde, både på morsiden og farsiden).

   Svar
 • ‘– Hvis dette er en hjernesykdom, som det kan se ut som, er ikke det noe man blir bedre av. ‘

  https://www.nrk.no/urix/professor-i-geriatri_-_-kan-passe-med-parkinsonisme-1.16945051

  Og hvis dette er demens , som er prøvd å avhjelpes med feks. kokain innsprøytning før utspørring , er det heller ikke noe som kan virke beroligende. – For USA, eller verden.
  ( Spør om økonomisk kokelimonke i Ukraina , både for Biden og sønn.)
  – Men muligens for bakmennene i USA/Israel, som har den egentlige styringen over den demente.

  Trist og farlig.
  Og norsk media er liksom-interressert i å avsløre det hele.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Julian Assange er endelig fri:

Men journalister er fortsatt i fare for autoritære land’s «justis-håndtering».

Forrige innlegg

Natozonens krigseskalering i Ukraina.

Kan utløse en verdensbrann.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.