POSTED IN USA

Tilbake til normalen i USA?

Det finnes ingen normalitet å gå tilbake til.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Biden kan ikke føre ting tilbake til det normale, fordi Trump er en normal amerikansk president. Og det er problemet.

Av Caitlin Johnstone

«Det er ikke Trumps abnormitet som gjør ham virkelig avskyelig, det er det at han er så normal»

«Jeg er med Joe Biden hele veien – la oss få dette landet tilbake dit det var før den oransje mannen begynte å ødelegge det!», lyder en tweet av tennislegenden Martina Navratilova som gikk viralt på nettet nylig.

Denne ideen om at Obamas visepresident vil gjenopprette normaliteten til en nasjon som har blitt ødelagt av en svært unormal president, har vært en vanlig holdning blant demokratene i lang tid nå, og den er dum av flere årsaker.

For det første er det å ønske at Amerika skal gå tilbake til hvordan det var før Trump det samme som å igjen ville lage et USA ga opphavet til fenomenet Trump. Dette er som å lande i bunnen av en brønn og ønske at du kunne gå tilbake i tid til noen få øyeblikk tidligere da du bare falt ned i brønnen. At man som et utgangspunkt ønsker seg tilbake til det samfunnet som med sin nøysomhet, utnyttelse av folket, undertrykkelse og krigshisseri gjorde folk så sinte at de ønsket at en slik motbydelig demagog skulle komme inn og velte hele lasset, er bare som å spole den samme skrekkfilmen tilbake til scenen rett før scenen du er livredd for.

For det andre er denne sagnomsuste «tilbakevending til normalitet» som Biden angivelig tilbyr, bokstavelig talt umulig, siden normaliteten faktisk aldri forlot oss. Normaliteten forble en del av oss, fordi Donald Trump er en veldig normal amerikansk president.

Ikke kjeft på meg. Det er sant! Dette er noe folk som elsker Trump, og folk som hater ham vil være like lite interessert i å høre, men det er bare et faktum: Donald Trump er en normal amerikansk president. Hvis dette gjør deg opprørt, har du ikke et problem med meg, men med realitetene.

Donald Trump fører i hovedsak sine forgjengeres politikk. Stilen hans er forskjellig men ikke innholdet.

La det være helt klart: Dette ikke en god ting. Trump har fortsatt den blodtørstige imperialismen, underdanigheten for big business, den orwellsk undertrykkelse, den nyliberal utnyttelsen og militariseringen av politiet som holder det amerikanske imperiet sammen.  Ufortrødent videre på samme grunnlag og på samme måte som forgjengerne, på noen måter mer uhyggelig og på noen måter mindre. For alt det onde han har hjulpet med å føre til vår verden, har han fremdeles ikke gjort noe så ille som de to krigene Bush iverksatte i løpet av hans første periode, eller (under tvil) noe tilsvarende som Obamas ødeleggelse av Libya og forsøket på ødeleggelse av Syria under hans første periode.

Trump har ikke engang matchet Obamas utvisningstall, men han har fengslet Julian Assange, startet den Kalde krigen på nytt, drept titusenvis av venezuelanere med sanksjoner, nedlagt veto mot forsøk på å redde Yemen fra folkemord støttet av USA, jobbet for å fremkalle borgerkrig i Iran ved bruk av sanksjoner og CIA-operasjoner med det uttalte målet om å gjennomføre regimeskifte, okkupert syriske oljefelt med mål om å forhindre Syrias gjenoppbygging, økt antallet tropper i Midt-Østen kraftig og økt antallet bomber som ble sluppet per dag fra forrige administrasjon, drept rekordmange sivile og redusert militær ansvarlighet for disse flyangrepene. For å nevne bare noen av måtene Trump har videreført og utvidet det forgjengeren gjorde, som de igjen gjorde overfor sine forjgengere.

Trump er en veldig normal president, media bare skriker om denne presidenten mye mer enn vanlig fordi han setter et stygt ansikt på det forferdelige normalen som allerede var der. Visstnok lager han uhøflige tweets og sier dumme ting og har rotet til den amerikanske responsen på pandemien. Men stort sett når du skreller vekk artikuleringen, har Trump vært en lydig hund for etablissementet som fremmer mer eller mindre alle de samme typiske imperialistiske og oligarkiske agendaer som presidentene som kom foran ham. Det er bare de mange som er lojale overfor dette etablissementet og som har en interesse av å beholde det bedervete samfunnet som finner hans typiske vulgaritet så motbydelig nettopp fordi den eksponerer denne bedervelsen.

Så når de sier “Biden 2020, for å vende tilbake til det normale”, er det eneste de virkelig sier “Biden 2020, for en bedervelse du kan sove gjennom”.

“Biden 2020, for å komme tilbake til det normale. Vi kan ikke si nøyaktig hva ‘normalt’ er; det vil fremdeles definitivt innebære militær ekspansjonisme, massemord, økologiske ødeleggelser, eskalering av i den kalde krigen, knusende innstramninger og økonomisk, sosial og rasemessig urettferdighet. Men jammen vil det føles normalt. ”

En yngre Joe Biden. Han er ideell som motkandidat for Donald Trump. «Sleepy Joe» som Trump ynder å kalle han har så mange skjeletter i sitt politiske skap at han kan bli lett match for Donald Trump.

“Biden 2020, for å komme tilbake til det normale. Ingenting vil endre seg fundamentalt, men media vil slutte å skrike opp i fjeset ditt hele tiden om hvor gal og unormal denne presidenten er. ”

“Biden 2020, for å komme tilbake til det normale. Nei, ikke en retur til fornuft, fred, velstand, demokrati og likestilling i Amerika; Amerika hadde aldri hatt disse tingene, så det går ingen vei tilbake til dem. Vi mener bare at vi kommer tilbake til en tid som det lettere for deg å ikke tenke på det. ”

“Biden 2020, for å komme tilbake til det normale. Til når du var i stand til å sove komfortabelt gjennom vold, sinnssykdom og fordervet psykopati som status quo i stedet for å leve med det ubehagelige å måtte bli gjort oppmerksom på det av frekke tweets. ”

“Biden 2020, for å komme tilbake til det normale. En retur til dagene der en kompetent president tar viktige beslutninger i samsvar med velgernes vilje. Det er riktig, en retur til et fiktivt fantasiland hvor du kan leve i fantasien. «

“Biden 2020, for å komme tilbake til det normale. En retur til de dagene hvor du lykkelig kunne late som om den sprø, morderiske galskapen som omkranser hele planeten er normal. ”

“Biden eller Trump 2020, for å komme tilbake til det normale. Fordi ‘det normale’ aldri forlot oss. »

Trump er normal. Trump er normal. Trump. Er. Normal. Trump er det som er normalt.

Og det er nettopp problemet.

Det er ikke Trumps unormalitet som gjør ham virkelig avskyelig, det er hans normalitet. Det er hans forevigelse av en status quo som er brutal, korrupt og helt fascistisk. Og som kom dit lenge før han gjorde det.

Dette er hva din regjering er, Amerika. Det er slik det alltid har vært. Hvis du ikke liker det du ser, ikke prøv å legge sette en penere maske på det, slik at du kan sove igjen. Du må endre det. Endre normalen. Lag en ny normal.

Trump er alt Amerika er. Som en leser nylig sa det, “Trump gjorde ikke tingene til det de er, tvert imot er han personifiseringen av situasjonen. Hvis USA var en dress, var den skreddersydd for Trump. ”

Trump er normal. Hvis du ikke liker denne formen for normal, Amerika, så press på for virkelig endringer, ikke kosmetisk endringer. Det kommer ikke fra noen president. Det må komme fra deg.

Oversatt av Bjørn Thorsønn

Forsidebilde: Random Sky@randomsky

Kommenterer til andre bilder: Knut Lindtner

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • «..han fremdeles ikke gjort noe så ille som de to krigene Bush iverksatte i løpet av hans første periode, eller (under tvil) noe tilsvarende som Obamas ødeleggelse av Libya og forsøket på ødeleggelse av Syria under hans første periode.»

  Man kan mene mye om Trump, men det meste går på hans væremåte og uforutsigbarhet. ( Derfor blir media og bamennene så frustrert og forvirret.) De liker heller en «veloppdratt», «ansvarlig», mann de kan styre., som oppfører seg som en normal president.
  Og/men han trekker seg ut av grusomme kriger/overgrep som forgjengerene startet, og har prøvd å utfordre bakmennene som styrer Fed.
  Så må han samtidig hoppe opp på bordet og brøle som en gorilla, for å tilfredstille de som prøver å felle ham som en svak president.
  Media, både i USA og Norge, burde heller arbeide for å trekke for retten de politikerene som har startet unødvendige drapsraid rundt om på kloden.
  Nå bedriver de bare dobbeltmoral. Ekkelt.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

En krig med andre midler:

Fargerevolusjoner

Forrige innlegg

En stor svensk forfatter er død:

PO Enquist og himlaharpan.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.