POSTED IN Krig-fred, Ukraina

Til tross for at krigen er tapt:

Ukraina fortsetter bombardementet av kjernekraftverket i Kherson.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Alt peker fortsatt på at det er Ukraina om står bak dette livsfarlige bombardementet av kjernekraftverket i Kherson fylke. Russland kontrollerer kraftverket og har ingen motiver for å skyte på seg selv. At det i liten grad nå omtales i vestlige medier peker i samme retning. Det er Ukrainas regjering som driver dette livsfarlige spillet. Ingen protester fra vesten naturligvis for da ville det bli offisielt at det var deres proxy-krigere som stod bak.

De utsetter ikke bare sivilbefolkningen lokalt for stor fare, de truer langt større regioner med drepende radioaktivt nedfall hvis det verste skulle skje. Regjeringen i Ukraina viser at det ikke er befolkningens velferd som har første prioritet. Hvor er protestene til miljøbevegelsen og miljøpartiene? Det sier sitt om situasjonene at «Die Grünen» i Tyskland støtter den ukrainske regjeringen. Ikke mye grønt tilbake der i gården.

Knut Lindtner
Redaktør.

Ukraina bomber lagerplasser for radioaktivt avfall. Dette forteller myndighetene.

Rakettene sikter også på kjølesystemene til Zaporozhye atomkraftverk.

Det ukrainske militæret har skutt tallrike raketter direkte mot kjølesystemet og en lagerplass for radioaktivt avfall inne på Zaporozhye atomkraftverk i Energodar. 

Det fortalte medlem av den lokale regjeringens administrasjon Vladimir Rogov til russiske medier på tirsdag.

Reporting An "Incident" As An "Accident" -- ANS / Nuclear Newswire
Zaporozhye kjernekraftverk

Han advarte om at et suksessfullt treff kan resultere i at radioaktivitet kan slippe ut, tilsvarende «en skitten bombe».

«En av de styrte rakettene traff bare ti meter fra tønnene med radioaktivt avfall» fortalte Rogov til Soloviev Live.

«Andre har truffet lengre unna, 50 til 200 meter»,

Siden det radioaktive avfallet er lagret ute vil ethvert treff resultere i utslipp fra et dusin til hundrevis av kilo. Det vil forurense hele området, forteller denne regjerings-ansatte.

«I klartekst vil det være det samme som en skitten bombe», sier Rogov.

Selve reaktoren kan bare bli ødelagt av et taktisk atomvåpen. Kjølesystemet og det radioaktive avfalls-lageret er mye mer sårbart. Skades disse kan det føre til en katastrofe, sier han. 

Ukrainske tropper har allerede avfyrt «flere dusin» tunge prosjektiler mot kjølesystemet, legger Rogov til.

Dersom de lykkes i å deaktivere systemet kan det føre til en nedsmelting større enn katastrofen i Tsjernobyl i 1986.

De russiske troppene har etablert kontroll over Zaporozhy  atomkraftverk, Europas største av sitt slag. Det skjedde tidlig i løpet av de militære operasjonene i Ukraina.

Russland og Ukraina beskylder hverandre for å bombardere stedet, de advarer om at kampene i området kan føre til en atomkatastrofe.

Russland beskylder Ukraina for å skyte ut artilleri og droneangrep mot fabrikken, de nekter for at deres operasjon er «atomterrorisme».

Ukrainske tropper påstår at russerne skyter på seg selv for å diskreditere Kiev.

Russiske anmodninger til FN og det internasjonale atomenergibyrået IAEA om å komme selv og inspisere har blitt møtt med unnskyldninger om at inspektørene bare kan komme til stedet via Kiev. 

Og Ukraina sier de ikke kan garantere dem en trygg passasje.

På mandag beskyldte Rogov FN for å blokkere IAEAs besøk fordi de vil beskytte Kiev.

Hvis inspektørene virkelig kom, sier han, vil de bli tvunget til å konkludere med at det er Ukraina, og ikke Russland, som bombardere kraftstasjonen.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Lukáš Lehotský. Det er ikke av det omtalte kraftverket.

https://www.rt.com/russia/560971-ukraine-bombs-waste-containers-zaporozhye/1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 440 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • >Ukraina fortsetter bombardementet av kjernekraftverket i Kherson

  Og NRK fortsetter å lyve uhemmet. – Løgnerne i NRK holder muligheten åpen for at russerne bruker artilleri-bombing av kraftverket de selv har kontroll over. Dette bryter med all logikk og fornuft.
  Disse løgnerne er det du og jeg som betaler lønnen til!

  Svar
  • «Disse løgnerne er det du og jeg som betaler lønnen til! »

   De vil avsløre seg sjøl til slutt.
   Så får vi håpe at avsløringen kommer før hele det norske samfunnet er ødelagt/desinformert.

   Svar
 • Northern Light.
  20 august 2022 16:24

  Hvem eier kornet som sendes fra Ukraina?

  Av F. William Engdahl.
  Del 1. Et stort humanitært opprør de siste ukene som krever sikker transport av ukrainsk korn for å lhindre en sultkrise i Afrika og andre steder, er misvisende. Ikke minst om hvem som eier jorden, hvor kornet er dyrket og om det kornet faktisk er ulovlig GMO-patentert mais og andre kornsorter. Et korrupt Zelenskyi-regime har i det stille gjort forretninger med de store GMO-agrobusiness-selskapene i Vesten som i det skjulte har tatt kontroll over noe av verdens mest produktive jordbruksland med rik «svartjord».

  CIA-kuppet i 2014.
  I februar 2014 tvang et statskupp Ukrainas valgte president til å flykte for livet til Russland. I desember 2013 etter måneder med debatt, hadde president Viktor Janukovitsj kunngjort at Ukraina ville slutte seg til Russlands eurasiske økonomiske union, med løftet om et russisk kjøp av Ukrainas statsgjeld på 15 milliarder dollar, og en reduksjon på 33 % i pris for importert russisk gass.

  Alternativet var et «associert medlemskap» av EU, og bundet til Ukrainas aksept av en drakonisk lånepakke fra IMF og Verdensbanken som ville tvinge frem privatiseringen av Ukrainas uvurderlige jordbruksland, tillate planting av GMO-avlinger og pålegge alvorlige pensjonskutt og sosiale innstramminger. I bytte mot et IMF-lån på 17 milliarder dollar, ville Ukraina også måtte heve personskatten med så mye som 66 % og betale 50 % mer for naturgass. Arbeidstakere måtte jobbe ti år lenger for å få pensjon. Målet var å åpne Ukraina for «utenlandske investeringer». Den vanlige IMF-voldtekten av økonomien på vegne av globalistiske finansinteresser – det regjerende oligarkiet.

  Sentralt i USAs og IMFs krav til regjeringen etter statskuppet til USAs utvalgte statsminister Arseniy Yatsenyuk, en leder av de CIA-støttede protestene mot Janukovitsj, var å endelig åpne opp Ukrainas rike jordbruksland for utenlandske landbruksgiganter, særlig GMO-giganter inkludert Monsanto og DuPont. Tre av Yatsenyuk-regjeringen, inkludert de viktige finans- og økonomi-ministrene, var utenlandske statsborgere, dirigert til Kiev av det amerikanske utenriks-departementets Victoria Nuland og daværende visepresident Joe Biden. De Washington-pålagte IMF-lånebetingelsene krevde at Ukraina også opphevet forbudet mot genmodifiserte avlinger og la private selskaper som Monsanto plante sine GMO-frø og sprøyte åkrene med Monsantos Roundup.

  Siden Ukraina erklærte sin uavhengighet fra Sovjetunionen i 1991, har det å beholde kontrollen over Ukrainas dyrebare «svarte jord» vært en av de viktigste sakene i nasjonal politikk. De siste meningsmålingene viser at 79 prosent ønsker å beholde kontrollen over landet sitt. Ukraina. I likhet med Sør-Russland, som er hjemsted for verdifull svart jord eller chernozems, en mørk, humusrik jord som er gir store avlinger og trenger lite gjødsel.

  Moratorium 2001.
  En ukrainsk lov fra 2001 innførte et moratorium på privat salg av jordbruksland til store selskaper eller utenlandske investorer. Moratoriet ville stoppe oppkjøp fra korrupte ukrainske oligarker og deres salg til utenlandske landbruksselskaper av de rike landbruksarealene. Da hadde Monsanto og andre vestlige landbruksselskaper gjort betydelige inngrep i Ukraina.

  Da Ukraina forlot Sovjetunionen i 1991, fikk bønder som hadde jobbet på de sovjetiske kollektiv-gårdene hver for seg små jordarealer. For å hindre salg av tomtene til utenlandske agrobusiness-selskaper, ble det stemt ja til moratoriet i 2001. Syv millioner ukrainske bønder eide små jordarealer på til sammen rundt 79 millioner dekar. De resterende 25 millioner dekar var eid av staten. Dyrking av GMO-avlinger ble strengt ulovlig.

  Til tross for moratoriet begynte Monsato, DuPont, Cargill og andre vestlige GMO-leverandører i hemmelighet å ulovlig å spre sine patenterte GMO-frø i Ukrainas svartjord. Små jordeiere ville leie ut landet sitt til ukrainske oligarker, som ville inngå hemmelige avtaler med Monsanto og andre om utplanting av GMO-mais og soya. På slutten av 2016, ifølge en nå fjernet rapport fra det amerikanske landbruksdepartementet, ble omtrent 80 % av Ukrainas soya og 10 % av maisen dyrket ulovlig fra genmodifiserte frø. Zelenskys 2021-lov har gjort det mulig å åpne døren til GMO-jordbruk.

  Svar
 • Northern Light.
  20 august 2022 16:31

  Komikeren.
  Del 2. I mai 2019 ble Volodymyr Zelenskyy, en ukrainsk TV-komiker, en protégé av den notorisk korrupte ukrainske oligarken Igor Kolomoisky, valgt til president i et tragisk folkelig opprør «mot regjerings-korrupsjon». Noe av det første Zelensky gjorde i 2019 var å oppheve landmoratoriet fra 2001. Bønder og innbyggere arrangerte massive protester gjennom hele 2020 for å blokkere endringene Zelenskyi foreslo.

  Til slutt, ved å dra nytte av covid-lockdown-restriksjonene og forbudene mot offentlige protester, signerte Zelensky i mai 2021 lovforslag nr 2194, som deregulerte land og kalte det «nøkkelen» til «jordbruksareal-markedet.» Han fikk rett. I et slu trekk for å blidgjøre bondeopposisjonen sa Zelensky at den nye loven bare tillater ukrainske borgere å kjøpe eller selge verdifull jordbruksland de første årene. Han nevnte ikke det smutthullet som gjør at utenlandsk eide selskaper som Monsanto, nå Bayer, eller DuPont, nå Corteva, eller andre selskaper som har vært i Ukraina i mer enn tre år, også kan kjøpe land.

  Loven fra 2021 ga også eierskap til korrupte kommunale og landsbyregjeringer som kan endre jordarealets formål. Etter januar 2024 kan ukrainske borgere og selskaper kjøpe opptil 10 000 hektar jord. Og en endring av landmarkedsloven i april 2021 – «Om endringer i Ukrainas landkode og andre lover om forbedring av styringssystemet og deregulering i landforhold» – åpnet enda et stort smutthull seg for utenlandsk landbruksvirksomhet til å ta kontroll over ukrainsk jord. Lovendringen omgår forbudet mot salg av jord til utlendinger ved å endre bruk av jorda, for eksempel fra dyrkbar jord til næringsjord. Da kan det selges til hvem som helst, også utlendinger som igjen kan bruke det til jordbruksareal. Zelenskyi signerte lovforslaget, og gikk tilbake på kampanjeløftet sitt om å holde en nasjonal folkeavstemning om enhver endring i landeierskap.

  Hvis det er noen tvil om at amerikansk GMO-tilknyttet landbruksvirksomhet er interessert i å ta tak i Ukrainas fremste jordbruksland, se på det nåværende styret i US-Ukraine Business Council. Det omfatter den største private korn- og landbruksgiganten i verden, Cargill, Monsanto/Bayer som eier patenterte GMO-frø og det dødelige sprøytemiddelet Roundup, Corteva, den massive GMO-sammenslåingen av DuPont og Dow Chemicals, andre kornkartellgiganter som Bunge og Louis Dreyfus, og den store produsenten av landbruksutstyr John Deere.

  Det er de mektige landbruksbedriftene som står bak Zelenskyis svik mot valgløftet. Med Bayer/Monsanto, Corteva og Cargill som allerede kontrollerer 16,7 millioner hektar med ukrainsk jord tilsvarende hele Italias jordbruksland, og med en de facto bestikkelse fra IMF og Verdensbanken, ga Zelenskys regjering etter og solgte alt. Resultatet er svært dårlig for fremtiden til det som inntil nylig var Europas brødkurv. Nå som Ukraina åpnes opp av GMO-kartellselskapene, er det bare Russland, som forbød GMO-avlinger i 2016, som er den eneste store leverandøren av korn i verden uten GMO, en av årsakene bak oligarkiets krig mot Russland. EU sies å arbeide med en ny lov som vil omgjøre den lenge etablerte kritiske godkjennings-prosessen for GMO-avlinger og åpne for GMO-matproduksjon i EU.

  Fra F. William Engdahls blogg, publisert 18 August 2022.
  Oversatt fra engelsk, linker i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: Whose Grain Is Being Shipped From Ukraine?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Henger det ihop?

Verdens største fond bedriver dobbeltspill. Klimasaken er verktøyet!

Previous Post

Nå ogå i Tyskland.

Overdødelighet i land etter land

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.