POSTED IN Faktasjekkere, Helse

Tidligere rådgiver i Det hvite hus:

Det er WHO som sprer pseudovitenskap og feilinformasjon

0
Print Friendly, PDF & Email

Av Swebbtv.

WHOs krav om en global pandemilov og endrede helseregler i verden er skandaløst. Faktisk er det WHO som sprer feilinformasjon, og tar til orde for pseudovitenskapelige tiltak mot pandemier. Det sa Dr. Scott Atlas, tidligere rådgiver i Det hvite hus, til Fox News’ Laura Ingraham. Organisasjonen burde ikke motta mer finansiering, men i stedet bli gransket nøye. Noen må ta ansvar for WHOs «grove inkompetanse» under covid, sier han.

Verdens helseorganisasjon, WHO, er nå bekymret for at de ikke skal lykkes med å få gjennomslag for sin globale pandemiavtale. Dette er på grunn av «falske nyheter, løgner og konspirasjonsteorier». Men ifølge Dr. Scott Atlas, tidligere professor i nevroradiologi, er det WHO selv som har «brutt tilliten til offentlige helsemyndigheter», ikke minst i USA, sier han på Fox News.

– Hvorfor? Fordi de tok til orde for mandater (pålegg) uten vitenskapelig grunnlag og bedrev en usikker rådgivning, var det ingen transparens når det gjaldt, når folk var redde. WHO er fast på at dets nye regelverk ikke truer nasjonenes uavhengighet. Men kritikken fortsetter. – Det er et problem, fordi det går utenom Kongressen, så det er ingen godkjenning, og det er juridisk bindende, forklarer Atlas.

Dr. Scott Atlas

Regelverket skal også «definere helsekriser» i de enkelte landene. – Dette er påskuddet til alle mulige mandater som vi nettopp har levd gjennom, påpeker Scott Atlas. Ingen suveren nasjon ville ønske dette. Ifølge Atlas er det WHO som faktisk er den største sprederen av feilinformasjon. De støttet Kinas løgner, sier han på Fox, og sto ifølge ham også bak Kinas forsøk på å forhindre en undersøkelse av viruslaboratoriet i Wuhan.

– Dette er skandaløst. De sa at Kina er en modell for pandemihåndtering, med de mest barbariske menneskerettighetsbruddene i moderne historie. Scott Atlas påpeker også at USA faktisk har en fordel fremfor WHO, fordi det finansierer organisasjonen. Men det burde stoppe. Det er «ingen fornuftig grunn» til å gå med på WHO-traktaten, hevder han.

Atlas er sterkt kritisk til WHO-direktør Tedros Adhanom Ghebreyesus, som han mener bør fjernes som generalsekretær. Nei til forpliktende sentraliserte avtaler. Nei til mer finansiering av WHO så lenge det ikke er endring i ledelsen. Og det viktigste med WHO er at vi må undersøke hva som skjedde og kreve at de tar ansvar for deres grove inkompetanse og feil i pålegg og handlinger.

Fra Swebbtv, publisert 25 januar 2024.
Oversatt fra svensk. Linker og X-melding med video i orginalartikkelen. Oversatt av Northern Light.
Orginalartikkel: Läkare: Det är WHO som sprider pseudovetenskap och missinformation.

Forsidebilde: Wikimedia Commons

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Makten i dagens Tyskland er truet:

Løsningen er å fjerne demokratiet.

Forrige innlegg

Det er sikkert den samme situasjonen i Norge:

Høye tall i USA for hjerteskader etter covid-vaksinene.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.