POSTED IN Israel, Palestina

Tidligere levde palestinere og jøder sammen.

Hva hindrer fred i Palestina?

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Trond Ali Linstad

Lars Gule skriver i denne avis (Klassekampen) torsdag 15. februar om Palestina under overskriften «To folk, ett land». Men han tar feil. Gule mener religion og nasjonalisme på begge sider, blant både jøder og palestinere, ligger til grunn for konflikten og hindrer fred. Det er en feilkonstruksjon.

Jøder og palestinere har lang erfaring med å leve sammen i Palestina før konflikten oppsto; hver med egen religion. Konflikten oppsto med sionismen – en jødisk politisk ideologi som hentet fram religionen for å gi tyngde til sine politiske mål. Gjennom religionens mulige innhold av eksklusivitet, aggressiv og rasisme ble jøder formet som en nasjonal gruppe i Palestina, slik vi der ser den i Gaza.

Og når vi omtaler den nasjonale siden: den var ikke nødvendigvis knyttet til Palestina. Theodor Hertz, sionismens grunnlegger, vurderte områder både i Sør-Amerika og Afrika, som i dagens Kenya, for den jødiske staten.

En sionistisk kollega til Theodor Herzl, Max Nordau, sendte to rabbinere til Palestina for å undersøke mulighetene for en jødisk stat der. Rapporten deres konkluderte slik: «Bruden er vakker, men gift til en annen mann.»

«Den andre» var palestinerne! Som ble fordrevet fra landet; sionistene drev etnisk rensing. Det er konfliktens opphav.


NB. Denne artikkel er refusert i Klassekampen. Merk: Klassekampen er en pro-sionistisk avis. Noter det.

Faksimile av Lars Gule’s artikkel i Klassekampen:

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  2 mars 2024 10:10

  Følg pengane. LO og den norske staten støttar Klassekampen. Det har sjølvsagt følgjer for innhaldet.

  Steigan, Spartakus og Derimot er uavhengige og reklamefrie! Dei overlever på smuler frå lesarar og på motige medarbeidarar, som neppe er overbetalte.

  Svar
 • «Det internasjonale samfunnet» må ordne opp, konkluderer Gule, men Israel gir blaffen i ICJ og verdensopinionen, plaffer ned sultne i matkø, dreper alle, «menn og kvinner, barn og spebarn», de utøver folkemord som deres gud i samuel 15:3,
  så jo, religionsfaktoren i sionistjødene er viktig. At deres gud ikke er den samme som vår Gud er soleklart.
  Å sende våpen bør regnes som straffbar medansvarlighet i et pågående folkemord, det burde være våpenhvile nå hvis «det internasjonale samfunn» og domstolen i Haags krav om våpenhvile var noe verdt, og imens ingenting skjer sulter barn ihjel.
  Gule kaller palestinerne et «innbilt fellesskap»; jødisk fellesskap bygger hovedsakelig på løgner, f.eks. innbilskheten i å regne seg som bedre enn alle andre, som det står i talmud, eller at de har noen hjemstavnsrett i Palestina, for det har deres gud sagt for noen tusen år siden. Gule hevder israelere «har rett til å bo i dette landet».
  I motsetning til islam som vil konvertere «infidels» vil ikke jødene egentlig det, siden vi ikke har sjel er vi slaver i deres øyne, som står skrevet i deres skrifter. For en «oppfriskningsdose» i dagsaktuell, forskrudd, jødisk grandiositet, bare lytt til jødiske Schwab og Harari eller Bibi og hans nærmeste medarbeidere. Og få frysninger.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Reformer: Konsulentdrevet, for å generere inntekter til seg selv?

Helseplattformen, det nye Støren-sør?

Forrige innlegg

Merkelig fenomen.

Da korona-vaksinen ble rullet ut steg dødeligheten hos de uvaksinerte.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.