POSTED IN Tyskland

Tidligere leder av det tyske sosialdemokratiske partiet

USA, Dere truer vår sikkerhet!

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Ami go home!

Dette er et Facebook-innlegg fra Oskar Lafontaine, Tysklands tidligere finansminister og formann i Det sosialdemokratiske parti. Han trakk seg som finansminster i 1999 på grunn av partiets stadig sterkere økonomiske og militære høyredreining. Fra 2007 til 2010 var leder i det nye tyske venstrepartiet Die Linke. Han er gift med politikeren Sara Wagenknecht.

Bye Bye Uncle Sam! (Foto: U.S. Navy photo by Photographer’s Mate 2nd Class LaQuisha S. Davis)

____________________________________________________________________________

Innlegget er hentet fra Midt i Fleisen

____________________________________________________________________________

Vi trenger mennesker i politikken som sier slikt tydelig. Forresten er ikke kravet radikalt. Det er moderat. Mange mennesker føler det nok slik, men ikke flertallet av politikerne og folk i media. De er mentale satellitter av USA, eller kanskje de jobber for våpenindustrien, ønsker politiske toppjobber – eller de har ikke tilstrekkelig mot og anser kravet om «Ami go home» (≈Yankee go home) for å være upassende radikalt.

AMI GO HOME!

av Oskar Lafontaine

USA fører økonomiske kriger med mange dødsofre mot hele verden, nå også mot oss. Regjeringen snakker om innblanding i vår suverenitet. For en feiltagelse. Vi var aldri suverene. Siden andre verdenskrig har amerikanerne bestemt krig og fred for oss. Charles de Gaulle sa i 1963: «Å ha allierte … er en selvfølge for oss i den historiske tidsalderen hvor vi befinner oss. Men å ha sitt eget frie valg … er også et absolutt nødvendig, fordi allianser ikke har noen absolutt moralsk verdi, uansett hvilke følelser de er basert på. Og hvis man gir bort råderetten over seg selv, risikerer man å aldri få den tilbake.» Og François Mitterrand la senere til: «Du overlater det ikke til andre når liv og død står på spill.»

Ramstein Air Base gjør ikke Tyskland tryggere, men til et bombemål

De amerikanske militærbasene i Tyskland beskytter oss ikke, de setter oss i fare. Når de fortsetter å presse fram sin aggressive omringnings-politikk mot Russland og Kina, med et gigantisk krigs-budsjett på 738 milliarder dollar, oppsigelsen av INF-avtalen og utplassering av raketter med kort varslingstid ved den russiske grensen, som stadig øker risikoen for krig, er det i vår sikkerhetsinteresse å oppløse USAs militærbaser på vår jord.

“Ami go home!” ropte studentene i 1968 da USA myrdet millioner av mennesker i Vietnam ved å bruke sine  militærbaser her. “Ami go home!” ropte folket igjen da amerikanerne, med løgnen om at Saddam Hussein hadde masseødeleggelsesvåpen, kjempet Irak-krigen, som kostet hundretusener av liv – igjen ved å bruke sine militæranlegg her. «Ami go home!» bør være mottoet for vår politikk etter at det ble stadig tydeligere at den mektigste militærmakten i verden i økende grad bryter folkeretten og terroriserer hele verden.


(Teksten er hentet fra Facebook-siden til Oskar Lafontaine, via NachDenkSeiten.)

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • sunhunter61
  4 januar 2020 9:00

  Godt!
  Hvorfor skal det i det hele tatt være noe annet enn tyskere i Tyskland?
  Begynn med amerikanerne, og så kan det fjerne alle de andre. Helt til dere til slutt har fått fjernet femtekolonistene fra 1848.

  Svar
 • , Bjarne Hadland
  5 januar 2020 14:41

  De fleste Amerikanske styrker og installasjoner er allerede ute av Tyskland. Det eneste USA har opprettholdt i Tyskland er treningssentere knyttet til NATO medlemskapet, samt senter for operasjoner i Afrika og Midt-Østen.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Tortur-rapporten:

Den skulle forbigåes i stillhet av «humanistene»

Previous Post

Nå mister de taket:

Brøler og truer.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.