POSTED IN Diverse

Thierry Meyssan:

Ingen karantene har noen gang overvunnet noen sykdom.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Jeg republiserer denne artikkelen fra i vår for å minne om noe helt vesentlig. Det er ingen historisk erfaring for at karantene har overvunnet en pandemi. Og det ser ut til at det stemmer etter et halvt år med ulike karantenetiltak rundt i verden.

Men tiltakene fortsetter nå begrunnelse i at antall smittete øker. Det er en ordsvindel. Det er antallet registrerte smittete som øker. Jo flere vi tester, desto flere smittete finner vi. Detter er folk uten symptomer, altså uten sykdom.

Tiltkane forlenges med begrunnelse i dette. Da dreier det seg ikke lenger å bekjempe en sykdom, men hva?

Av Thierry Meyssan.

President Macron rettferdiggjør tiltakene han har satt i verk med utgangspunkt i rådene han har fått fra fagfolk. Hadde han skaffet seg andre eksperter ville han fått andre råd. Covid-19 er nå utgangspunkt for studier, ikke kunnskap.

Du er ingen ekspert på Covid-19. Det er det ingen som er. Forskerne vet ikke alt. Og i dette tilfelle har de såvidt begynt sin forskning. I mangel på harde data må vi nøye oss med teorier som kun er hypoteser.

Historien har lært oss at så langt har ingen sykdom blitt overvunnet av å sette i gang med karantener. Karantener kan spare tid, men kan ikke overvinne fienden.

Utbruddet av Covid-19 har vekket urgammel angst i oss. Noen av oss ser plutselig våre naboer, våre venner og vår familie som trusler. Det kan faktisk føre til voldeligheter i nær framtid.

Når vi tror vi står overfor en fare så er det første vi må gjøre er å tenke fornuftig, ikke logisk. Dette er to helt forskjellige måter å tenke på.Vi kan ikke tenke logisk når vi står overfor ufullstendige data. 

Covid-19 er så langt en ukjent sykdom som ser ut til å kunne ta livet av opp til 1 % av verdens befolkning. Men så langt har den bare tatt livet av noen få tusen mennesker.

Forskerne har nettopp begynt å studere den vitenskapelig. 

Vi vet at den kommer av et virus som blir overført ved dråpesmitte. Ingen vet hvordan vi kan hindre at det spres, men alle har sine egne forutinntatte ideer om det.

Avhengig av kultur er vitenskapsfolkene sine råd til autoritetene i landet sitt forskjellige. 

 • De kinesiske autoritetene har praktisert begrensninger i bevegelsesfriheten. De stengte av hele byer, sammen med hjemmebesøk annenhver dag. Om det var mistanke om at noen var blitt syke ble de tatt med til sykehuset, om så med makt. Denne imperialistiske metoden var konsekvent og antall syke gikk ned. Det betyr ikke at det ikke har vært effektivt, men de har ikke greidd å utrydde sykdommen helt.
 • Verdens Helseorganisasjon – WHO – anbefaler at befolkningen holder seg hjemme, uten noen slags legebesøk. WHO antar at barn er friske bærere av sykdommen. Så kan de smitte sine besteforeldre og da kan sykdommen utvikle seg akutt. Derfor stengte de skolene.
 • De svenske myndighetene prøver en tredje metode. De regner med at bare de eldre trenger beskyttelse, og at det ikke finnes bevis på at sykdommen blir spredt av barna. Derfor sperrer de inne de eldre. De stenger ikke skolene eller forretningslivet.

Hvilken av de tre «skolene» er riktig, om vi antar at en av dem er det? Det kan vi ikke vite før alle tre metodene har vært prøvd ut og testet i en lengre tidsperiode.

Men vi må huske at det aldri har skjedd i historien at en epidemi har blitt overvunnet av karantener, kun med hygieniske metoder.

Jules-Élie Delaunays «Pest i Roma» (1869) FOTO JOSSE / LEEMAGE / GETTY

Karantener beskytter ikke befolkningen når sykdommen allerede er der. Det sparer oss kun for litt tid.

Vi må være klar over de kvaler som får våre politiske ledere til å gripe til metoder som de tror er de mest radikale. Men de kan også være de mest traumatiske, sammenliknet med det naboen allerede har innført. Flommen av disse metodene viser oss hvordan våre ledere er grepet av panikk. Men det er ikke slik man kan kjempe mot sykdommen.

Dessuten er det, som alltid, noen politiske ledere som prøver å løse krisen etter sin egen personlige agenda.

I de siste tjuefem årene har den utviklede verden opplevd flere episoder med kollektivt delirium. 

Under munn-og klovsyken ofret vi buskap på kjempemessige bål. 

Da Y2K kom (angsten for data-sammenbrudd etter 01.01.2000, red.) trodde vi at flyene ville falle ned fra himmelen og i hodene våre.

 Og da 9/11 kom trodde vi at barbarer ville ødelegge den vestlige sivilisasjon.

Og så videre.

Ser vi tilbake på dette så ser det helt latterlig ut. Sjekk gamle aviser, og du vil se hva publikum trodde den gangen. Ikke våre forfedre – men vi selv – for noen få år siden.

Vesten blir mindre og mindre fornuftig, og mer og mer dogmatisk. Uten å vite det har vi holdt oss med en nesten religiøs  tankegang der vi har erstattet det antatt gudommelige med antatt vitenskapelig kunnskap.

Vitenskapen forteller oss lite om Covid-19 og ingen ting i det hele tatt om hvordan vi kan hindre at det spres. 

Vi er ikke kommet lenger enn til det hypotetiske stadium.

Oversatt og bearbeidet av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde av Pavel Fedotov

https://www.voltairenet.org/article209492.html

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Tor Larsen
  19 mars 2020 7:11

  Der var aldri før så ulike meninger så lenge. Det skjer fordi dette er ikke et virusutbrudd som truer økonomien, men et økonomisk sammenbrudd med overlegg skjult i en falsk identitet; kappen til et påstått livstruende virusutbrudd og ekspertene kan ikke innrømme selvmotsigelsen. Så de leter, bekrefter og avkrefter hverandre og seg selv. Som med keiserens nye klær og menneskeskapt global oppvarming kan ingen akkrediterte si det opplagte. Nå avvikles det fallerte økonomiske systemet under en slags «kontrollerte forhold.» Der er et problem med det. Påskuddet må avlives som syndebukk, for lik som Lee Harvey Osvald må det ikke kunne lede til spørsmålet «hvorfor lot dere et for samfunnet ufarlig virus drepe økonomien?» Vi må forvente oss en større begivenhet.

  Svar
  • «…et økonomisk sammenbrudd med overlegg skjult i en falsk identitet; kappen til et påstått livstruende virusutbrudd og ekspertene kan ikke innrømme selvmotsigelsen. Så de leter, bekrefter og avkrefter hverandre og seg selv. Som med keiserens nye klær og menneskeskapt global oppvarming kan ingen akkrediterte si det opplagte. Nå avvikles det fallerte økonomiske systemet under en slags «kontrollerte forhold.»

   Vi vil nok se det snart. Rentene kunne/skulle ikke heves enda. Først måtte de senkes en periode.Var nasjonsgjeldene for lave? Folk for lite redde?
   ‘ De som kontrollerer det økonomiske systemet, og rentene, kontrollerer politikken.

   Svar
 • Et tiltak som norsk helsepersonell nå har iverksatt helt på egenhånd, er at flere av helsearbeiderne nå har begynt å bo på hotell istedenfor å bo hjemme (bla i Oslo). Dette for å redusere faren for smitte mellom helsearbeiderne og deres familier. Nå skal bystyre i Oslo begynne å betale for slike hotellutgifter. Kan man i tillegg også kvitte seg med bomavgifter og parkeringsavgifter (eller redusere disse) kan stadig flere som reiser mellom hjem og sykehus (og andre steder) slippe å reise kollektivt og isteden bruke bil for dermed å redusere faren for smittespredning. Dette er jo egentlig ganske enkle tiltak å iverksette i disse tider med både tomme hoteller og lite biltrafikk på veiene.

  Svar
 • Bjørnar Bolsøy
  24 mars 2020 21:58

  «Vi vet at den kommer av et virus som blir overført ved dråpesmitte. Ingen vet hvordan vi kan hindre at det spres, men alle har sine egne forutinntatte ideer om det.»

  Så må vi ikke glemme at dette baseres på solide erfaringer med tidligere epidemier, som Svineinfluensaen i 2009. Dette er et nytt virus med mange ukjente variabler, men det er likefullt et virus med kjente karakteristikker.

  «Ser vi tilbake på dette så ser det helt latterlig ut. Sjekk gamle aviser, og du vil se hva publikum trodde den gangen. Ikke våre forfedre – men vi selv – for noen få år siden.»

  Man må undres over hva disse sakene har med Koronapandemien å gjøre.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

En historie mange ikke vil høre:

CIA-kontrollen av journalister i vest.

Forrige innlegg

Dag 14 i rettssaken mot Julian Assange.

Hvem stod bak offentliggjøringen av de hemmelige dokumentene?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.