POSTED IN Korrupsjon, Norge

«There is something rotten…»

Naturligvis er det mye råttent i eliten.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

«There is something rotten …» i den norske overklassen

Trond Ali Linstad

Ja, det er så visst noe «råttent» i den norske overklassen!  Eksempel nå er saken til Nicolai Tangen, nylig ansatt som sjef for Oljefondet. Før han fikk jobben spanderte han spektakulær utenlandsreise og seminar for en rekke av de fremste norske samfunnstopper – representantskap for overklassen. 

Det var sentrale personer «som sitter i styre og stell: de som regjerer, utformer og håndhever lover, disponerer våre felles penger», skrev Aftenposten.  En «drømmereise» er det kalt av noen, en «smøretur» av andre, det kan ha vært begge deler.

Rammene rundt «seminaret» han inviterte til, var: «luksusfly med butlere og pent dekkete middagsbord på luksusrestauranter, private konserter med Sting – alt dette tilhører en annen verden», skrev VG. Opptreden av Sting kostet Tangen ni millioner kroner. Hele selskapet dess to flere millioner. 40-50 tunge navn i Norge stor på gjestelisten i tillegg til en rekke venner av Tangen i USA og i England. En stor «festlighet» – må vi kunne si – for herskerklassen. 

Avtroppende leder for «oljefondet» Yngve Slyngstad som var med på luksusturen som var betalt av kommende leder.

Mange kjente norske navn! Jens Stoltenberg skulle vært til stede. Kronprins Haakon var invitert. Blant norske gjester: næringstopper, den avtroppende Oljefond-sjef, en norsk statsråd, regjeringsadvokaten, en generalmajor, Norges FN-ambassadør og en rekke andre. Alle som Tangens private «seminargjester». Og alle utgifter dekket av han.

Tangen selv? Mangemilliardær, med firma registrert i skatteparadiset. Caymanøyene. De siste åra har han personlig tjent over en milliard kroner i året. Alt sammen «etisk håndtert», ifølge filosofen Henrik Syse, nær venn av Tangen og etisk rådgiver for han.

Nå skal hele saken med Tangen opp til vurdering av Norges Bank. Skal vi våge et tips? Saken blir «beklaget». Og Nicolai Tangen blir i stillingen som sjef for Oljefondet: en godtatt representant for overklassen.

Forsidebilde v/Mari Potter@maripotter

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Tok initiativ til msm-møte i kveld, via Vg, Dagbladet og NRK. Tid for denne informasjonen. Her i den 12 time fredagskvelden endte jeg så opp her på derimot.

    «… en godtatt representant for overklassen». Takk til artikkelforfatter Trond Ali Linstad. Du fikk oppsummert fortreffelig. For mange av oss er den uvurderlige tilliten til de vi har valgt å styre skuta Norge forferdelig tynnslitt. Denne saken skurrer verre, eller rettere sagt «helt som forventet». Oligarkmentalitet, inkludert spyttslikkere i styre og stell, og det på høyeste nivå fastslås med denne saken. Nå får vi altså en til med på ferden til vårt lands undergang – sikkert som lås, se bare på og merk ordene til banksjefen… som slett ikke undersøkte Tangens bakgrunn nøyere,.. ell. er ikke interessert i å stå til rette for det, overfor den norske befolkning. Skulle tro han er underlagt Rothschilds nåde …!

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Nye tall viser:

Den svenske koronamodellen vinner.

Forrige innlegg

Hvis Korona er langt mindre farlig enn antatt?

Får vi da en politisk krise?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.