POSTED IN Migrasjon og flyktninger, Terrorisme, Ytringsfrihet

Terror

Islam- og innvandringskritikerne har skylda for all terror!

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Når høyreekstreme utfører terrordrap, er det fordi kritikerne av islam og innvandring oppmuntrer dem med sin «retorikk». Hevder islam- og innvandringssympatisørene. Når islamister utfører terrordrap, er det fordi kritikerne av islam og innvandring med sin «retorikk» ikke gir dem andre muligheter enn å tvinge dem til det. Hevder islam- og innvandringssympatisørene. All terror skyldes derfor ordene, «retorikken», fra islam- og innvandringskritikerne. Hevder islam- og innvandringssympatisørene. Men de tar fullstendig feil. De er bare ute etter å kriminalisere og forby andre andre ytringer enn sine egne.

Innlegget er hentet fra politikus.no

Ut fra argumentene som brukes i debatter, særlig fra dem med de høyeste universitetsgradene, kan oppsummeres: Hadde det ikke vært kritikere av islam og innvandring, så hadde nok ikke Anders Behring Breivik gått til det skritt å drepe 77 mennesker. Det ville han ikke gjort uten omgivelsenes «retorikk», er argumentet. «Fjordmann» er pekt ut som en viktig inspirator og dermed medskyldig sammen med alle andre kritikere av islam og innvandring. Som når Philip Manshaus dreper. Som leder i Tankesmia Agenda, Trygve Svensson, hevda i Morgenbladet 21.10.2018: «Mitt hovedpoeng er følgende: ord er handling.» (Svenssons uthevinger). Derfor kommer regjeringa nå opp med en handlingsplan mot hatkriminalitet. Mot noen former for påstått hat. 

MDG-politiker Øyvind Strømmen som mener å være ekspert på terror og ekstremisme, skreiv på NRK Ytring 13.08.2019 om terrorangrepet i Bærum: «Det er eit produkt av eit breiare, meir folkeleg muslimhat. Eit muslimhat som ikkje skyt seg inn i moskéar eller hyller terror, men som er farleg på sine eigne måtar». «Farleg på sine eigne måtar»: En særlig utspekulert og giftig anklage som NRK formidler.

I 2019 skreiv professor Sturla Stålsett et innlegg i Dagbladet der han påstod at det er en sammenheng mellom ord og holdninger: «Vi visste det godt; vi har sett det igjen: Ekstreme holdninger kan føre til ekstreme handlinger. Handlinger som påfører andre skade og ufrihet, og voldelig død.» Det var ikke islamsk terror eller terror fra islamkritikere som Stålsett skreiv om, men om regjeringa til Erna Solberg som ikke ville ta imot så mange innvandrere som Stålsett ville.

En 28 år gammel muslim fra Somalia som har bodd i Norge sia 2015 tente tidligere i år på kirkene i Sel og Dombås. Han gjorde det etter eget utsagn i protest og sinne for at ingen blei straffa for at Koranen blei brent. Altså at islamkritikere i praksis tvang ham til å sette kirkene i brann. Etter den dominerende logikken skulle da kritikerne av politiets og SIANs rolle og andre motstandere av retten til å tenne på Koranen, være medskyldige for kirkebrannene i Sel og Dombås. Men for islamsympatisørene gjelder plutselig ikke lenger deres egen påstand om at ord er lik handling. Ikke deres egne ord. Da er ord plutselig unntatt fra følger. Deres egne ord er unntatt fra handling som konsekvens. 

IMG_3638
Etter terror mot julemarked i Berlin, 12 drepte. Foto: OBB

Når islamister dreper i terror — de har i Europa drept seks ganger så mange som Breivik og Manshaus fra 2003 til i år — da er forklaringa fra islam- og innvandringsympatisørene at det ikke er tekster i Koranen som inspirerer dem. Heller ikke generelle kulturelle islamske holdninger.  For disse muslimene gjelder ikke Koranens mange krav om tiltak mot «de vantro». For de ekstreme muslimene aksepteres det at de i praksis er tvunget til terror og slike drap som eneste utveg på grunn av hets og hån mot deres tro og deres vanskelige sosiale situasjon i Norge og Europa. 

Randen, nei til blasfemi
Klassekampen 19.10.2020

Olav Randen blei hylla på Facebook for sin Fokus-artikkel på side 2 i Klassekampen 19.10.2020 om å forby blasfemi. Blodet etter halshugginga i Paris var knapt tørka, før Randen og hans tilhengere hadde klar unnskyldninga og visste hvem som er de egentlige skyldige for drapet. 

De som ytrer ord som av islam- og innvandringssympatisørene påståes å ikke gi de ekstreme muslimene annet valg enn å ty til drap, påstås også å være dem som også inspirerer Breivik og Manshaus til drap. Dermed er det alltid de samme som er skyld i terror, uansett hvem som utfører den. Det er bare ord fra islam- og innvandringskritikere som fører til terror, ikke ord fra dem som kritiserer kritikk av islam og innvandring. Hevder motstanderne av islam- og innvandringskritikk. Det er jo ikke logisk, sjøl om det ofte er de mest sprenglærde som påstår dette. De kriminaliserer og vil hindre andre ytringer enn sine egne. Som gjennom oppropet fra mars 2016 fra samfunnsdebattanter og organisasjonen Islamsk Råd. Oppropets underskrivere krevde av norske redaktører og journalister sterkere sensur av kritikk av islam. Kjetil Rolness omtalte dem som undertegna som «noen av verstingene når det gjelder å stemple rasjonell og rimelig islamkritikk som muslimhets, fremmedhat og rasisme». Nå kjemper det samme sjiktet for at deres meningsmotstandere skal straffes for hatkriminalitet etter straffeloven. Og for fordelene av forbud mot blasfemi.

Av Ove Bengt Berg

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Gode poenger. Det er kritikken av kritikken mot Islam om skaper terror. Handlingsplan mot hatkriminalitet skaper terroren og ikke kritikk mot Islam imperialismen.
  Hatet mot Krf , Bondevik og andre kollaboratører er større enn hatet mot Islam og muslimer. Det var nordmenn som ble henrettet i 1945- 1948. Hatet mot egne kollaboratørene var sterkere enn hatet mot tyskere.

  Svar
  • Kanskje bør vi innføre jødeparagrafen i Norge på ny, – og denne gangen innlemme muslimer? La de sloss på en annen arena.
   Vi trenger ikke flere religiøse-gale i Norge, som tiltvinger seg politisk makt. Vi har nok med kristendommens landeplage.
   La det være en privat hobby, – og FORBY enhver religiøs bevegelse som blander politikk og religion inn i vår samfunnsoppbygging .
   Enhver borger bør betale sin hobby selv. Stopp enhver stats-støtte til alle religiøse bygg og interessegrupper.
   Den eneste grunnen til denne støtten er at noen partier er ute etter velgerstøtte.
   Vi bør ikke ha råd, eller fornuft, til slikt. Dette er ingen statlig oppgave.
   Senk heller skattene tlsvarende, og la folk bestemme sjøl.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Stortingets justiskomite:

Slutt på inngifte

Forrige innlegg

Problemet er ikke Korona:

Det er nedstengningstiltakene som dreper flest.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.