POSTED IN Terrorisme, Ukraina

Terrorhandlingen i Crocus City Hall, Moskva.

Det lukter Ukrainas regjering lange veier.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

11 personer, inkludert fire terrorister som var direkte involvert i terrorangrepet i «Crocus City Hall», ble arrestert. FSB-direktør Aleksander Bortnikov rapporterte dette til Vladimir Putin. Nå
identifiserer tjenesteansatte medskyldige. (FSB er Russlands føderale sikkerhetstjeneste).

Teksten er skrevet av Derimot.no sin Moskva-medarbeider

En viktig detalj er at fire mistenkte ble arrestert nær grensen til Ukraina I Brjansk oblast. FSB presiserer: forbrytere prøvde å rømme med bil, planla å krysse grensen, de hadde tilsvarende kontakter på ukrainsk side.

Terroristene ble identifisert takket være bilen de kjørte bort i fra «Crocus City Hall».

Etter skytingen og brannstiftelsen satte de seg i en hvit Renault og satte raskt kursen mot Brjansk.
Det var 4 personer i bilen. Ved hjelp av trafikkkameraer som registrerte hastighet, var det mulig
å fastslå hvor de kjørte. Ikke langt fra Brjansk ble terroristene stoppet ved et mobilt sjekkpunkt.


Det skjedde skuddveksling. En av passasjerene i bilen ble skadet. De andre løp bort og forsvant i skogen. Som det fremgår av rapporten fra FSB-direktøren, hadde de tre terroristene om morgenen blitt arrestert i Brjansk oblast (fylke, red.). Pass som tilhørte tadsjikiske borgere ble funnet i bilen.

Nå har de første videoene av avhør av terrorister og mistenkte i terrorangrepet dukket opp.
En av dem [øverste] viser 25 år gamle Faridyni Sjamsiddi Shamsiddin. Han snakket dårlig russisk og tilsto at han «skjøt folk for penger». Sjamsiddi ble lovet en halv million rubler. Han har allerede mottatt halvparten av beløpet på kortet.

På spørsmål om hvem som ga ham våpenet, svarte Sjamsiddi at han ikke visste det – en ukjent person skrev til ham i Telegram (russisk sosial plattform, red.), og Sjamsiddi oppfattet denne personen som en hjelper for predikanten som han lyttet til.

Denne mannen ble arrestert i Brjansk oblast.

En annen video viser terorristen som snakker med etterforskeren gjennom en tolk. Han ønsket å jobbe som drosjesjåfør, men det var ingen jobb. For 10-12 dager siden ble han kontaktet av en mann som het Abdyllo i Telegram. Han kjøpte en hvit Renault fra slektningene til denne mannen.

Under Presidentvalget i Russland 2024 prøvde en rekke mennesker å ødelegge stemmesedlene. Den Sentrale Valgkommisjonen i Russland hevder at alle samtaler med instruksjoner om å ødelegge stemmesedler (for å få penger for det eller på grunn av trusler) kom fra telefonsentre på Ukrainas territorium og noen europeiske land. Nå vurderes også muligheten om at
kommunikasjon med terrorister og oppfordring til ulovlige handlinger ble gjort fra Ukrainas territorium.

Kilder:

1. https://www.1tv.ru/news/2024-03-23/473329-glava_fsb_dolozhil_vladimiru_putinu_o_zaderzhanii_terroristov_napavshih_na_krokus_siti_holl

2. https://www.kp.ru/daily/27583.5/4908511/

3. https://ria.ru/20240316/ukazaniya-1933526121.html

4. https://1tv-ru.turbopages.org/1tv.ru/s/news/2023-06-04/454445-vse_bolee_izoschrennymi_stanovyatsya_metody_ukrainskih_koll_tsentrov_atakuyuschih_rossiyan

5. https://www.kp.ru/daily/27583.5/4908517/

Artikkelen er skrevet av vår medarbeider i Moskva som vil være anonym. Dermot.no kjenner vedkommendes identitet.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Dette var en CIA/NATO operasjon. De satte fri ISIS fanger i Syria og rekrutterte dem til denne terror-operasjonen. Av sikkerhetsgrunner tror jeg svært få ukrainere var involvert. CIA/USA/NATO visste ukraina ville måtte betale prisen for terrorhandlingen. Terroristene satte etter aksjonen i tillegg kursen mot den ukraniske grense for liksom å understreke i hvilken retning synderen fantes. CIA sto bak terroraksjonen i håp om at russerne i blind raseri drepe så mange ukrainere som mulig før krigen er tapt. Med litt flaks ville russerne opptre så hodeløst at de iverksetter aksjoner som kan eskalerer krigen. Men til det er Putin for rasjonell. Svaret vil være konsekvent og målrettet. En annen bonus kan være at færre levende mennesker igjen i ukraina betyr færre folk å flytte for Blackrock, Vanguard osv. når de etter fredsavtalen tar kontroll på verdens brødkurv.

  Svar
  • Takk, Signal, veldig bra, interessant; at vesten vil hisse opp Russland til å foreta råskap (som fortjener hevn) slik at de fremstår som det MSM har beskrevet dem som fra dag en i den «uprovoserte» situasjonen, det virker logisk;
   det er rart er at det ikke nådde Moskvas etterretning at UK- og USA-borgere i Russland var advart mot å befinne seg i folkemengder. Det punktet skurrer litt for meg.
   At dette som foregår i grenselandet som snaut var en nasjon før nå nylig (Ukraina betyr grenselandet) ikke er for å «stand with Ukraine», ikke fordi vi stiller opp for ukrainerne, det er ikke poenget, som Signal sier, kanskje heller for å utrydde mange på slagmarken; de som returnerer eier ikke lengre sitt land, takket være vesten.

   Svar
 • Israel straffer Russland med hjelp frå USA

  Svar
 • Dvs. USA stod bak dette, .. også / som vanlig

  Svar
 • «Pass som tilhørte tadsjikiske borgere ble funnet i bilen.»

  Omtrent som de Sudiarabiske passene som ble funnet i ruinene etter 9/11 😉

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Landbrukens død?

Globalistens plan for å legge ned alle gårdsbruk og ta over matproduksjonen

Forrige innlegg

USAs utenriksdepartement visste hvem som ikke stod bak før en visste hvem som stod bak:

Ukraina gjorde det ikke!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.